Ше гласувате ли?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще гласувате ли?

Да
31
54%
Да, но само за европарламент
0
No votes
Да, но само за парламент
6
11%
Не, нямам право/възможност
8
14%
Няма да гласувам
12
21%

Total votes: 57

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Jun 05, 2009 2:21 pm

thunder wrote: Попе - една от основните причини да гласувам е точно за да не ми отиде гласа за партиите с твърд електорат... Един глас уж няма значение, ама докато хората мислеха така глей какви хора има в парламента.
Е така де, затова казах че "ще" и цъкнах първото, при все че за целта ще трябва да си разходя дирника до Младост където все още ми е адресната. И ще гласувам само и единствено за да направя нещо напреки ДПС и БСП и всеки червен долен пенсионер, който живее в миналия век (баба ми няма да излиза от вкъщи в него ден, под ключ ще я държа), което не променя факта, че нито един от останалите не си заслужава усилието....

Иначе и аз не вярвам в "по-малкото зло", нито вярвам, че си заслужава разкарването до младост, нито че има значение, а и в съседното у-ще да ми беше урната пак не вярвам, че си струва усилието.... обаче някак вътрешно ме гложди възможността да оставя мангали, кърджалийци и, с извинение, хора които залязват и живеят с отдавна насадени и вече увяхнвали разбирания, да избират тоя, дето ще ме клати през следващите няколко години....

БОЙКО БОРИСОВ НА ВЛАСТ!

сори, не се сдържах

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Jun 05, 2009 2:32 pm

Аз ще гласувам само за нашенските си депутати, имах желание да се обадя и за европарламента но след такава седмица ми е твърде невъзможно да правя кратки обиколки от по 200 километра за 1 ден...
Elves dig rocket launchers.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Jun 05, 2009 2:49 pm

Ще, макар да не е ясно още за кой ... :cry:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 05, 2009 3:27 pm

Morwen wrote:Жоро, какво влагаш в това "да издейства повече санкции"? :shock:
Въпреки че това е минало надалеч от концепцията на ЕП, според мен много хора, несимпатизиращи на властта, си мислят, че като вкарат някакви там млади надъхани индивиди в еврокреслата някакси, въпросните ще имат възможността открито да критикуват българското правителство (което и да е тогава) и "да го поставят на мястото му" с идеята, че от санкции накрая политиците ще се научат как се прави. Ясно е, че това е доста далеч от истината и raison d'etre на евродепутатите, но според мен е доста популярно виждане, че "с бой ще ни оправят". Нещо като постоянните пледирания на Бойко пред ЕС срещу правителството. А аз казвам, че дори някой да успее "добронамерено" да ни изпроси боя, това няма да има никакъв положителен ефект за държавата, освен още срам на запад. Боли го някой от политиците, че хазната ще плаща още глоби.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jun 05, 2009 3:44 pm

Тази концепция за мен е нова, непопулярна и напълно абсурдна, интересно ми е кой я изповядва като верую...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 05, 2009 3:53 pm

Според мен доста хора. "Европа ще ни оправи" има редица проявления. Ениуей, независимо колко е така, това имах предвид оригинално - понеже се чудеше.
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jun 05, 2009 3:54 pm

И на мен ми звучи странно, макар че вече съм се научил, че, що се отнася до политика, със сигурност има хора, които вярват в какви ли не странни неща. То, като се замисля, това се отнася и до науката, и до религията, и до какво ли не още :( Идиотското е, че дори мога да разбера как човек би стигнал до тази конкретна идея, ама трябва да е много, много неразсъждаващ човек.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Jun 05, 2009 4:35 pm

Morwen wrote:Тази концепция за мен е нова, непопулярна и напълно абсурдна, интересно ми е кой я изповядва като верую...
Концепцията "Европа ще ни оправи", бай дъ вей, е най-често чуваната от мен поне, а съгласете се - аз съм народен човек. Шегата настрана, наистина в книжарницата точно това е една от най-често чуваните заключителни фрази на монолози/диалози на клиенти, които решават, че дюкянчето ми е най-доброто място за размяна на политически убеждения. Ама идея си нямаш колко е популярна. Наред със още един друг куп, от моя гледна точка, глупости. По мои наблюдения се славим не само със най-много треньори на националите, а и със най-много политически специалисти, които знаят как шса опрай тъз държаа, рииш ли начи! Преди два часа имаше един дядо, който ме попита ще гласувам ли и за кого, и като му отговорих се разфуча "какви са били тия демократични глупости, колко ни беше добре при Тато, сега заради демокрацията мръсни турци и мангъсари ни управляват, да пукне Доган дано" и така още минута след което го изгоних от магазина.........

