WoT 11 Knife of Dreams

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 22, 2006 3:02 pm

Е да, ама поне се случва нещо! Мамка му!
Spoiler: show
Дотук не се е случило кой знае какво, ама отвреме навреме си говорят, Перин периодично стене за Файле, Сюан - за Гарет, Елайда - кой знае за ко, Егвийн - от кеф и болка, щот я бият... Бе изобщо кипи трескаво действие, какво си говорим?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

matsi
Merchant

Post by matsi » Wed Mar 22, 2006 3:03 pm

оффф демандреде все навъпреки ама както и да е на мен ми харесва и това е важното,пък ивсеки си има право на мнение:)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Mar 22, 2006 5:18 pm

Ма добре бе, след като се радваш, лошо няма. Аз лошото го виждам като книги от след 5-та насам, щото в тях през 2-3 стават неща дето са стават разни работи дето не трябваше изобщо да стават? Де факто кажи ми една от сюжетните линии, започнати в 1те 3 книги дето търпи развитие ... изобщо от края на 3та книга?

sauron
Paragon

Post by sauron » Thu Mar 23, 2006 9:49 am

абе то тук всичко е Spoiler warning!, човек да не смее да прочете нещо :lol:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Mar 23, 2006 10:48 am

Аз бих искала да благодаря на всички за спойлерите, тъй като това е книга, която няма да подхвана в близката година и половина (по ред причини, най-вече това, че не прочетох предната, щото ми писна от глупости, а за тази сега не ми се дават пари), а все пак ми е любопитно какво става със сюжета :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 23, 2006 12:50 pm

А, ми да беше казала по-рано бе! Значи, дотук поне
Няква седайка Беонин отиде с много тайна мисия при Елайда. Според мен тя си мечтае да я пречука, но май не е много ясно...

Роклята на Тюон вече е ушита! Само за една нощ! Тя е от червена коприна, на много плохи и с много везма. Май си е завъдила още неква рокля. Мат й подари кон и тя много го хареса. Мат като се сети за Ранд и той почва да му се привижда. В конкретния случай - двамата с Мин се целуваха без дрехи правеха някакви ужасни неща! (Замалко да се усъмня за кой Мат говорим, за тоя поне досега не се е чуло да е расъл в манастир).

Файле продължава да яде бой при аийлците, а оня къвбешетам я задиря и й предлага да избяга. Тя обаче успя да тафи клетвената пръчка и сега се чуди кво да прави с нея. Далаверата е Галина да не кажела на лошите, че тя е жената на Пирон (не питай).

Егаенин/Лейлвин се омъжи за Домон, Мат вдяна за кво на Алудра й трябва леяр на камбана и тя го похвали, че е много умен. Сега чакам да видя какво ще прави Мат в следващата глава. А, едната сул-дамица взе да прелива, тази Бетамин.

Имаше и малко Отстъпници дотук, но основно Аран'гар се опита да свали Грендал, инак си действаха по обичайния начин (тоест максимално малоумно).

И Тъмния не спира да обарва света...
:shock:

Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Mar 23, 2006 12:51 pm

Спойлерите като превантивна мярка именно с/у четенето на книгата може да ги пропуснем.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Mar 23, 2006 4:30 pm

И аз благодаря за спойлерите, защото не само в близката година, ами изобщо не смятам да си купя или да чета тази книга, както казах и преди ще купя само последната от поредицата. Така че, ако Джордан иска да ми привлече вниманието, да вземе да завърши Колелото най-сетне. :lol: Яд ме е, защото в началото тръгна добре, дори мога да кажа че 1-ва книга е едно от любимите ми фентъзита, но после стана тя една...
Btw то от спойлерите нямаше особено и голяма полза, защото вече съвсем забравих кой кой беше. В последния на Марфа има 1 камара имена, които са ми абс непознати или поне не ги свързвам с никого. Добре, че Демандред ми разказа в общи линии какво се случва с основните герои. Мат ми беще любимец преди да изперка по Тюон или как там и беше името на онази саенчанска принцеса.
pulled out

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Mar 23, 2006 8:19 pm

Абе аз казах и по нагоре мисля, но ще повторя - точно този том се занимава прекалено много с глупостите и бездействието на Мат, което ми дойде прекалено. По добре оная да беше налагала Егвийн повечко с чехъла и квото там още я налагаше, или Файле да беше седяла затрупана повечко под оная къща. Дори бих предпочел да имаше още някоя глава с другата тъпа патка и нейните глупости (Елейн и квото там правеше из книгата щот се постарах да забравя и явно има ефект).

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Mar 24, 2006 2:23 pm

Вижте на какво попаднах днес случайно в нета:

В онлайн изданието на известното списание за фантастиka Locus е публикувано следното писмо, което се предполага, че е от Робърт Джордан и в което той обяснява, че е сериозно болен:

http://www.locusmag.com/2006/Features/0 ... etter.html

Никъде другаде не открих повече инфо по случая, т.е. доста вероятно е да е поредния безпочвен слух, но знае ли човек, има някакъв минимален шанс да е вярно...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 24, 2006 2:43 pm

Уф, пази Боже! Искам да я завърши все пак книгата си!

Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Mar 24, 2006 7:52 pm

"Дойдох на този свят - той по-богат не стана.
Отивам си от него - ни късно, нито рано.
Не обедня светът - едно да знам желая:
Защо от пръст роден - пръст ставам най-накрая."

Омар Хайам, "Рубаят"

Мисълта ми е, че книгата не свършва :(

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 24, 2006 7:56 pm

Marfa wrote:Уф, пази Боже! Искам да я завърши все пак книгата си!
Спокойно, тя и без това Хариет пише книгите напоследък, тя ще продължи светото дело. Дано да не се наложи, де.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Fri Mar 24, 2006 8:17 pm

Линкчето wrote:I have thirty more years worth of books to write even if I can keep from thinking of any more
Май няма да я свърши скоро
...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Mar 24, 2006 10:54 pm

За съжаление новината се потвърди и то на самия блог на Джордан на Dragonmount:

http://www.dragonmount.com/RobertJordan/

:(
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!