Аз съм безкрайно любопитен човек, свободолюбив също така. Образованието ми е в областта на хуманитарните науки (благодаря, че попита, AIDim) и не съм била мързелив нито ученик, нито студент. Известна ми е теорията за характеристиките на различните режими и разликите между тях. Още навремето, много преди интернет да стане част от живота на всички, съм чела и размишлявала относно понятия като „правова държава” и „фасадна демокрация”.
Зададените въпроси? Отговорих, както сметнах за уместно, съобразявайки се с аудиторията тук. Но ето, съгласна съм, че на въпроса за флуорида не използвах най-подходящия линк. Защо обаче всеки един не потърси сам повече информация? Може би някои от вас са свикнали друг да им приготвя и поднася храната, но на всеки времето е ценно. Приемаме, че съм тотално неспособна да се аргументирам, само защото не ми се пишат реферати, при положение, че има толкова много достъпна всекиму информация. И всеки мислещ човек може най-малкото да си зададе елементарния потребителски въпрос защо на една вода за плакнене на уста, съдържаща въпросното вещество, пише да не се поглъща, а на друга, в която то не присъства, липсва подобно предупреждение?
Традиционната медицина я избягвам от дете (born this way, какво да се прави) и се интересувам от по-неинвазивни и холистични методи на лечение. Дълбокото ми убеждение е, че зад всяка една болест стоят психологични и личностни проблеми. Психологията като наука е една от любителските ми страсти. Темата за лечението е огромна и нека всеки сам поеме отговорност за своето, това предлагам. Между другото съм в отлично здраве и хора, виждайки ме за пръв път, са потресени от биологичната ми възраст.

Виктор Шаубергер не e известен само с „някви проекти за правене на енергия от почти нищо”. Ако човек не желае/няма мотивация да потърси серизоно сам, то каквото и да напиша, ще бъде безпредметно… работата му е огромна, животът му също е безкрайно интересен. И дори да се амбицирам, започвайки да разказвам за него, то най-много да бъда обвинена в инвазия/налазване и т.н. Не, благодаря! Ще си спестя това време.
Същото важи и за другите изследователи. „Бърз гугъл” не е опция за сериозно интересуващият се. Аргументът, че Ерик Долард имал наглостта! да се финансира!, при това без да кара когото и да било да му плаща насила, (поне за няколко негови книги ми е известно, че циркулират свободно в нета, презентации негови също се намират, качени в Youtube) е жалък опит да се омаловажи труда на живота му и е доста показателен за характера на човек, който го използва.
За Вилхелм Райх толкова много може да се пише… Луд със сигурност не е бил. „Оргонът”, както той го нарича, е известен под много имена – етер, прана, чи и т.н. За него разбрах от една от полу-биографичните книги на Робърт Антон Уилсън. Та... в нея той описваше нетрадиционно лечение (райхианска терапия в случая) с „оргонен пистолет” и удивителните резултати от него. И ми стана интересно.

В сайта на Джоузеф Фарел не съм влизала никога. Но ще го сторя.

Мимоходом споменавам за любопитните името Ед Лийдскалнин и загадката на Кораловия замък, за която няма нито едно! научно обяснение. Поправете ме, ако греша, търсила съм… даже ще радвам, ако съществува такова.
Ще си ида, спокойно! Още само два постинга след този, защото имам сантимент към числото 109.

Дойдох тук за да пиша за художествена литература, филми и прочее, както и да комуникирам приятелски с интелигентни хора. Споделих впечатления и по други теми, не за да убеждавам, а поради радостта от процеса на споделяне, която обаче взе, че се изпари... и ми омръзна постоянното пребиваване в обяснителен режим.
Всичко най-хубаво желая по пътищата ни и нека се надяваме, че tiffany е дълбоко заблудена. Би било в интерес на всички.