Билярд

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 04, 2007 5:47 pm

Утре ако намера време некак щи свия сърмите.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 1:31 am

Едно въпрос дотогава, към всички с които сме играли досега: има ли положение, при което ако вкараш чужда топка, не си осъществил нарушение водещо до фал?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Dec 05, 2007 1:38 am

Не.
Освен, ако не вкараш черната, което си е загуба.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 1:47 am

Благодаря. Защото с явно твърде задълбочения теоретик Живик бяхме стигнали до конфликт по въпроса след като той вкара моя топка след негова - или нещо такова. :) Той да каже де, но според мен правилата са си достатъчно прости, ясни и справедливи и в този им вид: ако не удариш своя топка - фал, ако вкараш квото и да е освен своя топка - фал. Бива ме в генерализирането. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 05, 2007 2:14 am

Ммф. Това явно е още нещо, по което различните сбирщини правила се различават. Аз със сигурност съм го играл преди години с хора, които са казвали, че ако вкарам своя топка изобщо (в слабия вариант) или ако вкарам първо своя топка (в силния вариант), няма проблем освен нея да съм вкарал и чужда. Това май също е въпрос на договорка.

Макар че...

Макар че току-що си направих труда да изчета пак отнасящите се до това части от статийката в Уикипедия - http://en.wikipedia.org/wiki/Eight_ball - и (изцяло) два от официалните документи, които са споменати в тази статия - http://www.internationalpooltour.com/ip ... efault.asp и http://www.wpa-pool.com/download/Offici ... _Rules.pdf. На никое от трите места това не е описано като фал! Вярно е, че и на трите места се говори само за игра с обявяване, но и трите места казват, че ако топката, която си обявил, че ще вкарваш, е влязла в джоба, в който си обявил, че искаш да я вкараш, всички други топки, твои или не, влезли в който и да е джоб, остават там и се броят за когото са си... и никое от трите места не включва това в списъка с фалове! И пак - става дума за случая, в който обявената топка влиза в обявения джоб; ако това не се случи, и трите източника смятат удара за фал - но ако се случи, няма никакъв проблем да вкараш и чужди топки.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Dec 05, 2007 7:19 am

Чак пък конфликт - Алекс преувеличава. Това че той го прие присърце, си е негов проблем (в крайна сметка, аз бях този който отстъпи). Конкретният случай беше, че аз не успях да вкарам моята топка, но в резултат на рикошетите, влезе негова. Ако играехме с обявяване, щеше да е фал, но ние не играехме така. Но явно е, че има спор по въпроса, аз поне винаги съм го играл така, че ако условията да не се получи фал са изпълнени (без задължително да си вкарал своята топка), тогава няма значение, кои топки влизат, с изключение на черната, разбира се. Но честно казано ми е все тая, стига да го уточним предварително.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 12:42 pm

shayhiri wrote:ако не удариш своя топка - фал, ако вкараш квото и да е освен своя топка - фал
Надявам се горното устройва всички. Най-малкото така сме го играли досега. За игра без обявяване е подобаващо строго. И ясно.

Така че всичко да е точно занапред. :) Довечера ше мачкам Кселоса. :spite:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Dec 05, 2007 3:57 pm

Зависи главно от уговорката. Но пък ние играем по правилата които е дал Ромър. Стига да си ударил правилно, първо твоя топка, или да си вкарал първо твоята - не е фал.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Dec 06, 2007 7:12 pm

Това съвсем ше откаже мераклиите, но ето:

Предлагам на всеки майстор сред вас стандартния залог - който падне, плаща играта (серията игри). 8-) Сега да видим ше се намерят ли смелчаци? :roll:

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Dec 06, 2007 9:21 pm

shayhiri wrote:Това съвсем ше откаже мераклиите, но ето:

Предлагам на всеки майстор сред вас стандартния залог - който падне, плаща играта (серията игри). 8-) Сега да видим ше се намерят ли смелчаци? :roll:
Аууу, защо не го въведохме още предишния път това, щях да платя една нещастна игра :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Dec 07, 2007 1:34 am

Не се сещам закво говориш, но ако ти стиска - заповядай. 8-) Обикновено играем по час - час и половина, така че като ви бия, ше преживеете някви 4-5 кинта.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 07, 2007 9:39 am

Дюд, отказа ме окончателно :)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Dec 07, 2007 10:23 am

shayhiri wrote:Не се сещам закво говориш, но ако ти стиска - заповядай. 8-) Обикновено играем по час - час и половина, така че като ви бия, ше преживеете някви 4-5 кинта.
И за миг не съм се и съмнявал, че бързо ще забравиш :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 07, 2007 11:18 am

Лесни пари ;р

Ма не аз се отказвам да играя срещу Шайха щом толкова е надобрял от тук нататък. Ше си карам в мойта лига за са, пък по-натам ше видим.
Предпочитам и да играя в компания дет не се философства над топките и правилата, а се млати и квот влезе влезе и е по-важно се посмееме и лафиме през тва време. Ай сиктир от познавачи. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Dec 07, 2007 12:05 pm

Подкрепям Браги. По-важното е да се забавляваме докато поцъкваме. Ако се намесят и пари се опорочава играта. Но определено тръпката е по-голяма. :?