Не мога да си бия ваксина против грип.
Ами стана така:
В края на септември и началото на октомври развих отвратителен вирусен конюнктивит и то от оня, дето не минава за 3-4 дни, а за двайсетина. Но понеже първите няколко дни ходих на работа, преди да разбера колко е сериозно положението, си мазах ръцете с дезинфенктантен гел, за да не заразя някого. Оказа се, че дезинфекциращият агент е много агресивен и на втория ден ме започна моята ВЕЛИКА АЛЕРГИЧНА КАШЛИЦА, гръм да я тресне дано. Тъй.
Веднага джипито ми изписа деслоратадинови чудесии, почнах ги, нещата рязко задобряха. Дори ходих на Испания за няколко дни, там просто нямах никакви проблеми, забравих, че ми има нещо. Върнах се, почнаха нервичките. Почнат ли ми нервичките, това чудо се възражда като някакъв вампир. Хайде пак аериус, калций и прочее. Оправих се. Джипито ме похвали, вика, ела в сряда (дето сега мина), за да ти шибна ваксината.
Да, но в съботата преди това бях докарана до тежка нервна криза, чието естество няма да обяснявам в момента, но е факт, че бях наистина зле. В неделя пак се разбухах, в понеделник стана нетърпимо, в сряда вече не се живееше. И пак почвам отначало...
Гърдите вече ме болят, честно. Ако успея да устискам да се оправя до следващата седмица, ще е чудесно, щото след това вече няма да има смисъл от ваксината. И пак не спечелих от тотото, хем пуснах фиш. Ми просто не знам какво да кажа.
А много я мразя тая кашлица. Не успея ли да я ликвидирам в зародиш, трае с месеци и ме мори до напикаване, буквално. От малка я имам. Само разни антихистамини помагат, но трябва в същото време да съм спокойна, да избягвам физическо усилие и да съм в некъв дзен. Поне за две седмици, докато бъде пречукана. Инак нищо не помага, ни-що. Пф.