Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sat Jan 02, 2010 5:35 pm

Толкова са си и единиците, и нулите, онзи ден се изумявахме в къщи на въпросната простотия :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 02, 2010 5:59 pm

Ъм Горан Брегович е доста по-универсално известен от Меноуор* и в много по-уважавана музикална ниша според мен (етно или квото го водят). В смисъл Меноуор никой няма и да ги пусне в зала 1.

* не говоря за популярност като брой хора в световен мащаб, а говоря за прослойки хора
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 02, 2010 6:04 pm

На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 02, 2010 6:08 pm

Е, явно е било преценено, че на хората на площада ще им се слуша точно това. Чудно защо ли? :neutral:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jan 02, 2010 7:37 pm

Moridin wrote:Ъм Горан Брегович е доста по-универсално известен от Меноуор* и в много по-уважавана музикална ниша според мен (етно или квото го водят). В смисъл Меноуор никой няма и да ги пусне в зала 1.

* не говоря за популярност като брой хора в световен мащаб, а говоря за прослойки хора
Manowar на двата си концерта в България събраха по над 15000 човека, а зала 1 побира 3300. Те затова няма да ги пуснат там, не за друго. Иначе рок-концерти там се правят, даже утре ще дават един по телевизията.
Не казвам, че Брегович е некадърен музикант или не заслужава уважение. Роланд го казва, де, обаче на мен той много ми хареса на "Евровизия" в Сърбия. Въпросът е, обаче, че подобен хонорар е достоен за група, която събира хора поне колкото Deep Purple в световен мащаб. А се съмнявам дори те да го поискат. Сръбски изпълнител в България на платен концерт не е събирал повече от 3000 човека от не знам колко години. Съмнявам се някоя частна промоутърска фирма да е способна да изплати такъв хонорар и да излезе на печалба с толкова хора.

Бтв, на площада ако ще и аз да бях свирил, пак щеше да има тълпи. Винаги ги има, без значение кой е там.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jan 02, 2010 9:59 pm

Цеца Величкова напълни васил левски. А на брегович ми изглежда нормален хонорара - все пак е група от 25 души.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jan 03, 2010 7:31 am

Roland wrote:На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.
Стига бе, чалга. На мене кръвта на Дуло кипва в жилите ми всеки път щом чуя това: http://www.youtube.com/watch?v=g9WNF_2-3gI
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jan 03, 2010 8:26 am

The Dragon wrote:Цеца Величкова напълни васил левски. А на брегович ми изглежда нормален хонорара - все пак е група от 25 души.
По вестниците тогава пишеше, че на тоя концерт са се събрали 3000 човека и стадионът е изглеждал празен. А и тя идва още два или три пъти след това, но не пя дори в зала, а в разни клубове. А на Брегович хонорарът щеше да е реален, ако имаше вероятност да го изкара с парите от нормален концерт. Такава няма.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 03, 2010 11:18 am

Interpreter wrote:
Roland wrote:На повече хора е известен заради филмите, не заради качество. Той си е мазна чалгия и убер кофти като музика, ако изключим няколко ярки попадения от *някога*.
Стига бе, чалга. На мене кръвта на Дуло кипва в жилите ми всеки път щом чуя това: http://www.youtube.com/watch?v=g9WNF_2-3gI
Бе верно ако не бяха филмите... Хехе, има го тоя момент че сме дълбоко в себе си ориенталци :) и няма нищо срамно да и тактувам що се отнася до ритъма им. За мене текстовете на "чалгата" осират пейзажа, както и ако сме честни и третокласните текстове на позьорите от менуар. Ама свирят яко... (the shivers) просто е друго ;). Ми ако дават да зима бе, ти нема ли да земеш? Мене пък ми са ми нереални хонорарите не неквите си тотално излишни на света футболистчета примерно, ама на дават зимат тва е, парата трее се върти
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Jan 03, 2010 1:43 pm

Xellos wrote:
Interpreter wrote:
Бе верно ако не бяха филмите... Хехе, има го тоя момент че сме дълбоко в себе си ориенталци :) и няма нищо срамно да и тактувам що се отнася до ритъма им. За мене текстовете на "чалгата" осират пейзажа, както и ако сме честни и третокласните текстове на позьорите от менуар. Ама свирят яко... (the shivers) просто е друго ;). Ми ако дават да зима бе, ти нема ли да земеш? Мене пък ми са ми нереални хонорарите не неквите си тотално излишни на света футболистчета примерно, ама на дават зимат тва е, парата трее се върти
Текста викаш. Гледай сега, като ида в едно кръчме да си пия кротко бирата и си размислям това-онова, и ми задуднат чалга, не понасям. И не че съм увлечен много по кича (това беше думата при соца), но има си някакви контексти примерно. И понеже си нещо админ там, ами отцепи го последното да си подрънкаме за чалга и кич, може пък интересна темичка да се получи :wink: Примерно сега, това от една страна ако го чуеш в оригинал си върви към чалга, но точно тук някакси върши добра работа - към арт отива, демек :) http://www.youtube.com/watch?v=nI5bJkkK ... re=related
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sun Jan 03, 2010 9:35 pm

Хаха, малко извън темата, но това горното парче в оригинал е на Владко Стефановски, който всъщност е свирил доста с Брегович - не знам дали е търсен ефект :mrgreen:.

Иначе, когато бях малък аз ходех на уроци по китара при Пепи Ангелов, който се смята за един от най-добрите китаристи в България (въпреки че май не е от най-известните). Та кой смятате, че беше най-добрият български китарист според него?

Цветан Недялков!

Мисълта ми е, че няма нищо в нито един стил музика (или в нито една разновидност на изкуството, ако там е въпросът), който го определя като задължително лош, мазен, неслушаем, прост и прочие.

Все пак не бива да забравяме, че самият Моцарт е бил обвиняван, че свири тогавашната чалга един вид вместо да се занимава със сериозно изкуство. А Шекспир са го възприемали като поръчков драматург на конвейр, който нищо особено качествено не може да сътвори :mrgreen:.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Tue Jan 05, 2010 2:26 pm

не че е нещо необичайно, но за деловодството и статистиката

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... na_sofiia/
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jan 05, 2010 2:37 pm

Значи не е приказвал празни приказки явно.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 05, 2010 2:41 pm

Тва не е ли онова, дето завлече сума ти народ с някви фалшиви игри по радиата и телевизиите или нещо подобно? Или бъркам?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jan 05, 2010 2:50 pm

Същият, доколкото знам.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!