Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Nov 19, 2009 2:08 pm

Райфайзенбанк (България) ЕАД е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ – компанията, управляваща дъщерните дружества на Групата РЦБ в Централна и Източна Европа. Райфайзен Интернешънъл от своя страна е собственост на базираната във Виена Райфайзен Централбанк Австрия, която притежава около 70 процента от компанията. Останалата част се търгува на Виенската фондова борса. Райфайзен Централбанк Австрия е водещата корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и е главната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната.
Основана през 1927г., РЦБ предлага пълната гама от банкови продукти в Австрия и се счита за пионер в Централна и Източна Европа.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 19, 2009 2:58 pm

За пръв път чувам да ти искат пари за разполагане със собствени пари?!
За превод - иди дойди, макар че пак го намирам за нередно. Но да си внасяш и теглиш в СОБСТВЕНИТЕ сметки?!
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 19, 2009 3:38 pm

Преди ми се е случвало да тегля 3 бона от банката без предизвестие и никой нищо не ми каза. Така че очаквах и сега да нямам проблем с пършивите 4000.

Иначе Морве, за дебитната имам лимит от 1000 и за плащането с нея доколкото знам...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 19, 2009 3:42 pm

Хора, един приятел в Англия изобщо не му отворили сметка и му пратили документите в България докато той дал Английски адрес и два месеца изобщо не можеше да си вземе заплата защото парите му се привеждали на банката и там оставали във висящо състояние.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 19, 2009 11:13 pm

Всяка банка има за цел да държи колкото се може повече реални пари на свои клиенти колкото се може по-дълго. На банковите служители това им е работата - да жонглират с правилата и да бавят възможно най-дълго плащането на големи суми. Освен с кредитна карта, както адашката отбеляза. Който следил правилата в подробности, следил.

Затова когато на два пъти трябваше да ми върнат пари от анулирана поръчка, си ги получих точно на 45-ия календарен ден след връщането им от чужбина - в последния ден от законовия срок. Защото така банката ми оперира с тях месец и половина, а не 2-3 работни дни. Не че сумите са огромни в моя случай, но важен е принципът, пък и капка по капка вир става.

Банките не са ни приятели, че да очакваме щедро отношение от тях. И да, за тях даването на собствените ни пари накуп в големи количества Е проява на щедрост, защото не могат да оперират с тях по-дълго. А тях това ги вълнува на първо място.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 19, 2009 11:48 pm

Щедри ще са ако ми дават пари, които НЕ ми принадлежат. Тези са си моите.

И в моя случай това са някакви неща, които преди съм можела да правя със същата банка - като да тегля по-голяма сума пари от нея или да си платя с чек.
Другото са изкуствено наложени безумия - като лимита на дебитната ми карта и този на интерак-трансфъра. За мен всичкото това е, за да се поощрява работата с кредити

В Бг за всеки случай ми е било доста по-лесно, особено тегленето на кеш на място от банката. Ако не им искаш някви много десетки хиляди, ти ги дават веднага. Повече от 4 бона съм теглила без квито и да е грижи от български банки.

Бтв тука максималната лихва на сейвингс сметка е 2% и то щото сметката е специална с еди кви си ограничения. Обикновено е под 1% (нещо като 0.2%). Аз нямам никва файда парите ми да ходят в банката при това положение, но нямам избор, щото унито ги запраща нататък. Откъдето после както се вижда мога да си ги взема трудно. Това е неква невъобразимо гнусна мафия.

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Nov 20, 2009 12:06 am

Затова като евреите - теглиш всеки ден колкото можеш, пълниш възглавницата и после дюшека и се молиш, да не влязат апапите у вас. :P

Тук преди две седмици се шашнах - оказа се, че разплащателната сметка на Аби в ЦКБ се ползва с 3% месечна лихва. Което я прави на по-голяма далавера от всякакви депозити или спестовни сметки :shock: и си е чиста проба загуба за банката. Странно ми е, защото 3% са много. Истина, става дума за разплащателна сметка, в която се предполага, че много пари не се задържат, ама все пак.... И даже по едно време 5% е била лихвата :shock:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 20, 2009 1:15 am

Искаш да кажеш 3% годишна, все пак, щото ако е така годишната е над 40%. :)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Nov 20, 2009 3:22 am

Ili kakto e na bankovo lingo - 3? godishna lihva, koqto se poluchava mesechno :P

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Nov 20, 2009 9:41 am

Малце тъп въпрос, но не може ли да се самопрецака системата? Тоест, да дръпнеш 1000 долара, и след 5 мин още 1000 долара?
Иначе наистина е тъпо да не ти дават така парите в брой за сравнително малка сума, в мойто банка със заявка се теглят мисля над 10к лева.
Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Nov 20, 2009 2:08 pm

Yan wrote:
Райфайзенбанк (България) ЕАД е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ – компанията, управляваща дъщерните дружества на Групата РЦБ в Централна и Източна Европа. Райфайзен Интернешънъл от своя страна е собственост на базираната във Виена Райфайзен Централбанк Австрия, която притежава около 70 процента от компанията. Останалата част се търгува на Виенската фондова борса. Райфайзен Централбанк Австрия е водещата корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и е главната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната.
Основана през 1927г., РЦБ предлага пълната гама от банкови продукти в Австрия и се счита за пионер в Централна и Източна Европа.
Еми значи и австрииците са много зле. :P
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 03, 2009 11:00 pm

Две извадки от References на мои студенти:

Hristina Zhekova, lab instructor, helped get shit done.

Hristina Zhekova, Lab instructor, Guide, Corrector and All things good.

:lol:

А това ми е от първия ми престой тука през 2007-а година. Споменах, че обичам птици по време на последното упражнение и получих няколко рипорта с нарисувани такива. Това е най-яката картинка, от един сладур, на когото се карах цял семестър, че пипа химикалите с голи ръце. Седи ми закачено на стената на кюбикъла оттогава, реших, че е крайно време да го сканирам и да ви го покажа:
Spoiler: show
Image
Баси, толкова са готини и трогателни понякога! Осмислят ми и усилията и похабените нерви в тея моменти.

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 04, 2009 9:42 am

Мнооого сладко:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 04, 2009 9:46 am

Е не, не, гадни са, и бели, и дебели и мисионират!!! Объркала си се! Още малко и ще ги помислиш за хора! БА!
And you can't dance with a devil on your back...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Dec 04, 2009 10:42 am

Amelia wrote: Hristina Zhekova, lab instructor, helped get shit done.
best Reference ever :))))
Scalpel. Sponge. Magic Wand!