Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 16, 2014 12:51 pm

Вътрешно инфо, такива договорки няма да видиш черно на бяло.
Еми, квито ще да са уговорките, не е екипно-партийно така, имам предвид и двете страни на драмицата. Пък и не знам, вътрешното инфо твърде често, ако не невярно, то е в някаква степен развален телефон, тъй че...

Но тъй де, не съм съгласен с пича от форплейската тема, че леля Цецка ги е напляскала. Безумно е от гледна точка на всякакъв читав шанс за подобрение на нещата да се караш на партия, че има готова и прозрачно обявена платформа. Разбирам първичния кеф от играта на тронове, дето ГЕРБ я сучат в момента, но това никому от нас няма да помогне. В смисъл, сеир мога да гледам на много места, не е нужно баш политиката да има не доза, ами свръхдоза от него, мерси.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 16, 2014 12:59 pm

Е, то и аз меко казано не съм фен на ГЕРБ, ама РБ твърде много ги улесняват.

А за Кунева Никола твърди, че е имало договорка да не правят кампания за конкретни кандидати. Никой не спира избирателите да си гласуват преференциално, Марфе, ти самата го каза на Никола. Въпросът е, че според неговото инфо от ДСБ са се съгласили да не агитират за свои кандидати в замяна на финансиране на предизборната кампания на РБ на евроизборите от Кунева, а след това са се отметнали и са агитирали за Малинов с нейните пари. Това си Е курвенско.

Емо, политиката си е поначало комбинация от игра на тронове (задкулисно) и сеир (за пред хората), не само нашата. :)
В The Wire впрочем прекрасно показват как се правят договорките тайно и какви формулировки после се поднасят пред медиите. Гледал си го, знаеш какво имам предвид.
Last edited by passer-by on Thu Oct 16, 2014 1:03 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 16, 2014 1:02 pm

http://www.5corners.eu/2014/09/provala/

Nevertheless, е смешно да се твърди, че леля Цецка ги е напляскала - моето мнение е, че ГЕРБ се изложиха за пореден път могъществено в тия преговори, публично абдикираха от реформи и то на фона на именно улесняването им от едва крепящия се блок. Жалка история и доста смешна, но очакванията ми към ГЕРБ ринат дъното така и така.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 16, 2014 1:06 pm

Не отричам естеството на политиката, просто казвам, че балансът ни е зле. (Щото политиците ни нямат интелектуалния капацитет. Боко, шма извиняват сички, не е Петир или Варис, чиста Серсейка е в най-добрия случай.) Има много случаи, когато маневриращите за места са и компетентни (задкулисно) и симпатични (за пред хората).

В по-бели условия му викат просто организационен процес, а играта на тронове по нашенски се ограничава, щото всъщност вреди. Ама на нашите кво да им вреди, нали ще се изнесат после с парите.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 16, 2014 1:07 pm

По повод улесняването на ГЕРБ:

http://www.segabg.com/article.php?id=721583

Твърде много възможности за тролене им дават от РБ, уви.

П.П. Добра статия за провала на РБ, Жоре, благодаря за линка. За Кунева ще добавя, че на последните местни избори във Варна еднолично подкрепи кандидата на БСП.
The Best of Mozart

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 16, 2014 1:11 pm

Ми ОК, ама ми дай една причина да повярвам на Никола. Айретен, че имаше агитации за всякакви кандидати, не само за хората на ДСБ и не само за Малинов. Примерно, понеже доста задълбочено следях нещата, най-много агитация видях от страна на Виктор Лилов и за Виктор Лилов. Другият, за когото много се агитираше, беше Сергей Петков, който е от ДБГ. Гергана Николова и Ива Йорданова също не лъжеха. Въобще, по нищо не личеше да е имало такава договорка. Течеше си нормална кампания, в която нормално кандидатите опитваха да привлекат избиратели.

Въобще, тая история с фръцкането е толкова бацевска, че просто той да го беше направил, нямаше да му се получи толкова добре.

И дори да е вярно това с договорката, ми сори, кака. Толкова е жалко да излизаш с цупене за нарушена задкулисна договорка, че чак изпитвам third party shame. И то ако въобще е вярно. Ми дори Прошко Прошков не знае за това, но пък знаеше предварително, че Лукарски ще саботира конгреса. Дори гаджето на сегашния външен министър Митов не е чувала за подобно нещо. Но щом Никола ги твърди тия работи, значи е вярно. Да не говорим пък колко почтена е и самата договорка, нали, но това е друга бира.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 16, 2014 1:19 pm

А колкото до твърдението за almighty тризначките, дето напляскали реформаторите, които постоянно им чупели пръстите и си позволили да дойдат на преговори с ясна платформа - ето на това вече му се казва да дълбаеш дъното със зъби. Да не говоря за циганията от тази сутрин, където Менда и Бъчварова (същата, която съчинява послания от Бан Ки-мун и изявления от Обама и Бжежински) тръгнаха да звънят телефони, за да се карат на Москов и на Кънев що така говорели и що някой си, дето бил привърженик на ДБГ, бил писал във фейсбука си разни неща против Бати Бойко.

