The Girl With The Dragon Tattoo
- Mr. Nobody
- Misting
Когато филмът свърши и ти чувстваш, че не си убил безжалостно два часа (в случая и половина) от живота си, защото си се докоснал до някаква идея, която те е накарала да се замислиш. Съществува разбира се и естетическото удоволствие (баш 'guilty pleasure') тип Sin City, след който не си научил нищо ново, но пък ти е напълнил окото и душата. "Момичето..." не предлага нито едно от двете.
- Dr. Horrible
- Forsaken
На мен нещо не ми хареса. Вярно, че аз се подразних от гадостите и натурализма, но и без тях пак нямаше да ми хареса.
Финчър си е страхотен режисьор и майсторлъкът му си личи винаги, тук също го има. И актьорите играят хубаво, особено главната мацка, и музиката е яка. Ама все пак сюжетът си е типично скучно трилърче и нищо не може да му помогне в тази насока.
Финчър си е страхотен режисьор и майсторлъкът му си личи винаги, тук също го има. И актьорите играят хубаво, особено главната мацка, и музиката е яка. Ама все пак сюжетът си е типично скучно трилърче и нищо не може да му помогне в тази насока.
- Spoiler: show
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Мдам точно казано.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Вчера гледахме американската версия, днес и шведската, както и втората част. За утре ни остава третата.
И двете версии си имаха предимства и недостатъци, но американската мисля, че е една идея по-добра. Донякъде заради бюджета и по-доброто заснемане, донякъде заради като цяло по-добрите актьори, но най-вече защото историята беше разказана по доста по-стегнат начин. Не знам какво толкова ви е възмутило - беше си приятна, макар и сравнително предвидима мистерийка с елементи на бруталност, реализирана по чудесен начин и от шведите, и от американците. Мацките и двете бяха много яки, макар че Рууни Мара вкара повече характер и лудост в ролята според мен. И имаше по-яки цици, което е много важно. Шведката беше малко по-реалистична обаче.
Давам 8.5/10 на Финчър и 8/10 на шведите.
После обаче стигаме до втория филм. Който, както и да го суча, е дъното. Потрисащо тъпа история със смехотворни лошковци, нескопосана "мистерия" и изцяло заебани претенции за реализъм. В началото имаше леки намеци за нещо качествено, но от средата нататък от тях не остана и помен. Краят ни остави зяпнали от случващите се безумия.
5/10 и дано последната част да става за нещо.
И двете версии си имаха предимства и недостатъци, но американската мисля, че е една идея по-добра. Донякъде заради бюджета и по-доброто заснемане, донякъде заради като цяло по-добрите актьори, но най-вече защото историята беше разказана по доста по-стегнат начин. Не знам какво толкова ви е възмутило - беше си приятна, макар и сравнително предвидима мистерийка с елементи на бруталност, реализирана по чудесен начин и от шведите, и от американците. Мацките и двете бяха много яки, макар че Рууни Мара вкара повече характер и лудост в ролята според мен. И имаше по-яки цици, което е много важно. Шведката беше малко по-реалистична обаче.
Давам 8.5/10 на Финчър и 8/10 на шведите.
После обаче стигаме до втория филм. Който, както и да го суча, е дъното. Потрисащо тъпа история със смехотворни лошковци, нескопосана "мистерия" и изцяло заебани претенции за реализъм. В началото имаше леки намеци за нещо качествено, но от средата нататък от тях не остана и помен. Краят ни остави зяпнали от случващите се безумия.
5/10 и дано последната част да става за нещо.
Цензура?? Американската версия беше далеч по-"натуралистичната" от двете. От изнасилванията, та до рязането на котки на малки парченца. Даже това е едно от първите неща, които ми направиха впечатление, като гледах шведския оригинал днес.Xellos wrote:Изгледах и новия, в общи линии абсолюто същото с известни актьори и една идея повече цензура. То трудно някой може да настигне скандинавското кино по натурализъм деДоста добър, мацката малко по-шмуглява, ама си е добър.
Еми имаше едно дилдо в повече в шведската поне, иначе да продълженията са доста втф откъм фабула и интрига аз третия на прескоци го доизгледах да видя аджеба кво ще стане. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Уви, тази поредица се оказа просто огромен пропилян потенциал. Авторът на книгите явно е бил толкова зациклил в манията си за конспирации (за която попрочетох в Уикипедия - накрая не са го претрепали злите конспиратори и изнасилвачи, а стълбите до седмия етаж...), че е избрал възможно най-скучното развитие на историята с разни всъщност доста елементарни политически интрижки, съдилища и подобни. Честно казано, ако е искал да рови в торбата с клишетата, по-добре да беше гледал в чинията на Бонд, Шерлок и Борн вместо да хаби две книги с глупости. Лизабет и Микел биха били супер готино и необичайно детективско комбо за криминално сериалче...
Специално третият филм беше едно голямо нищо.
Единственото хубаво нещо в цялата работа беше Лизабет с пънкарската прическа, но не е като да й бяха дали кой знае колко време да се развихри.
Освен това нямаше цици, което е много лошо.
5/10 му давам и на този филм.
Специално третият филм беше едно голямо нищо.
- Spoiler: show

Единственото хубаво нещо в цялата работа беше Лизабет с пънкарската прическа, но не е като да й бяха дали кой знае колко време да се развихри.
Освен това нямаше цици, което е много лошо.
5/10 му давам и на този филм.