Билярд
Moderator: Moridin
Утре ако намера време некак щи свия сърмите.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Едно въпрос дотогава, към всички с които сме играли досега: има ли положение, при което ако вкараш чужда топка, не си осъществил нарушение водещо до фал?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Благодаря. Защото с явно твърде задълбочения теоретик Живик бяхме стигнали до конфликт по въпроса след като той вкара моя топка след негова - или нещо такова.
Той да каже де, но според мен правилата са си достатъчно прости, ясни и справедливи и в този им вид: ако не удариш своя топка - фал, ако вкараш квото и да е освен своя топка - фал. Бива ме в генерализирането. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ммф. Това явно е още нещо, по което различните сбирщини правила се различават. Аз със сигурност съм го играл преди години с хора, които са казвали, че ако вкарам своя топка изобщо (в слабия вариант) или ако вкарам първо своя топка (в силния вариант), няма проблем освен нея да съм вкарал и чужда. Това май също е въпрос на договорка.
Макар че...
Макар че току-що си направих труда да изчета пак отнасящите се до това части от статийката в Уикипедия - http://en.wikipedia.org/wiki/Eight_ball - и (изцяло) два от официалните документи, които са споменати в тази статия - http://www.internationalpooltour.com/ip ... efault.asp и http://www.wpa-pool.com/download/Offici ... _Rules.pdf. На никое от трите места това не е описано като фал! Вярно е, че и на трите места се говори само за игра с обявяване, но и трите места казват, че ако топката, която си обявил, че ще вкарваш, е влязла в джоба, в който си обявил, че искаш да я вкараш, всички други топки, твои или не, влезли в който и да е джоб, остават там и се броят за когото са си... и никое от трите места не включва това в списъка с фалове! И пак - става дума за случая, в който обявената топка влиза в обявения джоб; ако това не се случи, и трите източника смятат удара за фал - но ако се случи, няма никакъв проблем да вкараш и чужди топки.
Макар че...
Макар че току-що си направих труда да изчета пак отнасящите се до това части от статийката в Уикипедия - http://en.wikipedia.org/wiki/Eight_ball - и (изцяло) два от официалните документи, които са споменати в тази статия - http://www.internationalpooltour.com/ip ... efault.asp и http://www.wpa-pool.com/download/Offici ... _Rules.pdf. На никое от трите места това не е описано като фал! Вярно е, че и на трите места се говори само за игра с обявяване, но и трите места казват, че ако топката, която си обявил, че ще вкарваш, е влязла в джоба, в който си обявил, че искаш да я вкараш, всички други топки, твои или не, влезли в който и да е джоб, остават там и се броят за когото са си... и никое от трите места не включва това в списъка с фалове! И пак - става дума за случая, в който обявената топка влиза в обявения джоб; ако това не се случи, и трите източника смятат удара за фал - но ако се случи, няма никакъв проблем да вкараш и чужди топки.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Чак пък конфликт - Алекс преувеличава. Това че той го прие присърце, си е негов проблем (в крайна сметка, аз бях този който отстъпи). Конкретният случай беше, че аз не успях да вкарам моята топка, но в резултат на рикошетите, влезе негова. Ако играехме с обявяване, щеше да е фал, но ние не играехме така. Но явно е, че има спор по въпроса, аз поне винаги съм го играл така, че ако условията да не се получи фал са изпълнени (без задължително да си вкарал своята топка), тогава няма значение, кои топки влизат, с изключение на черната, разбира се. Но честно казано ми е все тая, стига да го уточним предварително.
This signature is not yet rated
Надявам се горното устройва всички. Най-малкото така сме го играли досега. За игра без обявяване е подобаващо строго. И ясно.shayhiri wrote:ако не удариш своя топка - фал, ако вкараш квото и да е освен своя топка - фал
Така че всичко да е точно занапред.

- BaYa
- Forsaken
Зависи главно от уговорката. Но пък ние играем по правилата които е дал Ромър. Стига да си ударил правилно, първо твоя топка, или да си вкарал първо твоята - не е фал.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Това съвсем ше откаже мераклиите, но ето:
Предлагам на всеки майстор сред вас стандартния залог - който падне, плаща играта (серията игри).
Сега да видим ше се намерят ли смелчаци? 
Предлагам на всеки майстор сред вас стандартния залог - който падне, плаща играта (серията игри).

Аууу, защо не го въведохме още предишния път това, щях да платя една нещастна играshayhiri wrote:Това съвсем ше откаже мераклиите, но ето:
Предлагам на всеки майстор сред вас стандартния залог - който падне, плаща играта (серията игри).Сега да видим ше се намерят ли смелчаци?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Не се сещам закво говориш, но ако ти стиска - заповядай.
Обикновено играем по час - час и половина, така че като ви бия, ше преживеете някви 4-5 кинта.

Лесни пари ;р
Ма не аз се отказвам да играя срещу Шайха щом толкова е надобрял от тук нататък. Ше си карам в мойта лига за са, пък по-натам ше видим.
Предпочитам и да играя в компания дет не се философства над топките и правилата, а се млати и квот влезе влезе и е по-важно се посмееме и лафиме през тва време. Ай сиктир от познавачи.
Ма не аз се отказвам да играя срещу Шайха щом толкова е надобрял от тук нататък. Ше си карам в мойта лига за са, пък по-натам ше видим.
Предпочитам и да играя в компания дет не се философства над топките и правилата, а се млати и квот влезе влезе и е по-важно се посмееме и лафиме през тва време. Ай сиктир от познавачи.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”