Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jan 05, 2010 3:16 pm

Точно той е!

Спомням си, че преди две години, точно преди да напусна "Господари..." бяхме организирали бая сериозно разследване за една негова игра по 7 дни (или ТВ7 беше), в което, ако се вярваше на информацията в ефир, всяка вечер се раздаваха по над 200 000 лева - на странно подобно звучащи печеливши.

Но то си беше аматьорска работа за пълни наивници - трудно ми е да повярвам, че нормално мислещ човек би се излъгал, след като е гледал дори едно от тези предавания.

Явно се е издигнал Боби оттогава :roll:!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 05, 2010 3:22 pm

Ааааа, помня го това! :D Имаше един култов момент. Няква руска пичка обявява на печелившия с възторжен тон: "Честито! Пичелити шийсе и четири хиляди леееваааа!", а отсреща й отговаря накъв абсолютно безхаберен и неебателен глас: "М. Ми хуу."

Енивей, мирнапрахаму.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jan 05, 2010 3:40 pm

Аз имам теория! Поръчител е Йорданка Фандъкова, за да може новините да се отклонят от това как мизерства половин София от 10 сантиметра сняг.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 05, 2010 3:46 pm

Всъщност, виновен е Сергей Станишев, който поръчва убийството на Боби Цъ., защото знае, че така вината пада пряко върху Данче и косвено върху Бойко, понеже всеки ще заподозре, че те са поръчителите, че да се отклони вниманието от бедстващата под дълбоки снежни преспи столица. :ninja: Дори бих стигнала дотам да предположа, че виновен е Костов, но е по-вероятно самият той да е дръпнал спусъка. :ninja: :ninja: :ninja:

Уук.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Tue Jan 05, 2010 4:11 pm

истината за "пИчалбата" от покойника от 2 минута нататък

http://vbox7.com/play:3e36ba8b
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jan 06, 2010 6:18 pm

Реквием за Б. Ц.
06.01.2010 г. 10:14 ч.

Мартин Карбовски

Публикуваме коментар на Мартин Карбовски поместен в днешния брой на в. "Стандарт".

За разлика от убийствата на големи бандити смъртта на Б. Ц. е пожелавана стотици пъти от най-обикновени хора. От балъците на Б. Ц., за които той твърдеше, че нямат свършване. От хилядите обикновени алчни малки хорица, които Б.Ц. завлече и които не успяха да го осъдят. Но най-вече Б.Ц. умря от обратността на държавата. Държавата, в която всичко е наобратно и всички свикнаха да живеят така. Всъщност Цанков умря от името си.

Наричаха го "скандален журналист", без да е написал нито една статия, без да е направил нито един материал. Работата му беше да се сдушава с притежатели на малки медии и да прави игрите на късмета, за да лови балъци

Наградите, които даваше в кабеларки и маргинални радия, стигаха до стотици хиляди лева. Правеше се, че раздава пари, по-големи от стойността на медията, в която работеше. Колкото и нормалните журналисти да обяснявахме, че такава награда не може да съществува и не се рентира, толкова повече ставаха балъците.

Номерът беше прост - Цанков обявяваше голяма награда от 5000 лева при положение, че самата му продукция струваше не повече от 50. И чакаше балъците да захапят. Хората се обаждаха, Цанков подбираше един от тях, обясняваше му, че "знаеш как стават нещата", и караше човека да му прати половината пари по пощата със запис, а цялата сума да изчака да му бъде пратена. Хиляди хора се връзваха на това, както се връзват на обикновените телефонни измамници. Б.Ц. печелеше от това, че хората "знаеха" как стоят нещата "в далаверата". На групи после идваха в Дарик радио да се оплакват как Цанков ги е завлякъл. Носеха си бележките от записите на парите, които му бяха пращали. Един от тях, от Стара Загора, беше загубил заради игрите на Цанков къщата си, жена си, а местни мутри го търсеха, защото бе взел пари назаем от тях.

Така се стигна до натрупването на името Б.Ц. и първоначалния му капитал. По късно същият се замеси с игри около Клюна и компания. Заиграването обаче с истински бандити и това, че никой не успя да каже какво точно работи Б.Ц. и никой не го питаше откъде вади 1000 лева за охрана всеки ден - ето това го уби. Съдът - той уби "скандалния журналист". По непотвърдени данни от 16 дела на Б.Ц. само по едно е осъден, разбира се, условно. У нас усещането за недосегаемост го има и при орлите, и при хлебарките

Остана тайна как обществени фигури и собственици на малки медии оставиха Б.Ц. да си разиграва коня и дори го защитаваха. Предполага се, че Б.Ц. делеше с тях доста пари - не само тези на балъците, ами и на наивни бизнесмени като Ваня Червенкова. Обещаваше реклама, твърдеше пред хора от провинцията, че всички билбордове в София са негови.

