A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 07, 2012 9:47 pm

Имаш известна точка, но ще ми липсват, ако са ги махнали. Наистина могат да спестят терзанията на Бран, при които Джоджен винаги го юркаша напред и да го направят все едно той си е determined to do it.

Бтв разказите по никой начин не са жизненоважни за разбирането на тая сюжетна линия, просто водят до няколко нърдгазма.

Ако искаш подробности обаче, предлагам ти темата за самата книга.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 07, 2012 9:51 pm

Moridin wrote:Имаш известна точка
Ето и още няколко ---> . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Moridin wrote:Джоджен
А с Лапад как е положението? :mrgreen:

Иначе отсега се вижда, че сериалът освен от ефекти (и достойна за НВО бойна хореография :twisted: ) спестява от сюжета и персонажите, така че и ние, читателите, трябва да посвием очакванията. Няма как.

Почнах да гледам 2.06 и още първите две минути потвърждават гореказаното.
Spoiler: show
"Драги Бран, битката протече така и така..." Ама ЛОЛ бе.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 07, 2012 11:55 pm

2.06

Бързам да забравя първите две минути, защото ВТФЛОЛ просто. "Нашият репортер от мястото на събитието съобщи: "Драги зрители, допреди малко тук имаше битка. Аз бях очевидец и стана това и това"..." :lol:

Теон го представиха страхотно добре с терзанията му обаче, евала. А и Алфи Алън чудесно го изигра.

Тарикатите как избегнаха нуждата да покажат реалния ръст на Дух. :mrgreen:

Сцената зад Вала е красота. Друго си е да снимаш на място вместо да плеснеш зеления екран, нали, г-н Лукас? :twisted:

Корин Полуръката е Ултра Старшина. :thumbsup:
You're even dumber than you look. :lol:
Пич като Брон - знае кое как е. И ми е като прабългарин. :D

Тивин радва както обикновено. Странно само защо не реагира никак на новината, че Аря е грамотна - струва ми се, че във Вестерос това не е разпространено извън благородническите кръгове, някой да ме поправи, ако не помня добре.

ТВПетир втори пореден епизод е адекватен, а този път и се появи за повече от минута, браво. И добре го извъртяха с движенията на Аря спрямо него и Тивин.

Джон Сноу определено е Старково чедо, тая баламурщина май генетично се предава. :mrgreen:

Игрит не е никак зле, но Мис Зад Вала твърдо си остава Гили.

Церсей си остава тъпа и капризна - грам политическа съобразителност няма ("Аууу, налага се благородническите отрочета да се женят по сметка, не искам беееее!"). Марджъри си я слага в малкото джобче.

Уличната сцена беше малко "Оф, ами налага се да спретнем тук нещо..."
Минават тежковъоръжени рицари и простолюдието им скача с голи ръце, абсолютно така се прави, няма нужда от подръчни средства. :yay:

Джофри му върви на шамари. :lol:

Хрътката маже. :D

Бързият граматически урок за Денерис. :lol:

Абе тя да няма квота да крещи коя е най-редовно? Това вече за drinking game става. :lol:

Баси готината сцена с Тивин и Аря, като благ дядо с любима внучка. Чарлс Данс и Мейзи Уилямс бездруго ме кефят поотделно, ама на едно място направо отвяват. :D
- What killed him?
- Loyalty.

:thumbsup:

Хааааахахахахахахаааааа, сцената с Аря и Джакен, уникум!!! Човекът леко изпуфтя, че го пришпорват и после Еймори Лорч като влезе... ненененееееее. :lol: :lol: :lol:

Внучката на Чарли Чаплин (доброволката от "Лекари без граници") е все така сгодна, че и харна. :drool:

Игрит добре се постара да затопли Джонито. :mrgreen:

За Оша да не говорим. :drool: А тоя поглед, като на бойна прабългарка е. :D

Ъъъ, последната сцена имаше ли я в книгата, че не помня такъв момент, и ако не, ВТФ?! :shock:

Още един добър епизод. Бойните части ще се шкартират, видяло се е, освен суперредки изключения веднъж на един-два сезона май. Е, по-добре такъв сериал, отколкото никакъв. За тия пари - толкова. Всичко друго си е 6. :)
Ама поне някакъв свестен боен хореограф евентуално с двама-трима помощници да бяха взели, едва ли са им чак толкова високи тарифите, че по тая линия са бутафорнички.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 08, 2012 1:33 am

По повод блатните хлапета - хората си казаха, че има герои, които не са важни преди трета книга и съответно няма да се появят до следващия сезон, при все, че са интродюснати във втора книга.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 7:35 am

Нещо хич не ми хареса, дори на сценарно ниво се задъни ужасно, откриващата сцена с разказа как е превзел замъка действително беше голяма греда, гонитбата на Джон с Игрит, тъпата пача, която явно ще го раздава Джейни Уестърлинг и не съществува в книгите, адски недостоверния и смешен Корин, като цяло силно мех...

