A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Fri May 04, 2012 5:54 pm

И сега, Мартин: "Бе тая сцена всъщност май не ми се беше получила добре и сега, като получих втори шанс, зех, че я отрязах" :lol: :lol: :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 5:57 pm

Е, той е свикнал да го ругаят. :lol:

Все пак смътно помня негово изказване колко се озорил с писането на въпросния епизод, та дано се е постарал. Разбира се, може да е положил усилия и пак да се е издънил, де. :mrgreen:

Иначе откъм единични схватки ми е любопитно на какво ще мяза (СПОЙЛЪР ТРЕТА КНИГА)
Spoiler: show
двубоят между Оберин Мартел и Планината - дано се постараят за него.

А Червената сватба я искам дълга и подробна. :twisted:

Ох, деба, сега се сетих, че Планината вече го играе оня, бившият баскетболист. :cry:
Last edited by passer-by on Fri May 04, 2012 6:07 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 04, 2012 6:07 pm

Мартин нали беше казал май, че едно време като я писал тази сцена (Blackwater), нарочно я направил възможно най-епична и трудна за филмиране, защото толкова години работа като сценарист в Холивуд му било писнало да се съобразява с бюджети, а сега можел да си отпусне въображението. И сега му се връща. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 04, 2012 6:27 pm

Аз приеректирах бтв на боя на Сирио с рицарите.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 04, 2012 6:28 pm

И аз - когато го четох в книгата. 8-)
В сериала ми подейства по-скоро обратно. :mrgreen:
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri May 04, 2012 10:35 pm

passer-by wrote: Иначе откъм единични схватки ми е любопитно на какво ще мяза (СПОЙЛЪР ТРЕТА КНИГА)
двубоят между Оберин Мартел и Планината - дано се постараят за него.
На мен това ми е най-любимият двубой в тази поредица. Ама няма да се притеснявам отсега за него - щом ще разделят третата книга на два сезона, значи ще го видим чак след две години...

Иначе ми е любопитно каква част от Мартелите реално ще видим на екран. Няма да се изненадам, ако пясъчните змии са общо една-две. Из нета плъзнаха тероии, че лечителката Талиса на Роб всъщност е някоя Мартел под прикритие. Шансът е абсолютно нищожен, но аз лично не бих възразил на такава промяна, все пак Мартелите са ми любимият дом и искам да видя повече от тях :D
But goddamn,
you got me in love again

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun May 06, 2012 8:45 pm

Сигурно се намесвам по средата на нещо важно, така че се обаждам само да спомена, че не издържах и го почнах втория сезон. Очаквано яко, а сега е двойно по- защото нямам идея какво ще стане. :)

Вторият епизод започна покъртително (с пикаещата в поточето Аря, която се озърта), а нататък чета че нещата само задобрявали. Единственото кофти засега е, че вече виждам къде Ева Грийн би разцепила екрана на две. А пък Рамин Джавади продължава да дрони най-безсрамно и вече ме изважда от равновесие. Всичко останало обаче е 6+.

Най-хубавото е, че рейтингите на този сериал се качват по-бързо и от тези на Тру Блъд.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon May 07, 2012 6:25 pm

Четвърти и пети епизод ми бяха леко скучни, защото много от сцените бяха много близки до книгите и всичко ми се струваше като представление на пиеса, която съм чел- оценявам актьорската игра, но напрежението изчезва ако знаеш почти дословно каква ще е следващата реплика на всеки герой.

Шести епизод беше много силен, може би най-вече защото въведе доста малки промени в сцените. Денерис ме кефи безкрайно повече в шоуто, макар че до този момент и в книгите не ме дразнеше. Сцените зад Вала бяха доволно разнообразни и Quorin Halfhand (който съм забравил как беше преведен) изкърти всичко в разговора с Джон. Динамиката между Теон и Бран беше много добре представена, макар че ми е странно, че напълно игнорираха отношенията между Теон и Рамзи. Лапетата от блатото също мистериозно липсват, но те са толкова безлични, че дори не забелязах отсъствието им, докато някой не го спомена.

Гаджето на Джон Сняг е твърде хубава, ама някак си не се чуствам особено разочарован.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 07, 2012 7:58 pm

Лапетата от блатото са безлични???
Те са такъв огромен плот елемент, че няма накъде.
This is it. Ground zero.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon May 07, 2012 9:02 pm

Наистина имат много важни инфо дъмпове, но нямаха кой знае какво развитие като характери. Шоуто може да ги представи много добре, но поне в книгите ми бяха някои от най-плитките герои.

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon May 07, 2012 9:19 pm

Мен по ме притеснява, че липсват The Brave Companions и Варго. Този сезон няма да ги има явно, но се надявам да не са махнати напълно.

Лапетата от блатото ме радват всъщност, но е факт, че лесно могат да бъдат махнати без да се променя особено сюжета.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 07, 2012 9:23 pm

Te ако и Варго махнат значи няма нищо общо сценария с книгата.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 07, 2012 9:25 pm

Ама все пак чели ли сте пета книга? Цялата сюжетна линия на Бран е абсурдна без двамата блатни, той няма никаква мотивация да прави каквото прави без тях.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 07, 2012 9:38 pm

По-назад пуснах цитат от Бениоф и Уайс, че някои персонажи ще се появят по-късно, отколкото в книгите.

Икономия му е майката, иначе си е е... майката. :mrgreen:
The Best of Mozart

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon May 07, 2012 9:43 pm

Чел съм пета книга и историята на Бран
ми беше напълно неясна така или иначе, защото (явно?) не съм чел разказите за Дънк и Ег, които и да са те. Бран нямаше да тръгне на Север без видението на Джоджен, но и самият Бран си има видения, така че не виждам какво му пречи той да го получи вместо да чака някой друг да му каже. Оша може да разказва за децата на гората и другите магически създания, което оставя на Тръстиките единствено ролята да разкажат за Лиана и Едард Старк през последната война.