Page 12 of 12
Posted: Fri Dec 25, 2009 7:25 pm
by tigermaster
Бананът се хваща за дръжката и се бели откъм другия край. Много по-удобно е, пък - знам от опит.
Posted: Fri Dec 25, 2009 7:26 pm
by passer-by
Ами моят опит сочи баш обратното. Удобно, пък и по-лесно. Имаш захват за разкъсването на кожата...
Затова и съм съгласен с маймунския аргумент - в случая се показва кое е най-естествено.
Ти прочете ли всички страници впрочем?
Posted: Fri Dec 25, 2009 7:43 pm
by tigermaster
passer-by wrote:Ами моят опит сочи баш обратното. Удобно, пък и по-лесно. Имаш захват за разкъсването на кожата...
Затова и съм съгласен с маймунския аргумент - в случая се показва кое е най-естествено.
Ти прочете ли всички страници впрочем?
Да.
Posted: Sat Dec 26, 2009 10:23 am
by Moridin
Абе маймуните всъщност белят ли бананите? Сигурен съм че съм гледал филмчета, където те просто стискат в края с дръжката и бананът сам разкъсва кората от другия края и изскача в устата на маймуната. Не работи със зелени банани, но те само хората са толкова прости, че да ядат зелени банани ;р
Posted: Sat Dec 26, 2009 10:26 am
by The Dragon
Абе беленето на бананите е като свирките за някое момиче - както и да ги прави, все е добре

Posted: Sat Dec 26, 2009 12:21 pm
by dellusion
Аз беля банана от долната част, защото когато е зелен и тръгна да го беля от горната, кората му се сцепва вертикално, без д се получи "отчупване" на дръжката.
Posted: Sat Dec 26, 2009 12:41 pm
by Ghibli
Ами защото не го правиш правилно, както вече беше писано, когато е по-жилава, дръжката се подсича, за да се отчупи
Мор, гледай малко повече дискавъри, там дават

А пък описаното от теб изскачане означава, че бананът е бил зелен. Узрелият банан при тази процедура би станал на каша.
Posted: Sat Dec 26, 2009 12:58 pm
by dellusion
Подсича се, като с нож? Ок, ама когато нямам подръка или е мръсен и лежи в мивката омазан с лютеница, масло, халва и мармалад от круши, тогава какво да правя?

Posted: Sat Dec 26, 2009 1:05 pm
by Roland
...измий го... -_-
Posted: Sat Dec 26, 2009 2:28 pm
by Moridin
Гиб, трябва да е зрял, за да се разцепи кората, иначе тя е твърда. Как ли пък само за Дискавъри имам време де

Posted: Sat Dec 26, 2009 2:50 pm
by Xellos
Чак До Япония те пратихме да се поучиш, а ти си траеш ;р
http://vbox7.com/play:d12ebbbf
Posted: Sun Dec 27, 2009 7:09 am
by passer-by
Posted: Mon Dec 28, 2009 1:59 am
by Morwen
dellusion wrote:Подсича се, като с нож? Ок, ама когато нямам подръка или е мръсен и лежи в мивката омазан с лютеница, масло, халва и мармалад от круши, тогава какво да правя?

Не, хващаш дръжката с ръка и я счупваш, предполагам, че Гибли има предвид това под подсичане.