Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Ъм Горан Брегович е доста по-универсално известен от Меноуор* и в много по-уважавана музикална ниша според мен (етно или квото го водят). В смисъл Меноуор никой няма и да ги пусне в зала 1.
* не говоря за популярност като брой хора в световен мащаб, а говоря за прослойки хора
* не говоря за популярност като брой хора в световен мащаб, а говоря за прослойки хора
This is it. Ground zero.
Е, явно е било преценено, че на хората на площада ще им се слуша точно това. Чудно защо ли? 

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- tigermaster
- Elder God
Manowar на двата си концерта в България събраха по над 15000 човека, а зала 1 побира 3300. Те затова няма да ги пуснат там, не за друго. Иначе рок-концерти там се правят, даже утре ще дават един по телевизията.Moridin wrote:Ъм Горан Брегович е доста по-универсално известен от Меноуор* и в много по-уважавана музикална ниша според мен (етно или квото го водят). В смисъл Меноуор никой няма и да ги пусне в зала 1.
Не казвам, че Брегович е некадърен музикант или не заслужава уважение. Роланд го казва, де, обаче на мен той много ми хареса на "Евровизия" в Сърбия. Въпросът е, обаче, че подобен хонорар е достоен за група, която събира хора поне колкото Deep Purple в световен мащаб. А се съмнявам дори те да го поискат. Сръбски изпълнител в България на платен концерт не е събирал повече от 3000 човека от не знам колко години. Съмнявам се някоя частна промоутърска фирма да е способна да изплати такъв хонорар и да излезе на печалба с толкова хора.
Бтв, на площада ако ще и аз да бях свирил, пак щеше да има тълпи. Винаги ги има, без значение кой е там.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- The Dragon
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Стига бе, чалга. На мене кръвта на Дуло кипва в жилите ми всеки път щом чуя това: http://www.youtube.com/watch?v=g9WNF_2-3gIRoland wrote:На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- tigermaster
- Elder God
По вестниците тогава пишеше, че на тоя концерт са се събрали 3000 човека и стадионът е изглеждал празен. А и тя идва още два или три пъти след това, но не пя дори в зала, а в разни клубове. А на Брегович хонорарът щеше да е реален, ако имаше вероятност да го изкара с парите от нормален концерт. Такава няма.The Dragon wrote:Цеца Величкова напълни васил левски. А на брегович ми изглежда нормален хонорара - все пак е група от 25 души.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Бе верно ако не бяха филмите... Хехе, има го тоя момент че сме дълбоко в себе си ориенталциInterpreter wrote:Стига бе, чалга. На мене кръвта на Дуло кипва в жилите ми всеки път щом чуя това: http://www.youtube.com/watch?v=g9WNF_2-3gIRoland wrote:На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Interpreter
- Forsaken
Текста викаш. Гледай сега, като ида в едно кръчме да си пия кротко бирата и си размислям това-онова, и ми задуднат чалга, не понасям. И не че съм увлечен много по кича (това беше думата при соца), но има си някакви контексти примерно. И понеже си нещо админ там, ами отцепи го последното да си подрънкаме за чалга и кич, може пък интересна темичка да се получиXellos wrote:Бе верно ако не бяха филмите... Хехе, има го тоя момент че сме дълбоко в себе си ориенталциInterpreter wrote:Стига бе, чалга. На мене кръвта на Дуло кипва в жилите ми всеки път щом чуя това: http://www.youtube.com/watch?v=g9WNF_2-3gIRoland wrote:На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.и няма нищо срамно да и тактувам що се отнася до ритъма им. За мене текстовете на "чалгата" осират пейзажа, както и ако сме честни и третокласните текстове на позьорите от менуар. Ама свирят яко... (the shivers) просто е друго
. Ми ако дават да зима бе, ти нема ли да земеш? Мене пък ми са ми нереални хонорарите не неквите си тотално излишни на света футболистчета примерно, ама на дават зимат тва е, парата трее се върти

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
Хаха, малко извън темата, но това горното парче в оригинал е на Владко Стефановски, който всъщност е свирил доста с Брегович - не знам дали е търсен ефект
.
Иначе, когато бях малък аз ходех на уроци по китара при Пепи Ангелов, който се смята за един от най-добрите китаристи в България (въпреки че май не е от най-известните). Та кой смятате, че беше най-добрият български китарист според него?
Цветан Недялков!
Мисълта ми е, че няма нищо в нито един стил музика (или в нито една разновидност на изкуството, ако там е въпросът), който го определя като задължително лош, мазен, неслушаем, прост и прочие.
Все пак не бива да забравяме, че самият Моцарт е бил обвиняван, че свири тогавашната чалга един вид вместо да се занимава със сериозно изкуство. А Шекспир са го възприемали като поръчков драматург на конвейр, който нищо особено качествено не може да сътвори
.

Иначе, когато бях малък аз ходех на уроци по китара при Пепи Ангелов, който се смята за един от най-добрите китаристи в България (въпреки че май не е от най-известните). Та кой смятате, че беше най-добрият български китарист според него?
Цветан Недялков!
Мисълта ми е, че няма нищо в нито един стил музика (или в нито една разновидност на изкуството, ако там е въпросът), който го определя като задължително лош, мазен, неслушаем, прост и прочие.
Все пак не бива да забравяме, че самият Моцарт е бил обвиняван, че свири тогавашната чалга един вид вместо да се занимава със сериозно изкуство. А Шекспир са го възприемали като поръчков драматург на конвейр, който нищо особено качествено не може да сътвори

- simple_stupid
- Sorcerer
не че е нещо необичайно, но за деловодството и статистиката
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... na_sofiia/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... na_sofiia/
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
- RRSunknown
- Elder God