А Пенчев, нещо което на теб ти звучи лишено от какъвто и да било смисъл, и напълно неразсъждавано, на мнозина им звучи напълно логично. Освен това много от хората и не разсъждават, а повтарят нещо наизустено, което звучи добре. Влиянието не само на медиите, а и на ежедневните разговори е много голямо и много афектира. Аз съм си личен пример - все ми е тая кой ще води парада, стига да не е Доган или Серго. Колцина мислиш наистина са отделили време да прегледат предизборни програми, материали, диалози, форуми, колцина биха проверили досегашната работа на някоя партия? Хората гласуват за който им е симпатичен. И като се издъни - догодина за друг.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Jun 05, 2009 4:47 pm

тази неделя със сигурност не, посто не ми се бие път до адресната регисрация. другия месец, може би, до тогава мн време има.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Jun 05, 2009 5:25 pm

Ще гласувам!

Не ми се влиза в спорове, но искам да споделя, че ми е странно мнението на хората, които смятат да гласуват "против" някого. При все че съм доста дясно мислещ, за мен няма съмнение, че в последните 4-8-12 години (т.е. при последните три правителства) благосъстоянието на българите непрекъснато се подобрява.

Доскоро условията бяха такива, че в общия случай липсата на перспективи идваше от мързел. Днес кризата - за която никой в България не носи вина - леко промени нещата.

Обаче има по-лоши варианти. Не ми се мисли какво може да се случи, ако Волен и/или Яне се доберат до властта.

Затова ми се струва, че е хубаво да се гласува "за" някого, а не против другите. Добре е да се прочетат програмите на партиите, да се сравни потенциала им и да се вземе решение на базата на някаква логически изградена представа за това кое ще бъде най-добре лично за конкретния човек.

За съжаление българите винаги гласуваме, водени от сантимент. Винаги се надяваме на поредния месия, който ще ни оправи с магическа пръчка, и понеже това не става - то не може да стане, защото единственият начин да се оправим е да го направим сами, а сме с прекалено робско мислене за това - решаваме, че ще дадем гласа си "против" него, понеже се чувстваме прецакани.

Де да знам - инфантилно е някак :roll:!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 05, 2009 5:31 pm

Кво да ти кажа, за мен има само два смислени варианта на гласуване "против":

1. Бойко - който не е стока и така или иначе ще влезе, така че няма нужда от гласа ми.

2. СДС - които имат нужда баш от моя глас (образно казано), за да влязат в достатъчно количество, че Бойко да може да се конотира с тях.

Всичко друго е или профукан глас (разни малки партийки с прекрасни програми, които никой никога не е чувал), или един от онези, против които искам да си дам гласа:

- червени
- зелени
- побъркани (разбирай царисти, атакьори и други подобни, макар че повечето от тях сега ще се обойчат, подозирам)
And you can't dance with a devil on your back...

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Jun 05, 2009 6:08 pm

Същото тук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 05, 2009 6:28 pm

Не ми се иска да навлизам в полит-полемика, но това със зелените лична вендета ли е :mrgreen:
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 05, 2009 6:36 pm

Аз мисля за СДС да ударя едно рамо тъй като те май са най-малкото зло.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Jun 05, 2009 6:47 pm

И аз всъщност, но - както може би се подразбира от по-горе - не защото мисля, че са най-малкото зло, а понеже програмата им ми допада. Иначе, лично за мен Костов трябва да бъде изпратен някъде сред изолираните тихоокеански острови и да му се забрани да се връща :mrgreen:!

Бтв, забелязвам интересна тенденция, както сред приятелите си, така и във форума. Повечето млади хора в България - както повечето млади хора по света - са с леви възгледи. За разлика от връстниците си в чужбина, обаче, пускат гласа си за десни партии.

Типичен пример е един приятел, с който се видях с вчера и който не искаше да общува с предишната ми приятелка, само защото преди 4-5 години за кратко членува в БСМ. Давам нея за пример, но всъщност той многократно е декларирал, че няма значение какъв човек си - стига да имаш нещо общо с БСП няма да контактува с теб. Фен е на Бойко и Костов. И в същото време възгледите му са малко по-наляво от традиционно социалдемократичните - да речем умерено комунистически в някакви отношения.

Да беше само той...

Както и да е - това е малко оффтопик, но исках да споделя учудването си :twisted:.