A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
- Dr. Horrible
- Forsaken
Лорас също трябва да е някакъв супер смел боец, а в сериала ми идва лигав и мрънкащ. Когато Лорас разбира за смъртта на Ренли, той побеснява и в необуздания си гняв избива трима от охраната на Ренли и търси Бриен, че да заколи и нея... В сериала седеше и ревеше.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- RRSunknown
- Elder God
Махнали са най-малоумната му постъпка, какъв е проблема?Dr. Horrible wrote:Лорас също трябва да е някакъв супер смел боец, а в сериала ми идва лигав и мрънкащ. Когато Лорас разбира за смъртта на Ренли, той побеснява и в необуздания си гняв избива трима от охраната на Ренли и търси Бриен, че да заколи и нея... В сериала седеше и ревеше.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
Жоре, аз лично няма никак да се съглася (тия призиви бтв без смайли отзад ме дразнят). Ренли в книгата е едно тотално лишено от съдържание перчещо се момченце. Приликата с Робърт е САМО във външния вид и абсолютно нищо друго. С други думи, ако имаше гледна точка, смятам, че по-скоро би бил като тоя в сериала.
И въобще недоумявам колко герои тук биват възприемани като многократно по-куул, отколкото са в текста, баси... И да, взех да препрочитам книгите, не говоря наизуст.
Лорас ми е на кантар досега, щото сме го гледали само в легло с Ренли, тъй че нямаме никаква представа извън него какъв ще го покажат. А това с избиването на стражата и на мен ми беше тотална безсмислица, предвид, че романите навсякъде другаде се занимават основно с последици от много по-малко глупави постъпки. Импулсивността на Лорас могат да намерят 50 по-добри начина да я покажат. В смисъл, за къв керъктър се правим, че си говорим тук, при положение, че хлапето има 10 страници участие в книгата в тотално рандъм сцени.
Също така не знам какъв гей-воут точно има в ХБО, при положение, че събскрипшън-телевизия. Просто бидейки телевизията, която е, сигурно искат да показват колкото е възможно повече неща, които човек няма как да види по стандартните канали.
И въобще недоумявам колко герои тук биват възприемани като многократно по-куул, отколкото са в текста, баси... И да, взех да препрочитам книгите, не говоря наизуст.
Лорас ми е на кантар досега, щото сме го гледали само в легло с Ренли, тъй че нямаме никаква представа извън него какъв ще го покажат. А това с избиването на стражата и на мен ми беше тотална безсмислица, предвид, че романите навсякъде другаде се занимават основно с последици от много по-малко глупави постъпки. Импулсивността на Лорас могат да намерят 50 по-добри начина да я покажат. В смисъл, за къв керъктър се правим, че си говорим тук, при положение, че хлапето има 10 страници участие в книгата в тотално рандъм сцени.
Също така не знам какъв гей-воут точно има в ХБО, при положение, че събскрипшън-телевизия. Просто бидейки телевизията, която е, сигурно искат да показват колкото е възможно повече неща, които човек няма как да види по стандартните канали.
- Moridin
- Global Moderator
На мен Ренли ми направи също толкова плътно впечатление в книгата, колкото и в сериала - т.е. не много плътно. Просто в книгата беше по-приятен и готин и честно казано с повече основание да се смята за роден за крал. Този тук може да е крал само в пиеска 
"Приликата с Робърт е САМО във външния вид и абсолютно нищо друго" - това си е доста наизуст, поне докато не дефинираме допирните точки, по които трябва да се търсят прилики и разлики, но определено имат много общо, не само външния вид.

"Приликата с Робърт е САМО във външния вид и абсолютно нищо друго" - това си е доста наизуст, поне докато не дефинираме допирните точки, по които трябва да се търсят прилики и разлики, но определено имат много общо, не само външния вид.
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
Жоро: Ренли в не-личните си сцени в сериала докарваше кралското излъчване и поведение много точно. А в личните си имаше предостатъчно готини моменти в реакции и актьорска игра - примерно физиономията зад гърба на Лорас, като реши да се направи на властен и да го награби, как насоли Кутрето и т.н.
А допирните точки с Робърт в книгите са по линия само на външния вид - и, евентуално, самочувствието. Дотам. Не извършва, не казва и демонстрира нищо, което да го прави повече от тамошния еквивалент на celebrity by birthright. С нищо не надскочи тоя етикет в книгите.
РРС: Лорас, млатещ се в броня, не е точно охарактеризация. А в сцената над трупа на Ренли за пръв път всъщност повярвах, че не е просто изнежен лигавник.
А допирните точки с Робърт в книгите са по линия само на външния вид - и, евентуално, самочувствието. Дотам. Не извършва, не казва и демонстрира нищо, което да го прави повече от тамошния еквивалент на celebrity by birthright. С нищо не надскочи тоя етикет в книгите.
РРС: Лорас, млатещ се в броня, не е точно охарактеризация. А в сцената над трупа на Ренли за пръв път всъщност повярвах, че не е просто изнежен лигавник.
- RRSunknown
- Elder God
А с какво я събра, освен с това, че е "шампионът на народа" и че е, кхм, интимен с Хайгардъните? (Да не говорим, че в книгата я "събра" оф-скрийн, така да се каже.) А какво го прави "шампиона на народа", освен че прилича на брат си, хили се и мята златни парчета шлем в тълпата?Освен че събра най-голямата армия и единствения начин да отстранят "шампиона на народа" беше с деус екс сянката.
Продължавам да не разбирам как пуфтенето под надвисналата Бриен го водиш "емоция" и охарактеризиране.
- Moridin
- Global Moderator
Мислех, че говорим за прилики в характерите, а не в постиженията. Ренли навсякъде и от всекиго е описван като младия Робърт, само не толкова интензивен. Добър инсайт дават описанията с металите на ковача в Черен замък.
И двамата са склонни към рицарство, обичат битките повече от политиката, имат имиджа на лекомислени и бохеми - какво повече искаш?
Честно, в тая ситуация наистина ми се струва, че спориш за идеята
да не говорим колко от дискусията е обект на индивидуални възприятия, а не на деконструиране. Например "Ренли в не-личните си сцени в сериала докарваше кралското излъчване и поведение много точно" - основната моя критика към актьора е, че ТОЧНО пък това не докарва. Иначе си е окей като игра, и песонажът не ме дразни като развитие, но точно пък няма кралско излъчване и поведение. Е кой е прав?
едит: шампион на народа го прави това, че на практика целият Южен Вестерос + Кингс лендинг населението руутва за него, докато останалите домове са всеки за себе си.
И двамата са склонни към рицарство, обичат битките повече от политиката, имат имиджа на лекомислени и бохеми - какво повече искаш?
Честно, в тая ситуация наистина ми се струва, че спориш за идеята