Хареса ми само Оша и линията с Ланистърите (включвам и Тивин тук). Единствените смислени добавяни сцени спрямо книгите засега са всичките с Петир, в които очевидно се обяснява как ще джойннат Тирелите....

За блатните хлапета аз лично не страдам грам, ако можеше въобще да я няма интелектуално спрялата и ужасяващо скучна сюжетна линия на Бран най-добре щеше да е, ама на.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 08, 2012 10:33 am

Ненам, на мен тъпата пача ми е доста добра (не говоря само за външния вид), Корин е какъвто трябва да си е, не виждам какво има да му е "достоверно" или не. А линията на Бран баш чрез Оша я правят по-интересна, отколкото я помня, а и Алфиту се старае. Теон е в порядъци по-интересен, отколкото в първите книги бтв.

Във втора книга има ли си битка, в която превзема замъка? Иначе ми е напълно логично да успее да го стори без, ако и репортажът верно да не се получи според мен. При все, че и тук имаше свеж момент, като ни поставиха на мястото на полузаспалия Бран, или по-скоро него на нашето. Влиза някъв: "Пич, превзех Уинтърфел." Бран: "...кво...?"

Тайуин и Аря пак бяха най-добри, а и това с Лорк беше гениално :lol: :lol: :lol: Пак по линия на хумора линията на Денерис също беше яка. Искам още от The Spice Merchant!

В King's Landing също имаше яки моменти, макар че по-скоро си беше gorefest за масите. Което също е интересно, защото сцената представляваше гор-фест за масите. И е малко странно, като се кефи човек на Хрътката, да се усети, че в тоя момент възприема гледната точка баш на психозиралите плебсове. Интересно при мен поне как нещата преминаха от втф Jesus Christ!, когато разкъсаха септона, до fuck yeah!, когато Клегейн разпарчетоса ония боклуци.

Омг, откраднаха й драконите...... Бтв, вероятно е за да има причина да посети The House of the Undying. Не помня във втора книга ква й беше мотивацията да ходи там.

Става ми интересно как ще я развият, понеже в момента като цяло се държи като глупаво, горделиво хлапе, не много по-различна от Джофри, с тая разлика, че няма никаква власт.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 11:47 am

Знам, че е зловещ офтопик и предполагам, че мненеито излиз силно по-добре аргументирано от моето - но, наистина как имаш нервите да пишеш толкова дълги постове, човече? Сириъсли?

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 08, 2012 12:02 pm

Чшшш, виж на Ицо постовете, после ме питай мен :mrgreen:
Хич не ми се струват дълги, ва. По 2-3 изречения за всяко развитие в епизода, даже не за всички.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 12:14 pm

Бате какви 2-3 изречения? В предпоследния ти пост само дето не си го разчел кадър по кадър? Сам знаеш, че мога да се аргументирам (достатъчно често ми се е случвало като си говорим РЛ), просто не намирам нервите за железния начин, по който го правиш ти.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue May 08, 2012 12:29 pm

Това с драконите беше неприятно, но още по-неприятно беше избиването на Дотраките. Сега тя вече си остава сама с трима човека, така ли? И затова ли имаше в миналия епизод някакъв рандъм сцени, в които Ири си играе с дракончетата - за да сме по-тъжни сега? Безумие.
На Оша сцените с Теон бяха напълно безсмислени, а избягването им има потенцияла да елеминира един от най-любимите ми моменти в книгите -
когато Бран и другите излизат от гробницата за да намерят разрушения изгорял град... И Бран да възкръсне точно от пепелищата, като феникс. Winterfell was not dead, just broken. Like me, he thought. I’m not dead either.
Тоя, дето се караше на Аря, не може ли просто да подвикне на стоящите наблизо войници и те да я заловят? Сцените с Талиса звучаха като фенфикшън от 12 годишен автор. Защо беше махнат изборът на Джон да пусне Игрит? И защо Игрит, дивачката, има някакви перфекти бели зъби като от реклама на Блендамед?

А на мен супер много ми пука за Тръстиките, Мийра и Джойен ми бяха от най-екзотичните и мистериозни герои и много ми допадаха като присъствие в линията на това сакато дете-лорд, опитващо се да управлява. То на мен за Големия и Малкия Уолдър Фрей ми пука, пък какво остава за Тръстиките... Ама то за какво са им на продуцентите такива герои, след като са още малки за секс сцени с Теон...
Някакви ей такива липси винаги са правили сериала за мен вдървен и еднообразен, докато книгите успяваха да звучат адски живо. И да, знам, че не трябва да се сравнява с книгите, ама... след като е чел книгите, човек не може да се задоволи само с това колко приличен е сериала сам по себе си. Защото познавам истинския потенциал на тази история и този свят и няма как да не се дразня, че потенциалът е прохабен.

