Га успя да стигнеш до 195?
6 почивни дни. И вервай ми, предпочитам да си бяхме работили нормално...
мяза ли ти малко на Аватар като усещане
Като усещане не, но има сходни неща.
Определено има елементи, които Аватар е взаимствал от тук (или от същите източници, като OP).
Wakfu също е взело разни нещица от тук. (Бях се сетил и за други по-нови от OP заглавия, към които имах дежа вю, но в момента не си ги спомням...ще ги спомена щом се сетя.)
Струва ли си гледането?
Да.
Но както обикновено при мен този вид заглавия изискват специална настройка и начин на гледане, за да мога да "извлека" хубавото и да му се насладя.
Следя го по изключение.
Не промени отношението ми към жанра и формата.
Кой ти е любимецът в екипажа
Май Санджи ме кефи най-много с неговата безцеремонност (понякога пък е неочаквано учтив), а Усоп е малко след него с извъртанията си.
Никой не е излишен в екипажа. Ако някой си тръгне, ще е тъпо без него.
Другото е, че героите не са статични и се развиват.
Успоредно и сеютата им стават все по-добри в ролите си. Примерно в средата на тази арка Луфи пя някаква традиционна японска песен и ме скъса от смях...защото не беше сеюто което пее песента...а Луфи който се опитва да наподобява традиционното изпълнение...
сред лошковците?
Почти всеки лошко

Само не ми хареса как употребиха в историята Крокодила и Енел.
И двамата са "симпатяги", но първият беше прекалено неунищожим, а вторият имаше неясната мотивация да унищожава всичко след себе си...дори да не му пречи...дори евентуално да му е в бъдеща полза...
Мързи ме да изреждам имена (щото ги помня по физиономии и трябва да правя справка

).
То някои от тях дори не са истински лошковци. Примерно Смокър е само антагонист.
ПП
Ще се повторя, но влюбен съм в OST-то.
Постоянно си го пускам, като наблягам на парчетата Pirate (готините мотиви са някъде към средата му) и The Fight Continues.
Иде ми да почна да дирижирам с ръце докато ги слушам

.
Трябваше да изтегля, преслушам и изтрия няколко излишн гигабайта с mp3-ки, за да намеря любимите си мелодии. Много песни, много версии на опънингите, много боклук...но пресятото е чисто злато.
Саундизайнът също е някакъв върховен.