Постоянната промяна в един момент не води ли до повтаряне на вече познати неща? Не точно същите, а в стил "старата песен на нов глас".
"Нищо никога не свършва" = нещата продължават както са били = изживяваме вече познати на човечеството неща - външно различни, по същество същите, колкото и някои от нас да се пънат да внесат промяна = нищо никога не се променя.
Пак казвам, така го разбирам аз. Може да има различни тълкувания и все да са "верни".
Вариантът как един атлетичен синеок блондин с мания за умствено и физическо съвършенство (хммм, откъде ми е познато това?

) най-сетне успява да промени поведението на човечеството с план тип "целта оправдава средствата" също е кефещ.

Да, знам, Александър Велики и т.н., ама в комикса повече ми мязаше на арийския идеал. "Ще избия милиони, за да оцелеят милиарди"...
С удоволствие бих си го прочел пак, ама го нямам. Впрочем би ли го донесъл утре на Ефремов, че като никога май ще мога да дойда?

Няма да го взимам да го чета, че Валери ще ме утрепе щото му се е наточил, ама поне да сравня изданията.