едит: шампион на народа го прави това, че на практика целият Южен Вестерос + Кингс лендинг населението руутва за него, докато останалите домове са всеки за себе си.
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
Да припомня -
на Турнира губи само от Хрътката - никак не е случаен в боя
Служи като Master of Laws при брат си - отговаря за затворите, екзекуциите, кралските съдии.
Има тоталния респект на Стормлордовете въпреки че брат му станис по право е по-нагоре от него.
Показва дипломатични умения из цялата книга.
Има тоталния респект на цялото население - всички го уважават.
какво повече от това.
на Турнира губи само от Хрътката - никак не е случаен в боя
Служи като Master of Laws при брат си - отговаря за затворите, екзекуциите, кралските съдии.
Има тоталния респект на Стормлордовете въпреки че брат му станис по право е по-нагоре от него.
Показва дипломатични умения из цялата книга.
Има тоталния респект на цялото население - всички го уважават.
какво повече от това.
Добре, а аз няколко пъти споменах, че така наречените описания на младия Робърт се състоят от "Колко е хубав и кви соушъл скилс има." НИКЪДЕ не се говори за държавническите му умения, нито пък за бойните му всъщност. А описанията на металите не дават никакъв инсайт, а хубав образ. Инсайт биха давали някакви сцени, в които той въобще е развит като персонаж, а не като спомен за Робърт.Мислех, че говорим за прилики в характерите, а не в постиженията. Ренли навсякъде и от всекиго е описван като младия Робърт, само не толкова интензивен. Добър инсайт дават описанията с металите на ковача в Черен замък.
Иначе, естествено, че е въпрос на възприятия, само че ме дразни, когато възприятията се облекат в подръчквания като "Съгласете се, че...", както и казах

А за шампиона на народа - говориш ми за следствия. ЗАЩО руутва югът за него и Кинг'с лендинг? Щото се хвърля парчета злато в тълпата и по никакъв начин не е участвал в управлението на това кралство -> не е имал възможност да се издъни и да го намразят.
РРС: Еми, всичко, което ми описваш, е поредния пример за Регар ефект. Как па веднъж да не беше описан във функцията си на Master of Laws (това с Хрътката не го помня, но и така да е, турнирите така и така демонстрират склонността му към перчене, а не реални бойни умения, още по-малко пълководски). В смисъл, целият куулнес на Ренли идва от агенция ЕЖК, не от показване. А дипломатичните му умения и в сериала си бяха чудесни - сцената с Катлин на турнира, тази с Кутрето, диалога пак с Кат, точно преди да го утрепят.
Last edited by Trip on Thu May 10, 2012 6:08 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Е как ще не е участвал в управлението - бил е човека отговарящ за затворите и бесилките и ти твърдиш че не е участвал?
както каза Ренли на Нед - единствената причина тъпунгер като Робърт да стане крал е че криворазбраната чест на Старк да заеме трона когато е имал възможност.
Реални бойни умения имат такива като Хрътката - крале със склонност да въртят чук на предните редици са идиоти и това демонстрирано перфектно.
Ренли има достатъчно акъл в главата да остави командването на доказани командири като на Гарланд Тирел и Стормлордовете си.
(които убедително печелят битката при черна вода макар че и на та страна - тоест армията се доказа в бий постфактум).
Показателно беше какво се случи с морала на войската като си появи призрака на Ренли на бойното поле.
както каза Ренли на Нед - единствената причина тъпунгер като Робърт да стане крал е че криворазбраната чест на Старк да заеме трона когато е имал възможност.
Реални бойни умения имат такива като Хрътката - крале със склонност да въртят чук на предните редици са идиоти и това демонстрирано перфектно.
Ренли има достатъчно акъл в главата да остави командването на доказани командири като на Гарланд Тирел и Стормлордовете си.
(които убедително печелят битката при черна вода макар че и на та страна - тоест армията се доказа в бий постфактум).
Показателно беше какво се случи с морала на войската като си появи призрака на Ренли на бойното поле.