Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Nov 27, 2006 3:41 pm

Morwen wrote:И Сталин така мислеше, да ти кажа...
Всъщност Ленин и Троцки - Сталин винаги си е бил интригант. Не че това променя кой знае какво ...
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 27, 2006 3:49 pm

Май и той добре се е справял с бесенето :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Nov 27, 2006 4:52 pm

По-скоро с разстрелите :neutral:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Mon Nov 27, 2006 5:32 pm

Мне, аз не ща да ги убиват, ма примерно не бих се възпротивил да им вземат хубавите коли и къщички и да ги впрегнат на някаква честна и почтена работа - примерно да оправят магистрали или да ремонтират панелки.
И то срещу възнаграждение - нека поживеят със средната работна заплата за страната. По възможност в смесен район.
FREDDY vs JASON
Winner Kills All

kalein
Arcanist

Post by kalein » Mon Nov 27, 2006 9:28 pm

Ммм, Мор и Фреди... *предчувстващо примляскване* :)

Само да издигнем лозунг обаче май няма да е достатъчно. Трябва още да...
Spoiler: show
Ако упражнението ви е досадно, не му се връзвайте Не се опитвам да ви насоча в определена посока (долу манипулацията, горе empowerment :D); интересно ми е как мислите - и какво ще измислим. Още по-интересно ми е как го привеждаме в дейстиве, измисленото... ма едно по едно. А, Рол? ;)
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Nov 27, 2006 10:39 pm

Kalein, имам смътното чувство, че се опитваш да присламчиш хората към поредната Партия за Умерено Бърз Екзистенциален Растеж.
Ми хубаво, и какво ще скандираме на митингите ви? :roll:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 27, 2006 11:19 pm

Freddy Krueger wrote:Мне, аз не ща да ги убиват, ма примерно не бих се възпротивил да им вземат хубавите коли и къщички и да ги впрегнат на някаква честна и почтена работа - примерно да оправят магистрали или да ремонтират панелки.
И то срещу възнаграждение - нека поживеят със средната работна заплата за страната. По възможност в смесен район.
Точно това се направи след 44-та. Еспроприираха собствеността на незаслужилите я и ги пратиха почтено да копат камъни. Това е просто копи и пейст от начина, по който комунистите смятаха да оправят страната. Да ти кажа, не успяха.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Tue Nov 28, 2006 11:07 am

комунистите директно изтрепаха 300 000 човека. това, което предлагам за нашите депутати е обикновена работа с обикновена заплата. Има разлика :wink:
FREDDY vs JASON
Winner Kills All

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 28, 2006 1:22 pm

Freddy Krueger wrote:комунистите директно изтрепаха 300 000 човека. това, което предлагам за нашите депутати е обикновена работа с обикновена заплата. Има разлика :wink:
Ей така за бъзика - дай доказателства.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Tue Nov 28, 2006 2:10 pm

честно ти казвам, в момента не мога. в смисъл, чел съм статии, но не мога да ги цитирам директно.
FREDDY vs JASON
Winner Kills All

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Nov 28, 2006 3:57 pm

¿А защо просто не почнем - ние да свикваме с мисъlта, а на политиците директно да им го набиваме в главата - че ТЕ работят за нас а не НИЕ за тях? Това е факт, но също е факт че това не се спазва от векове - връщаме се към Илюстрацията или древна Гърция и пр. (берк - повръща ми се): Всичко за народа, но без него!

Ако усилено почне да се прилага правилото Кой за кого работи мисля че всичко ще е по-уравновесено! :roll:

Макар че за да може да се внесе тази промяна в манталитета на политическата ни класа, ще трябва примерна екзекуция на сегашното поколение политици! :twisted: Ако (на пример) се режеха ръцете на всеки който пипне общественни пари - да видиш колко честни и прозрачни щяха да са всичките!

Таааа, и на мен разчитайте!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 28, 2006 4:05 pm

Абе манталитет, дрънци!
Те да почнат НАЙ-СЕТНЕ да ги наказват за криминалните им деяния, както по принцип се случва с хората по света и нещата сами ще се наместят. Дори не е нужно да им се набиват разни идеали в главите. Само страх от закона.
Иначе да, аз също съм за един масов показни разстрел пред парламента. Добър педагогичен подход ми се вижда...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Nov 28, 2006 4:12 pm

Само да отбележа за разстрелите - то винаги се почва с добри намерения. Ето един пример - единственият, който е успял да се справи с Коза Ностра в цялата и вековна (или повече от вековна) история е Мусолини. Как е успял ли - ами изобщо не му е пукало дали вкарва невинни хора в затвора, така че в масовката по затворите все ще се окажат и тези от Коза Ностра. Да не говорим за Директората във Франция по времето на революцията. И там намеренията уж били добри, но накрая наричали Робеспиер кръволок ...

Това, което аз подкрепям е върховенство на закона и втълпяване на политиците, че работят за тези, които са ги избрали, а не за себе си. Със страх обикновено не става, защото страх от закона и справедливост често не са едно и също нещо.
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Nov 28, 2006 5:07 pm

Zhivik (здравей :D ) аз точно това имам предвид (заедно ли се пише?), да се смени гледната точка, но най-напред на хората общо. ¡Мен много ме изплаши статията която беше линкнала (не помня със сигурност дали Марфа) която описваше подвизаниятя на бате Бойко и най-вече поведението на гражданите отишли там да си искат правата! Ужасссс и срам!

Така че първото е да се научат хората - дресиране в Демокрация - после политиците, и след това строго приложение! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Tue Nov 28, 2006 6:09 pm

В интерес на истината навсякъде политиците са шит. В Древна Гърция "пряката" демокрация е хващала само гражданите мъже. Осталата част от обществото е бачкала за тях.
Само, че у нас някъде се губи мярката. Крадни милион, крадни два - бах да таковам, 240 млн. не са фатална загуба за държавата. ама у нас ненаситни.
FREDDY vs JASON
Winner Kills All