Баси, тия були ме накараха да си припомня с умиление истинските тризначки и да оценя интелектуалния им капацитет.

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 16, 2014 2:38 pm

От австрийски вестник:
Вестникът помества изявлението на Петър Москов от преговарящия екип на РБ в сряда, че това искане (ББ да не е премиер) се оттегля и че е постигнато съгласие в 90 процента от важните политически теми.

Всъщност ябълката на раздора, коментира ежедневникът, е отказът на една от партиите, влизащи в РБ да се състави коалиционно правителство с трети партньор Патриотичен фронт. Народната партия за свобода и достойнство, отцепила се от ДПС, се смята за представителка на интересите на турското малцинство в България, докато Патриотичният фронт се отличи в хода на предизборната кампания с насочени срещу малцинствата послания.

Проблематично изглежда и категоричното искане на РБ за дълбока промяна в съдебната власт, като не изключва и промяна в конституцията, за да бъдат прекъснати взаимните зависимости между политика, икономика и медии. За РБ социалистите, ДПС и Атака са символите на тези престъпни взаимозависимости и затова те трябва да бъдат изключени от следващото правителство, цитира "Тиролер тагесцайтунг" изявления на Петър Москов.
А ГЕРБ вчера са паднали от Марс и са целите в бяло по тоя параграф. На протестите друга песен пееха от РБ.

Ще е голям тъшак РБ да се оцапа от коалиционното управление (което е неминуемо ако се състави правителство с тяхно участие), а после ДСБ да се отцепят и да се явят самостоятелно на следващите избори с ясното съзнание, че най-вероятно ще си бъдат в опозиция.
С отмятания в управлението или принципни в опозиция, that is the question.
The Best of Mozart

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Oct 16, 2014 5:15 pm

А некои вече се въздигат

Амбициозно си е момето, откакто го знам. :lol: И знае да организира групи във Фейсбук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 16, 2014 5:18 pm

На вид го докарва дащна, друго за нея не знам.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 16, 2014 5:38 pm

Ае, зеха се с ПФ. Пълно съвпадение имали, само терминологични разлики си намерили, алелуя и амин.

Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 16, 2014 5:57 pm

Бтв, като гледам, ГЕРБ наистина май са целите в бяло. Досега не съм чула, видяла или прочела някакви конкретни изисквания към тях, изключяя мантрите "само Бати Бойко може да спре турските автобуси и само той може да изгони комунистите". Самата им програма, ако въобще може да бъде наречена така, е с някакъв смътен пожелателен характер и се крепи на моментните настроения на оня, дето електоратът му си мисли, че малкото му име е Бате. Някой да знае какво точно смята да прави правителството, доминирано от ГЕРБ? Щото дотук е известно единствено, че ако Бате няма пълно мнозинство, ще ви остава на БСП и ДПС да ви управляват да видите вие, че ако няма поне 110 депутата, няма да управлява, че ако няма поне 90 депутата, няма да управлява, и че когато направи правителство, гответе се още да стягате коланите, мерси.

Нещо да пропускам?

А, да, забравих, че ей сега ще изтеглиме бързите шес милярда (минимум), щото така.

За сметка на това от РБ се иска да могат да готвят, перат, заквасват мляко, да зидат, да изливат кофраж, да тъкат български черги, да са високи и красиви, да могат да връзват дръжки от череши с езика си и да са шампиони в поне осем олимпийски дисциплини.

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Oct 16, 2014 7:33 pm

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4371182

Почнаха да лъсват вече далаверите

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 16, 2014 9:39 pm

Devoted of Slaanesh wrote:А некои вече се въздигат

Амбициозно си е момето, откакто го знам. :lol: И знае да организира групи във Фейсбук.
До 22 август тази година Йорданова беше председател в Контролния съвет и беше част от Националния съвет на партията на Меглена Кунева ДБГ.
Cross-party breeding!!!
Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.
И от линка на РРС:
В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца.
Поне не е калинка.

Най-добрият вариант за РБ е да останат извън коалиционното управление. Така имат шанс да влязат и в следващия парламент. Ако се запазят в тоя вид, де - като гледам какво става с гаджето на Лукарски, почват индивидуалните награди.
Last edited by passer-by on Thu Oct 16, 2014 9:52 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Oct 16, 2014 9:52 pm

Аз лично за РБ повече няма да гласувам, докато лицата Кунева и Лукарски са там. :violin: