Page 12 of 20

Posted: Wed Jan 23, 2008 11:11 am
by DELgado
Аз пък се кефя на патладжани. :lol: Иначе идеята е в комбинацията между патладжана и печената чушка. Страхотен вкус се получава. :mrgreen:

Posted: Wed Jan 23, 2008 12:02 pm
by Cruelty
И чесън, и домат, и орехи, и магданоз. И сол :P. Никакви гадни майонези :).

Posted: Wed Jan 23, 2008 12:03 pm
by Marfa
Естествено, че чесън и орехи. Това обаче с доматите и чушката ми идва в повече. :surly:

Posted: Wed Jan 23, 2008 12:28 pm
by BaYa
Майонеза!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :vomit: Вие не сте добре! Майонезата се получава когато много добре разбиваш кьопоолуто, добавяйки зехтин и оцет. Печени чушки и орехи, разбира се. Много магданоз и чесън, също. Доматиии - мне, благодаря. Но с майонезата съвсем се изляхте! :hihi:

Posted: Wed Jan 23, 2008 12:32 pm
by Marfa
Много хубаво си става пък! Ма добре бе, не го яжте, дърпайте се! Така ще остане повече за мен! :surly:

Posted: Wed Jan 23, 2008 12:42 pm
by BaYa
Мда. Майонезка и супер много екстра калорийки! Ние просто мислим за теб. Опитай го, не с майонеза ами добавяйки ту зехтин, ту оцет, докато го разбиваш с дървена лъжица. Има точно същият процес като майонезата, но без нея. :thumbsup:

Posted: Wed Jan 23, 2008 1:37 pm
by Moridin
Без майонеза не виждам кво кьопоолу е... просто е смачкан патладжан... печените чушки добре влизат, Марфе, требе пробваш.

Posted: Wed Jan 23, 2008 1:52 pm
by BaYa
Ако знаеше да ядеш и, най-вече, да готвиш - щеше да знаеш, че майонезата се прави точно по същият начин. Разбиваш, добавяш олио, пак биеш. Капваш лимон, разбиваш, добавяш олио, подрпавяш на вкус, биеш и т.н.
Замени "олио" със "зехтин" и "лимон" - с "оцет", и готово.

Posted: Wed Jan 23, 2008 1:55 pm
by Moridin
Чакай сега, ти какво, описваш как се прави майонеза, която да добавим после към кьопоолуто ли? Щото ако правиш това бъркане с патладжана вътре няма да стане. А ако е както предположих в първото изречение, що рипаш срещу майонезата?

Posted: Wed Jan 23, 2008 1:58 pm
by BaYa
Mor, :shock: :shock:
Аз самата wrote:щеше да знаеш, че майонезата се прави точно по същият начин
Т.е., кьопоолуто се прави точно както майонезата. Съвсем същата процедура, но без яйца. Макар и да не го усещаме като такова, също е мазно. И не ми пасва много да му тикам майонеза вътре.

Posted: Wed Jan 23, 2008 1:59 pm
by Moridin
Нещо не се разбираме..

както и да е, зарежи

Posted: Wed Jan 23, 2008 3:06 pm
by DELgado
С майонеза звучи по-лесно и мързеливо според мен. :wink: Иначе предполагам че в повечето майонези едва ли има яйца (освен ако не е домашна разбира се). :lol:

Posted: Sun Feb 03, 2008 7:47 pm
by shayhiri
Ям в момента маринован шаранец с гъби и лук и акулова яхния като гарнитура + оригинално табули. Бяло чилийско вино. Домашна кухня. Кев. 8-)

Нямаше ли една стандартна тема за кулинарии?

Posted: Thu Feb 07, 2008 6:33 pm
by Елица
Вкъщи има кьопоолууууууууууууууууууу и шоколадова торта и овесени кюфтета:)
Обаче аз съм на лунна диета:(
Тя обаче свършва утре сутрин :twisted:

И как така слагате олио в кьопоолото, хич не мога да си го представя?!?

Предлагам събиране у някой жертвоготовен тип, на което всеки да носи любимата си салата и да тестваме, аз ще донеса три вида отсега обещавам - руска, кьопоолу и фалшив хайвер, но място за жалост не мога да предложа.

Posted: Thu Feb 07, 2008 6:58 pm
by shayhiri
Тва е идея. От мен професионално табули.