Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Nov 19, 2009 2:08 pm

Райфайзенбанк (България) ЕАД е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ – компанията, управляваща дъщерните дружества на Групата РЦБ в Централна и Източна Европа. Райфайзен Интернешънъл от своя страна е собственост на базираната във Виена Райфайзен Централбанк Австрия, която притежава около 70 процента от компанията. Останалата част се търгува на Виенската фондова борса. Райфайзен Централбанк Австрия е водещата корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и е главната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната.
Основана през 1927г., РЦБ предлага пълната гама от банкови продукти в Австрия и се счита за пионер в Централна и Източна Европа.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 19, 2009 2:58 pm

За пръв път чувам да ти искат пари за разполагане със собствени пари?!
За превод - иди дойди, макар че пак го намирам за нередно. Но да си внасяш и теглиш в СОБСТВЕНИТЕ сметки?!
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 19, 2009 3:38 pm

Преди ми се е случвало да тегля 3 бона от банката без предизвестие и никой нищо не ми каза. Така че очаквах и сега да нямам проблем с пършивите 4000.

Иначе Морве, за дебитната имам лимит от 1000 и за плащането с нея доколкото знам...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 19, 2009 3:42 pm

Хора, един приятел в Англия изобщо не му отворили сметка и му пратили документите в България докато той дал Английски адрес и два месеца изобщо не можеше да си вземе заплата защото парите му се привеждали на банката и там оставали във висящо състояние.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 19, 2009 11:13 pm

Всяка банка има за цел да държи колкото се може повече реални пари на свои клиенти колкото се може по-дълго. На банковите служители това им е работата - да жонглират с правилата и да бавят възможно най-дълго плащането на големи суми. Освен с кредитна карта, както адашката отбеляза. Който следил правилата в подробности, следил.

Затова когато на два пъти трябваше да ми върнат пари от анулирана поръчка, си ги получих точно на 45-ия календарен ден след връщането им от чужбина - в последния ден от законовия срок. Защото така банката ми оперира с тях месец и половина, а не 2-3 работни дни. Не че сумите са огромни в моя случай, но важен е принципът, пък и капка по капка вир става.

Банките не са ни приятели, че да очакваме щедро отношение от тях. И да, за тях даването на собствените ни пари накуп в големи количества Е проява на щедрост, защото не могат да оперират с тях по-дълго. А тях това ги вълнува на първо място.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 19, 2009 11:48 pm

Щедри ще са ако ми дават пари, които НЕ ми принадлежат. Тези са си моите.

И в моя случай това са някакви неща, които преди съм можела да правя със същата банка - като да тегля по-голяма сума пари от нея или да си платя с чек.
Другото са изкуствено наложени безумия - като лимита на дебитната ми карта и този на интерак-трансфъра. За мен всичкото това е, за да се поощрява работата с кредити

В Бг за всеки случай ми е било доста по-лесно, особено тегленето на кеш на място от банката. Ако не им искаш някви много десетки хиляди, ти ги дават веднага. Повече от 4 бона съм теглила без квито и да е грижи от български банки.

Бтв тука максималната лихва на сейвингс сметка е 2% и то щото сметката е специална с еди кви си ограничения. Обикновено е под 1% (нещо като 0.2%). Аз нямам никва файда парите ми да ходят в банката при това положение, но нямам избор, щото унито ги запраща нататък. Откъдето после както се вижда мога да си ги взема трудно. Това е неква невъобразимо гнусна мафия.

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Nov 20, 2009 12:06 am

Затова като евреите - теглиш всеки ден колкото можеш, пълниш възглавницата и после дюшека и се молиш, да не влязат апапите у вас. :P

Тук преди две седмици се шашнах - оказа се, че разплащателната сметка на Аби в ЦКБ се ползва с 3% месечна лихва. Което я прави на по-голяма далавера от всякакви депозити или спестовни сметки :shock: и си е чиста проба загуба за банката. Странно ми е, защото 3% са много. Истина, става дума за разплащателна сметка, в която се предполага, че много пари не се задържат, ама все пак.... И даже по едно време 5% е била лихвата :shock:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 20, 2009 1:15 am

Искаш да кажеш 3% годишна, все пак, щото ако е така годишната е над 40%. :)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Nov 20, 2009 3:22 am

Ili kakto e na bankovo lingo - 3? godishna lihva, koqto se poluchava mesechno :P

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Nov 20, 2009 9:41 am

Малце тъп въпрос, но не може ли да се самопрецака системата? Тоест, да дръпнеш 1000 долара, и след 5 мин още 1000 долара?
Иначе наистина е тъпо да не ти дават така парите в брой за сравнително малка сума, в мойто банка със заявка се теглят мисля над 10к лева.
Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Nov 20, 2009 2:08 pm

Yan wrote:
Райфайзенбанк (България) ЕАД е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ – компанията, управляваща дъщерните дружества на Групата РЦБ в Централна и Източна Европа. Райфайзен Интернешънъл от своя страна е собственост на базираната във Виена Райфайзен Централбанк Австрия, която притежава около 70 процента от компанията. Останалата част се търгува на Виенската фондова борса. Райфайзен Централбанк Австрия е водещата корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и е главната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната.
Основана през 1927г., РЦБ предлага пълната гама от банкови продукти в Австрия и се счита за пионер в Централна и Източна Европа.
Еми значи и австрииците са много зле. :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 03, 2009 11:00 pm

Две извадки от References на мои студенти:

Hristina Zhekova, lab instructor, helped get shit done.

Hristina Zhekova, Lab instructor, Guide, Corrector and All things good.

:lol:

А това ми е от първия ми престой тука през 2007-а година. Споменах, че обичам птици по време на последното упражнение и получих няколко рипорта с нарисувани такива. Това е най-яката картинка, от един сладур, на когото се карах цял семестър, че пипа химикалите с голи ръце. Седи ми закачено на стената на кюбикъла оттогава, реших, че е крайно време да го сканирам и да ви го покажа:
Spoiler: show
Image
Баси, толкова са готини и трогателни понякога! Осмислят ми и усилията и похабените нерви в тея моменти.

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 04, 2009 9:42 am

Мнооого сладко:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 04, 2009 9:46 am

Е не, не, гадни са, и бели, и дебели и мисионират!!! Объркала си се! Още малко и ще ги помислиш за хора! БА!
And you can't dance with a devil on your back...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Dec 04, 2009 10:42 am

Amelia wrote: Hristina Zhekova, lab instructor, helped get shit done.
best Reference ever :))))
Scalpel. Sponge. Magic Wand!