Имаше контакти с много известни имена от медиите, които го закриляха и дори не пускаха материали срещу Б.Ц.

А хората просто се страхуваха от него, което беше много жалко за същите тези хора. Но в държава, в която не знаеш кой кой е, всеки, който кара джип, е опасен. И е лесно да повярваш, че Б.Ц. наистина има връзки в подземния свят. Както казваше една готина малка мутра - "ние сме ебати бандитите, представяш ли си..." До деня, когато същият се забърка и самопохвали с геройства и познанства, които нямаше. Ако Георги Стоев беше убедителен луд, Б.Ц. се помисли по едно време за истински играч сред престъпните занимания на големите момчета. И те го свитнаха. Те винаги раздават правосъдие - късно или не. А можеше да оцелее с една малка присъда, която да му покаже къде му беше мястото. Но правосъдието закъсня, а лошите момчета винаги ще изпреварват това правосъдие.

Медиен мошеник, това беше Б.Ц.

И доколкото играеше тази своя роля добре пред загубеняците от провинцията, същата не му се получи, когато почна да се хвали с познанства и да прави "разкрития". Предполага се, че е изпълнявал нечия дребна поръчка. Той можеше добре тези неща - особено му се удаваше да се прави, че разговаря с "големите на деня" пред балъците, които го гледаха като едра риба и които той успиваше.

Хората, прецаканите от Б.Ц. с по някой лев, са много. Те отново виждат в неговото убийство липсата на държава и дори потвърждение за това колко беше "важен". Щеше да е смешно, ако не беше глуповато тъжно. Бог да го прости момчето, той наистина си мислеше, че балъците нямат край, и беше прав. Но играта, мошенико, рано или късно свършва.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 08, 2010 12:14 pm

Цитат от интервюто с Дянков по повод на статията в Дневник за безумията в митниците:
"Ужасно, процедурите са ужасни", това пък беше първата реакция на финансовия министър Симеон Дянков часове по-късно, когато го попитахме за препятствията по освобождаване на пратки, които всеки ден преодоляват десетки българи в митническите служби в цялата страна. Дянков каза, че е чел материала още рано сутринта. "Аз това го знаех, защото Института за пазарна икономика беше направил такъв анализ на тези процедури преди около 2 месеца"

Чудя се кое е по-лошо - да лъже по толкова глупав начин и всъщност да е бил наясно със ситуацията много по-рано, но не е предприел нищо, или да е толкова неадекватен министър, че да се информира за ставащото в ключовите му ведомства от медиите и външни организации.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jan 08, 2010 1:10 pm

Ето я и самата статия, ако случайно някой не я е чел:
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/8 ... e_mitnica/
Ето и поредното оправдание с евроизискванията:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... ratkite_e/
И още нещо интересно:
http://ime.bg/bg/articles/mitnicheski-nomer/
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 08, 2010 1:15 pm

^Това вече го дискутираме в Books форума от вчера.
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jan 08, 2010 1:34 pm

Или както се казва, ЕС дори не е пръднал, а ние се насрахме.

Аз се забавлявах снощи с друга полюция. Начи, не знаех, че паякът, дето е предназначен да вдига неправилно паркирали коли, всъщност е няква услуга срещу заплащане. За да дойде въпросното чудо и да вдигне някой, дет е паркирал там, дето въобще не му е работата, трябва преди туй да звънне някой гражданин. Въпросният гражданин трябва да заплати 15 лева затова, че сигнализира за неправилно паркирал автонобил, след което идва паякът, вдига го и си прибира после парите и от собственика на неправилно паркиралия автонобил.

Разбрах го кат гледах "Звезден репортер" по Нова. Начи човекът проведе някъв безумен разговор с идиотката, дето би трябвало да прати въпросния паяк и я пита: "ама как така ще ми искате пари, за да дойдете и да вдигнете неправилно паркирала кола?! Не трябва ли от собственика на таз кола да искате пари?" "Ми кат си викате такси, нали му плащате ве!" - сопва му се тая.

Нямам думи.

Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jan 08, 2010 1:49 pm

Marfa wrote:Разбрах го кат гледах "Звезден репортер" по Нова. Начи човекът проведе някъв безумен разговор с идиотката, дето би трябвало да прати въпросния паяк и я пита: "ама как така ще ми искате пари, за да дойдете и да вдигнете неправилно паркирала кола?! Не трябва ли от собственика на таз кола да искате пари?" "Ми кат си викате такси, нали му плащате ве!" - сопва му се тая.

