The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Не знам защо, обаче Марвин по някаква случайност ми се връзва идеално с образа, който си бях изградила за него, четейки Пътеводителя. Това, което не ми се връзва изобщо, е какво са направили с кораба ...
Aма все пак Disney?
Бе нямаше ли някакви спекулации и за някакъв друг филм по Пътеводителя из форума (пак предвиден за догодина, ама не анимация), или само ми се струва?
Aма все пак Disney?
Бе нямаше ли някакви спекулации и за някакъв друг филм по Пътеводителя из форума (пак предвиден за догодина, ама не анимация), или само ми се струва?
"Във физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."
брейй,звучи интересно-ще се гледа,няма начин
бтв-има англииски сериал,мисля че беше от 80-те,6 серии,пак за пътеводителя-гледал съм две серии,горе долу готин беше
бтв-има англииски сериал,мисля че беше от 80-те,6 серии,пак за пътеводителя-гледал съм две серии,горе долу готин беше

И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Ми аз гледах филма "предпремиерно", така да се каже, за да видя дали става за голям екран. За мен лично - не става, т.е няма да го гледам на кино освен, ако субтитрите не са правени от GggHo6uuuu. Филмът, както сами се досещате, следва сюжета на книгата, има нови неща специално вмъкнати от самия Адамс преди смъртта му, Форд е чернокож, а за Марвин имах съвсем друга представа, президентът Зейфод си е шантав както и трябва, но двете му глави не си ги представях по начина, по който е направено във филма. THGTTG не е лош, на места е интересен, но общо взето не ми беше забавен, нито смешен. А от диалозите нито един не се доближаваше до тези в книгата, добре, че бяха споменатите по-горе субтитри, които внасяха иначе липсващата доза смях. Актьорите си се справиха добре с ролите, като на мен най-много ми хареса Мартин Фрийман в ролята на Артър Дент. Относно Форд, голямата беда не е в това, че бяха избрали да е чернокож, а в това, че Форд беше направен някакъв голям шемет, аз имах друга представа за него. Марвин, макар и по-различен, беше реализиран много добре - "най-лудия пич", както го беше определил GggHo6uuuu в субтитрите си (за първи път виждам преводач, който в скоби дава собствено мнение за отделните герои). За Джон Малкович и Бил Най нищо не мога да кажа, изпълненията им бяха повече от епизодични.
Гледайте го, не бих препоръчала да не се гледа. Аз съм леко разочарована - очаквах да е по-забавен, атмосферата на филма се доближава до тази на книгата, но като цяло книгата е на светлинни години по-добра от този филм.
Гледайте го, не бих препоръчала да не се гледа. Аз съм леко разочарована - очаквах да е по-забавен, атмосферата на филма се доближава до тази на книгата, но като цяло книгата е на светлинни години по-добра от този филм.
pulled out
Някак си не съм изненадан - все пак, книгата първоначално е била радиопиеса, така че лафовете са предимно езикови, което до голяма степен си се откроява и в книгата. В един филм, обаче, визуалната представа е доста важна, така че сценарият трябва да предвижда и визуални гегове, нещо което е трудно, започвайки от базовия материал. Знам че някои ще кажат, че сценария е написан от самия Дъглас Адамс, но аз изобщо не съм сигурен доколко неговата версия е запазена. Все пак, въпросният сценарий е бил готов още към края на 80те, ако не се лъжа, така че факта че е реализиран чак след смъртта на Адамс говори достатъчно.
Единственото, което мога да кажа предварително за филма, е че не си представях робота Марвин по този начин (доколкото разбрах, така е бил представен в някаква телевизионна обстановка по BBC). Все пак сигурно ще гледам филма, но май наистина не трябва да се очаква кой-знае колко.
Единственото, което мога да кажа предварително за филма, е че не си представях робота Марвин по този начин (доколкото разбрах, така е бил представен в някаква телевизионна обстановка по BBC). Все пак сигурно ще гледам филма, но май наистина не трябва да се очаква кой-знае колко.
This signature is not yet rated
Бе тия на ББС по ме грабнаха като ги гледах. Иначе марвин просто дизайна му нямам спомен доколко отговаря на книгата, ма ми беше като смотан покемон. Виж простетник вогон Джелц рулираше 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Вечер заспивам пред Discovery и много им обичам документалните поредици, адски са интересни

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
some contradiction i sense ;pppElayne wrote:Вечер заспивам пред Discovery и много им обичам документалните поредици, адски са интересни
.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Това ще да е бил този сайт:
http://www.kolibka.com/2.html
Поне аз друго българско free дето да го има свободно не се сещам ...
http://www.kolibka.com/2.html
Поне аз друго българско free дето да го има свободно не се сещам ...
This signature is not yet rated
- Ambartanen
- Arcanist
- Ambartanen
- Arcanist

Марвин е невероятен, именно в съчетанието на дизайн и 'квото-дрънка'

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Lubimetz13
- Mistborn
Аз също отдавна го гледах и надали някой се интересува от мнението ми, но тъкмо се връщам от тъй наречената си почивка и бързам да снеса яйцата на форумната тения, известна като Spamus Nebivalus, където сваря, тъй че мнението ми тъй и тъй ще лъсне пред незаинтересованата аудитория: Марвин беше велик, останалото - не толкова. Вярно, дизайнът на Пътеводителя беше много готин и всичко, но от целия филм лъхаше една особена евтиния, която не се свежда толкова до материалите, колкото до способностите на екипа, и която аз дълбоко ненавиждам. Това ми попречи да се задълбоча върху сюжета, който сам по себе си беше малко орязан и накъсан, а и самите актьори полагаха допълнителни усилия да го саботират. Затова и филмът като цяло не ми хареса. Тъй. Т`ва беше, гоу фигър.