Официалният Supernatural топик

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 12, 2011 1:20 pm

Тепърва ще се сцепиш от кеф :wink:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu May 12, 2011 2:54 pm

Свърших втори сезон. Ибааахти якото.
Абе - само аз ли съм забелязвам мега странната смяна на ден и нощ в тозо сериал? :lol:
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 12, 2011 6:22 pm

Muad_Dib wrote:Подобен пример бих дал и с финала на пети сезон на Supernatural - идеален момент да спрете да го гледате и да си кажете "окей, достатъчно ми е, разбрах плюсовете и минусите, нямам нужда от повече". А и в сюжетно отношение всичко е "wrapped up" така да се каже. Останалото е просто милкинг на зарибени.
Това ме радва, защото се оказва, че ще се сдобия тия дни точно с ДВД-тата на първите пет сезона. :P

Ама съвсем затворен ли е краят на пети, без никакъв намек, че предстоят други развития на историята?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 12, 2011 6:51 pm

Отворен е финалът, но не е нещо в стил "Очаквайте продължение". Конкретната история е завършена напълно, от шестия сезон започва нова. Просто ти се показва, че има още какво да видиш от двамата братя.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 12, 2011 7:35 pm

Ицо - просто спри плейърът като остават две секунди от последния епизод на пети сезон и няма да съжаляваш. Това е. Краят на пети сезон завършва основният стори арк започнал още към края на първи сезон.

Mother
Misting

Post by Mother » Fri May 13, 2011 8:18 am

Muad_Dib wrote:Ицо - просто спри плейърът като остават две секунди от последния епизод на пети сезон и няма да съжаляваш. Това е. Краят на пети сезон завършва основният стори арк започнал още към края на първи сезон.
Добре бе, тия хора толкоз ли са жадни за пари че се опитват да извадят още нещо от пресъхналата кокошка със златните яйца.
Това с е подигравка с феновете на сериала.

ПП Не съм го гледал сериала, но подозирам че може да пропадне като Prison Break след втори сезон.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 13, 2011 8:20 am

Mother wrote:Добре бе, тия хора толкоз ли са жадни за пари че се опитват да извадят още нещо от пресъхналата кокошка със златните яйца.
Това с е подигравка с феновете на сериала
.

ПП Не съм го гледал сериала, но подозирам че ...
Нямаш ли чувството, че си противоречиш след изказванията ти в съседна тема за един друг сериал, за който в пълна степен важи болдваното? А ти го беше и извел като принцип - всеки сериал е едно цяло и т.н. :wink:
The Best of Mozart

Mother
Misting

Post by Mother » Fri May 13, 2011 8:35 am

passer-by wrote:
Mother wrote:Добре бе, тия хора толкоз ли са жадни за пари че се опитват да извадят още нещо от пресъхналата кокошка със златните яйца.
Това с е подигравка с феновете на сериала
.

ПП Не съм го гледал сериала, но подозирам че ...
Нямаш ли чувството, че си противоречиш след изказванията ти в съседна тема за един друг сериал, за който в пълна степен важи болдваното? А ти го беше и извел като принцип - всеки сериал е едно цяло и т.н. :wink:
Нямам :) Не изневерявам на твърдението си, че един сериал трябва да бъде изгледан целия. Просто това не пречи да не съм доволен ако сценария затъпее.
Ако хвана да гледам този сериал и ако не го зарежа преди първи сезон, ще си го изгледам докрая независимо дали ми допадат отделни серии(сезони). И накрая ако цялостното ми усещане е горчиво просто ще зачертая целия сериал и толкова :)
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 13, 2011 8:37 am

