The Wire

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Apr 10, 2010 5:14 pm

Аз не съдя за това дали си добър или лош, красив или грозен. Аз съдя единствено кино-вкуса ти, който тук демонстрираш.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 10, 2010 5:19 pm

Силвъре, смея да кажа, че поста с благоверната ми е пасивно-агресивен и доста арогантен, независимо откъде съдиш. Егаси великия психолог се извъди, за да можеш от някви постове да кажеш кой какво точно ще каже после.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 10, 2010 5:37 pm

Silver wrote:Аз не съдя за това дали си добър или лош, красив или грозен. Аз съдя единствено кино-вкуса ти, който тук демонстрираш.
И би ли ми казал моля те какъв точно е вкуса, който демонстрирам в секция, в която поствам от дъжд на вятър поради липса на време и желание да пиша двустранични литературни разработки?

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sat Apr 10, 2010 7:35 pm

Без да се намесвам в спора, ще отбележа, че има голямо припокриване между хората, които харесват The Wire и Oz (които и двата са доста силни, макар че аз не се изкефих на първия колкото Мат), така че има известен резон да се обосновава харесването на едното с харесването на другото. Което прави реакцията на Silver излишно снизходителна.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Apr 10, 2010 9:20 pm

Muad_Dib wrote:И би ли ми казал моля те какъв точно е вкуса
Щом желаеш - вкусът ти е кофти.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Apr 11, 2010 2:39 pm

Flaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaym!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 11, 2010 3:11 pm

Моля някой модератор да поразчисти говната в тая тема.

И да, моля ви най-после се замислете да го разкарате този нещастник от форума, наистина.... :roll:

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Apr 11, 2010 9:35 pm

А аз теб те моля следващия път да не ми задаваш въпроси, на които не можеш да понесеш отговора. Аман от детинщини.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 11, 2010 10:16 pm

Silver wrote:Аман от детинщини.
Кой го казва...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 12, 2010 12:45 am

tigermaster wrote:
Silver wrote:Аман от детинщини.
Кой го казва...
+300

Anomandaris
Commoner

Post by Anomandaris » Mon Apr 19, 2010 6:38 pm

Grumpi wrote:Засега ми е втория най-як сериал (след The Shield)
Днес започвам The Wire.
На мен също The Shield ми е най-любимият сериал досега,но и към този очакванията са ми завишени особено на фона на хвалбите из нета и добрите рецензии.Това,че артистите са неизвестни не ми е особен проблем.
Странно как при такива възторжени отзиви не са го отрупали с награди.
Ще дам по-подробно мнение като изгледам първи сезон.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 20, 2010 5:44 pm

От общата тема за ХБО:
Silver wrote:2. "The Wire" (2002-2008), 5 сезона, завършен. (...)
Това може би е най-добре ревюирания сериал, който се харесва дори от пълен есхол като Алан Мур.
Всъщност точно изказването на Алън Мур за този сериал привлече вниманието ми преди време и оттогава запомних заглавието за бъдещо тестване. Понеже за мен Алън Мур не е "есхол", а е най-кадърният жив автор на комикси в момента (мнение, споделяно от доста фенове, критици и случайни читатели), който просто държи творбите му да не се осират при екранизация - което за жалост вече е ставало (най-вече при Лигата на необикновените).
The absolute pinnacle of anything I've seen recently has got to be The Wire. It's the most stunning piece of television that has ever come out of America, possibly the most stunning piece of television full-stop.
Още съм в началото, но вече съм склонен да се съглася (от сериалите, с които съм запознат, разбира се).
Last edited by passer-by on Tue Apr 20, 2010 5:47 pm, edited 2 times in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 20, 2010 5:46 pm

В тоя ред на мисли - аз мога да кажа, че единствената причина да не съм изгълтал всичките 5 сезона е, че съм в сесия. Изгледах преди седмица 4 серии от първи сезон и изглежда УЖАСНО яко.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 20, 2010 5:51 pm

На почитателите на The Wire бих предложил да погледнат и това:

Homicide: Life on the street

http://en.wikipedia.org/wiki/Homicide:_ ... the_Street

По нехудожествена книга на Дейвид Саймън, описваща действителни случаи. А Бари Левинсън е изпълнителен продуцент.
He has a television production company with Tom Fontana (The Levinson/Fontana Company) and served as executive producer for a number of series, including Homicide: Life on the Street (which ran on NBC from 1993-1999) and the HBO prison drama Oz.
Първите пет сезона ги има в изохънта. Аз награбвам бокссета другия месец (след като гледах само началото на първия сезон).

Впрочем, пристигна ми това - http://www.amazon.co.uk/Wire-Complete-H ... 077&sr=1-1

:D

На други потенциални купувачи препоръчвам европейското издание (от линка), което освен всичко друго излиза и по-евтино с все транспорта и ДДС-то (валидна е само официалната снимка на Амазон, бтв, другите са от други издания). Американското е така направено, че надрасква дисковете при изваждане и прибиране.

Встъпителната песен е адски добре подбрана - "Way Down In The Hole" от различни изпълнители всеки сезон. В първи я пеят The Blind Boys of Alabama.
http://www.youtube.com/watch?v=E1ABR4UpDSU

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 23, 2010 2:06 pm

Монументално велик сериал. Няма нито един безинтересн герой, нито един слаб епизода - това е от почти седем серии на първи сезон. Просто ще го изгледам целия при първа възможност.

When you walk through the garden,
you'd better watch your back.

Gotta keep the devil...

....way down in the hole.