Постът ми ще е за Lost, има спойлери, по-точно разни версии за случващото се, затова ще пиша със спойлер тага.
- Spoiler: show
- Знае се вече, че Lost ще е в 4 сезона, така че може да започнем да очакваме отговори на всички въпроси.
Вече ни е ясно, че в 1 или друга степен ще има намесена времева аномалия, иначе няма как да се обясни случващото се с Дезмънд. 1 от най-интересните въпроси за феновете е какво точно става. Имам 2 любими от предложените теории. Едната е, че островът съществува мужду реалностите и затова ходът на времето е много объркан – забавен, според едни, забързан според други, това относно света извън острова. Другата е, че на този остров се преплитат различни нишки на времето и Бен всъщност е Арън (wow!!). Самият Бен каза, че е прекарал целия си живот на острова. На мен тази теория много ми харесва. Предполагам, че ни подготвят за някакъв такъв туист в историята – ставащото с Дезмънд, гардът пред сградата, в която беше Зала 23, четеше Кратка история на времето, в промиващия мозъка филм прожектиран на Карл, казани в обратен ред, звучат думите Only fools are enslaved by time and space. Ако се появи някаква игра с времето, много ще се радвам. Дано да го измислят добре.
Относно последната серия – ами майстори са сценаристите и това си е, как само ни подведоха да си мислим колко гадна е Джулиет, колко е Друга ... и т.н. А сега – ама истината май не е точно такава... или е.
Следващата серия, Flashes Before Your Eyes, ще е с флашбак на Дезмънд, а по-следващата, Stranger in a Strange Land, – на Джак, когато ще ни бъде разкрито значението на татуировката му.
В PB явно я карат по максимата "Нема човек, нема проблем". Ми така де, какво ще се мъчат да измислят достоверни развръзки за всеки от бегълците. Mr. Killer все повече ме радва, да внимават сега какво решение ще го накарат да вземе.
P.S.
Това е линк към едно мн интересно интервю с продуцентите на Lost, в което те повдигат малко булото на мистериите. Най-много ми хареса отговора "Края на сезон 3 ще ви обясни края на сезон 2".