Никъв шанс да не съм (и всички, които не са в много малкия процент изключения) развалина на 90 (т.е. нито едно от нещата, за които писах да не присъства като проблем при мен), освен ако не живея на 100% здравословно и балансирано във всяко едно отношение. Трудно постижимо и излишно затормозяващо (освен ако не ти харесва прекалено много ^^) е, освен това. Хората, които на 90 нямат такива проблеми са въпросните изключения, даже се съмнявам, че ги нямат.
И това не бих го нарекла песимизъм, но не е и сляп оптимизъм, все пак бая ще си поживял ако стигнеш такава възраст. Аз също искам дълголетие, но ако не съм в добро здраве и с чист ум просто не си струва мъките. Здравето е най-най-най-важното нещо, за мен.
Едит: Само да уточня, че не казвам, че ако сложиш очила трябва да мреш. Нещата са комплексни. Става въпрос за една напреднала възраст, в която не си в добро здраве комплексно, не си с ума си напълно и не можеш да се обслужваш, например. Недовиждаш, не чуваш, ядеш попара или каша, пиеш кило лекарства за сърцето, за не-знам-си-какво-още и т.н. и т.н.