Въобще единствената причина да го гледам в момента е да мога да го хейтя по информирано. Ама вече става толкова тъпо, че просто не ми се занимава въобще.
But goddamn,
you got me in love again

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 12:31 pm

Абе Оша поне е сгодна, извади и тя едно тяло, малко акто с Ноби от Пратчет - никой не знае къде го е крила:)

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 08, 2012 12:42 pm

Dr. Horrible wrote:Това с драконите беше неприятно, но още по-неприятно беше избиването на Дотраките. Сега тя вече си остава сама с трима човека, така ли? И затова ли имаше в миналия епизод някакъв рандъм сцени, в които Ири си играе с дракончетата - за да сме по-тъжни сега? Безумие.
На Оша сцените с Теон бяха напълно безсмислени, а избягването им има потенцияла да елеминира един от най-любимите ми моменти в книгите -
когато Бран и другите излизат от гробницата за да намерят разрушения изгорял град... И Бран да възкръсне точно от пепелищата, като феникс. Winterfell was not dead, just broken. Like me, he thought. I’m not dead either.
Тоя, дето се караше на Аря, не може ли просто да подвикне на стоящите наблизо войници и те да я заловят? Сцените с Талиса звучаха като фенфикшън от 12 годишен автор. Защо беше махнат изборът на Джон да пусне Игрит? И защо Игрит, дивачката, има някакви перфекти бели зъби като от реклама на Блендамед?

А на мен супер много ми пука за Тръстиките, Мийра и Джойен ми бяха от най-екзотичните и мистериозни герои и много ми допадаха като присъствие в линията на това сакато дете-лорд, опитващо се да управлява. То на мен за Големия и Малкия Уолдър Фрей ми пука, пък какво остава за Тръстиките... Ама то за какво са им на продуцентите такива герои, след като са още малки за секс сцени с Теон...
Някакви ей такива липси винаги са правили сериала за мен вдървен и еднообразен, докато книгите успяваха да звучат адски живо. И да, знам, че не трябва да се сравнява с книгите, ама... след като е чел книгите, човек не може да се задоволи само с това колко приличен е сериала сам по себе си. Защото познавам истинския потенциал на тази история и този свят и няма как да не се дразня, че потенциалът е прохабен.

Въобще единствената причина да го гледам в момента е да мога да го хейтя по информирано. Ама вече става толкова тъпо, че просто не ми се занимава въобще.
Потенциалът на тази книга на голям/всякакъв екран е точно НЕРЕАЛИЗИРУЕМ, докторе. Така че никакво похабяване няма. Смъртта на Ири нямам представа по какви критерии я дефинираш като безумие. И точно разните "рандъм" сцени като в последния епизод са сред най-яките в сериала. Нито пък за разговора на Роб и Талиса не те разбирам, ама ти принципно си падаш по безличната мишка, която е Джейни в оригинал, така че не мисля да го обсъждаме с теб това :)

За Бран и неговата линия нека видим по-нататък какво става.

Ники, изкоментирах само някви особености в гледната точка при сцените с Хрътката и Бран/Теон. С по 2 изречения. ;) Между другото, хареса ми й краят всъщност, като се замисля. Дани тъкмо взе да става досадна с "Нямам нищо, ама всичко ми се полага!" и й взеха единственото наистина ценно нещо.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue May 08, 2012 3:45 pm

Ахах, що пък да си падам по Джейни Уестърлинг? Тя наистина си е безлична мишка в книгите. Просто супер много ме кефи историята
как Роб Старк е толкова тъп и наивен, че да се ожени за някаква безлична мишка само защото му е превързвала раните. И ми харесват много всички други неща около нея - как Сив Вятър лае по двуличното й семейство, как хората на Роб я гледат зло и т.н...
Не че тя сама по себе си е яка, дума да не става, просто е част от голямата обща схема и ако се промени този детайл, ще се промени цялата картина... А героинята в сериала не я виждам като подобрение спрямо героинята в книга, а ми се струва скучна и клиширан с фрази тип "Колко странични жертви има в една война, колко невинни!". Разговорът й с Роб в новия епизод ми беше супер изсмукан от пръстите и само изражението на Кейтлин кефеше. Единственото намигване към читателите, което харесах, беше, че новата й фамилия е Майгир
Достатъчно близко по звучене до "Майги" Жабата - нейната баба, която пророкува на Церсей.

Ама както и да е, щом продължава да си ви кефи сериалът, значи хубаво за вас. Аз ще се опитам да не хейтя в темата.
But goddamn,
you got me in love again

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 08, 2012 3:55 pm

И мен не ме кефи. Разминаванията вече взеха да стават драстични до степен все едно почват да филмират нещо различно. Да де, ясно ми е, че няма как една книга да се филмира едно към едно, но тук нещата вече взеха да дразнят и малко взе да ми прилича на "бе я да я отикаме още малко работата, пък докъдето стигнем". Чувствувам се разочарована.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 08, 2012 4:02 pm

И да не забравяме най-важното (следва спойлер от книгата)
- цялата линия на Джейни беше огранизирана от лорд Тивин за да прецака съюза с Фрей. Със сегашния сценарий този елемент изобщо го изрязват.