Нямам думи.
Уау! Това е малко като да ти искат пари, че си викнал бърза помощ за прегазен на улицата човек... Нищо чудно и това да стане скоро, като гледам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 08, 2010 1:49 pm

Това вече изби рибата. Кафка ряпа да яде в сравнение с българските бюрократи...
Don't be a lawyer!

Veritas
Scholar

Post by Veritas » Fri Jan 08, 2010 1:57 pm

Marfa wrote: Начи човекът проведе някъв безумен разговор с идиотката, дето би трябвало да прати въпросния паяк и я пита: "ама как така ще ми искате пари, за да дойдете и да вдигнете неправилно паркирала кола?! Не трябва ли от собственика на таз кола да искате пари?" "Ми кат си викате такси, нали му плащате ве!" - сопва му се тая.
Е не, пулих се няколко минути с надежда нещо да не съм разбрала правилно, ама същото си стои.
Обзема ме силно желание да си заблъскам главата в някоя стена.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 08, 2010 2:04 pm

За съжаление на мен са ми искали, когато имотидох на крака понеже някакъв идиот беше паркирал, така че никой не можеше да излезе. И не 15, а 30. Явно сега са на коледна промоция :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jan 09, 2010 10:41 am

Орешарски коригирал 700 пъти бюджет' 2008
09 януари 2010 / News.dir.bg
През 2008 г. не е имало никакво рекордно преизпълнение на приходите, както се хвалеше правителството на тройната коалиция. Тогава са събрани с 616 млн. лв. по-малко данъци от заложените в закона за държавния бюджет.

И на практика тройната коалиция е харчила излишък, който не е съществувал.Това разкрива одит на Сметната палата, публикуван вчера, пише в. "Сега".

През 2008 г. властта се хвалеше с нечувано преизпълнение на приходите от данъци, дошло като следствие от въвеждането на плоския данък и други мерки.

Оказва се обаче, че са събрани с 4% под планираното. Събраният ДДС например е със 705 млн. лв. по-малко, данъкът върху личните доходи - със 199 млн. лв. по-малко и т. н.

Неизпълнението на данъците през все още силната за българската икономика 2008 г. е сигурен знак, че световната криза се е отразила чувствително дори на бюджет 2008 г. Това се е знаело от тогавашните управляващи, но въпреки това в края на годината те решиха да раздадат 1.5 млрд. лв.

Тъй като излишък на практика не е имало, Министерството на финансите просто е прехвърляло пари от бюджетите на едни ведомства и общини към други. Така гласуваният със закон от депутатите бюджет за 2008 г. и реално разпределените пари се разминават с 2.5 млрд. лв., става ясно от одита.

В него обаче не се коментира доколко законни са тези действия. Основната забележка на Сметната палата е именно по промените в бюджета.

Бившият финансов министър Пламен Орешарски е бил всички рекорди през 2008 г., като е коригирал бюджета със свои заповеди около 700 пъти. "Наблюдава се промяна в структурата на всички разходи спрямо приетите със закона с изключение на разходите за стипендии, за членски внос в нетърговски организации и за държавния резерв", пишат хората от ведомството на Валери Димитров.

Само две министерства са загубили от раздаването на пари през 2008 г. - социалното и външното, които са получили под определените им по закон пари. Прави впечатление, че ведомствата са дали с 1.3 млрд. лв. повече от гласуваното първоначално за ремонти, строителство и други капиталови разходи.

По бюджетите на общините са направени корекции чрез 187 заповеди на министъра на финансите, с които парите им са увеличени с 639 млн. лв. 35 общини са получили средства в размер на над 150% от одобрените за тях пари със закона. Пет общини, които одиторите не посочват поименно, са получили над 200% от първоначалния си бюджет. Седем общини обаче са взели над 500% от определените със закона за тях пари за капиталови разходи, например строителство, ремонти и др. Това са Банско, Приморско, Бобов дол, Пловдив, Силистра, Смолян и София.

Сметната палата е проверила и как върви програмното бюджетиране у нас и се е убедила, че то съществува само на хартия. Иначе нямаше да е възможно по 1/4 от програмите да са направени разходи, които изобщо не са били предвидени, по 4 програми изхарчените пари да са над 5 пъти повече от утвърдените, а по други 6 програми - над 10 пъти повече.
2 пъти на ден и то ако броим почивните дни!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.