Mother wrote:Не изневерявам на твърдението си, че един сериал трябва да бъде изгледан целия. Просто това не пречи да не съм доволен ако сценария затъпее.
Ако хвана да гледам този сериал и ако не го зарежа преди първи сезон, ще си го изгледам докрая независимо дали ми допадат отделни серии(сезони). И накрая ако цялостното ми усещане е горчиво просто ще зачертая целия сериал и толкова :)
Е това според мен е крайност. Има сума ти сериали, от които човек може да си гледа наново отделни сезони, а да "зачертава" само слабите части.
Не виждам смисъл заради плявата да отказваш да гледаш повторно и силните периоди на дадено заглавие. Както и не виждам смисъл упорито да гледаш сериал, който вече не те влече само защото си го почнал. Колко му е да подбираш? :)
The Best of Mozart

Mother
Misting

Post by Mother » Fri May 13, 2011 8:43 am

passer-by wrote:Е това според мен е крайност. Има сума ти сериали, от които човек може да си гледа наново отделни сезони, а да "зачертава" само слабите части.
Не виждам смисъл покрай плявата да отказваш да гледаш повторно и силните периоди на дадено заглавие. Както и не виждам смисъл упорито да гледаш сериал, който вече не те влече само защото си го почнал.
Не, това е различната от твоята гледна точка. Не казвам че твоята не е правилна.
Ма да не спамим темата с офтопици :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun May 15, 2011 1:40 am

Ей сега свърших 3-тия сезон.
Ебахти, целия сезон беше чиста сила. :o
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat May 21, 2011 11:25 am

ОК. Сезон 6 свърши. Поне стана ясно срещу какво ще се борят в 7-ми.
Spoiler: show
Жалко за Балтазар. Нещо забавните второстепенни много си взеха този сезон. И явно ще търсят Чък (дано, дано), щото Кас вече е твърде силен за тях.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 21, 2011 10:27 pm

Благодаря на всички за спойлър таговете, че някои хора сме по-назад с материала. :)

Подхванах ДВД-тата и изгледах до 2.05 "Simon Said". Става все по-добро, макар че общата история
(специално сюжетната линия за децата с умствени свръхспособности като Сам)
все така се точи като петмез. Но самостоятелните епизоди са достатъчно добри, така че не ми е проблем.

С нетърпение чакам да узная
какво прошепна таткото на Дийн в болницата в 2.01. Подозирам, че може да е свързано с безпокойството на Дийн от специалната способност на Сам, понеже таткото очевидно имаше представа какви са плановете на YED (жълтоокия демон) за специалните деца.
Впрочем, само на мен ли бащата ми прилича на Хавиер Бардем? :ninja:

Атмосферата, да кажа отново, адски ме кефи. В бонусите към първи сезон описаха двамата братя като Люк Скайуокър и Хан Соло в борба с демони с култовата им кола и още по-култовия саундтрак. Съчетанието между сцените на пътуване и рок музиката на фон е идеално. :metal:

Да спомена нещо, което някои може и да не знаят - в бонусите към първи сезон при коментар, че го питали дали се е вдъхновил от сериали като "Досиетата Х" и "Бъфи" Ерик Крипки подчертава, че не се е вдъхновил от сериали, а от игрални филми. Трите примера, които даде са Poltergeist, American Werewolf In London и Evil Dead.

Та даже и да има прилики с "Бъфи", както бе допуснато по-назад, явно не са били търсени (да, Симеоне, прочетох внимателно аргументите ти като онова за WWBD, спокойно може Крипки да ги е вкарал впоследствие като намигване мимоходом - това, че признаваш един сериал не значи, че директно се вдъхновяваш от него). :wink:
The Best of Mozart

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 22, 2011 7:34 am

passer, не си ли гледал Watchmen? Бащиката е Джефри Дийн Морган (комедианта).

Бтв, доста як шести сезон. Като изключим първите 4 епизода, натам всичко си беше както трябва. Така се дои сериал. Този сезон хич не мяза на кръпка, ами си е доста хомогенно продължение, дано така се получи и със седми.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun May 22, 2011 7:45 am

Ааа, не го познах. Да, знаех, че не е самия Хавиер Бардем, но в сериала ми прилича на него. :)

Харесва ми одобрението "Така се дои сериал" впрочем. Звучи обещаващо, та с кеф ще очаквам да стигна дотам.
The Best of Mozart