Bones (here be spoilers!)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jun 04, 2009 5:13 pm

Ок, благодаря.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 12:35 am

Изгледах и четирите сезона и съм във възторг.

Чудесни двама главни герои, които показват съществуващите у всеки от нас - в различни съотношения - рационални и емоционални прояви. А личните им отношения се развиват великолепно.

Поддържащите персонажи като цяло радват, с изключение на повечето студенти на Бренън,
Spoiler: show
които бяха докарани по спешност в опит да се замени Зак (неуспешно). Жалко, че Ерик Милеган е решил да се занимава с по-голямата си любов (театъра) и поне засега се е отказал от по-продължително участие в сериала. Дано се навие да се върне някой ден, защото Зак чудесно заема полагаемото му се място в основния екип и никой друг не успява да го запълни. Пък и сценаристите му оставиха отворена вратичка със сцената, в която Суийтс разбра, че Зак всъщност не е извършил убийство и Зак му каза да не разкрива това на другите без негово разрешение. Така че възможност за връщане на Зак в екипа има - всичко зависи от Ерик Милеган.
Иначе начинът, по който Зак
напусна екипа нито ме впечатли, нито ми беше убедителен. Разбирам, че сценаристите са били принудени да реагират в движение заради напускането на актьора, но изборът им как точно да си тръгне Зак не беше от най-добрите според мен. Можеха да доразвият момента с отиването в Ирак, например, или нещо подобно.
Взаимоотношенията и диалозите ме радват все повече с всеки следващ епизод, както и самите разследвания (макар и те да са ми на по-заден план - по-важни са ми персонажите). А сцените с труповете и анализирането им са безмилостно реалистични, което на мен ми допада, но не бих ги препоръчал на по-чувствителни/гнусливи хора.

Четвърти сезон ми беше малко по-разхвърлян и някак пресилен в сравнение с първите три, но не е фатално. А и в него имаше чудесни попадения. Епизодът с погребението например е този, на който най-много съм се смял с глас от целия сериал. Особено сцената с траурното слово на Ходжинс. :lol:

Нямам търпение да почне новият сезон. Впрочем последната реплика на Буут в края на четвърти сезон не е това, което е изглеждала на много фенове, включително и на мен отначало.
Въпросът "Коя си ти?" е означавал "Коя от двете Бренън си ти - жена ми Брен или колежката ми Боунс?", а не е бил признак на амнезия.
Това е потвърдено в нета от създателя на сериала Харт Хансън, който заявил, че много се ядосва на себе си, че не е бил по-ясен във финалния епизод и е породил такова двусмислие.

Освен това за ставащото във финала на четвърти сезон се твърди, че началото е действително, но по-скоро като флаш-форуърд (един вид това може да е бъдещето им). Дано да е така, защото много искам нещата да приключат хубаво за тях двамата. А пък от тропането на вратата нататък вече е сънят на Буут. Това се вижда от различните часовници на нощното шкафче и промяната на пръстена на Бренън.

Впрочем Харт Хансън споменава, че Боунс и Буут споделяли "психическа връзка" по време на съня - през това време Боунс си пишеше следващата книга, в която описваше своето виждане за отношенията им. В края обаче думите в гласа на Ходжинс зад кадър и нейните на екрана на лаптопа се разминават, а тя накрая и изтрива текста, което значи, че не е готова да признае чувствата си - засега.

Радвам се, че са потвърдили още два сезона.
Last edited by passer-by on Fri Jul 31, 2009 6:42 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Jul 31, 2009 6:14 am

Това за края на сезона не го знаех. Но е добре че е така.

БТВ, никой не може да замени Зак, на мен ми е любимец и ме е яс, че няма да се върне скоро.

ПС. Вземи си едитни втория абзац, защото е доста спойлърски за тези, които не са стигнали до този момент.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 6:40 am

Темата е обявена като спойлърска, но добре, ще добавя още спойлър-тагове, макар че на предишната страница вече се каза едно-друго за въпросните събития от четвърти сезон.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 31, 2009 10:01 am

Get a look at the reel that was shown at the Bones Panel at Comic-Con 2009! Don't miss the season premiere of Bones, THUR 9/17 at 8/7c, only on FOX!

http://www.facebook.com/video/video.php ... 579&ref=mf

Гнусовете не са спестени ;р
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 3:10 pm

Тюх, това са кадри само от четвърти сезон. Надявах се на някое спойлърче за пети. :P
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 31, 2009 5:26 pm

Много се радвам, че няма амнезии, щеше да е много тъпо!

Иначе, май само аз не страдам по Зак. Той ми беше супер излишен, щото е същият като Бренан. Затова ме кефеше да й въртят докторантите - те вкарваха нови неща в сериала.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 5:29 pm

Amelia wrote:Иначе, май само аз не страдам по Зак. Той ми беше супер излишен, щото е същият като Бренан. Затова ме кефеше да й въртят докторантите - те вкарваха нови неща в сериала.
Аха. Едно от друго по-досадни. Само негърът и мюсюлманинът ми бяха донейде поносими - обаче не стъпват на малкия пръст на Зак. Оня, дето в съня на Буут беше охрана на заведението, също не ми беше твърде неприятен. Ама нихилистът, британецът-статистик и Дейзи - блаааххх!

А Зак и Бренън да са еднакви - амиии, не. Най-малкото Буут не би плющил Зак. :lol: Ама не е само до това, де. :wink:

Не казвам, че Зак е бил супер необходим. Казвам, че заемаше чудесно полагаемото му се място в екипа. И липсата му се усеща, особено с въртенето на докторантите.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 31, 2009 6:05 pm

Аз пък точно негъра и мюсюлманина харесвах най-малко. Оня сдухаря и статистика си ми бяха любимци. Харесвах ги повече от Зак, който се изтърка още в 1ви сезон.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 31, 2009 6:14 pm

Ееми нема от 5 нищо още :/

Сички са ми яки, досаждаше ми леко само истирията Ходжинс-Забраихиимето.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Jul 31, 2009 6:15 pm

Най ме кефеше гийка,но смятам,че само негъра има потенциал да стане главен персонаж.Останалите са прекалено големи смешки.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 6:25 pm

Xellos wrote:Ееми нема от 5 нищо още :/

Сички са ми яки, досаждаше ми леко само истирията Ходжинс-Забраихиимето.
Абе снимките почнали на 9 юли, та се надявах да има някой кадър в линка ти.

Ходжинс и Анджела и мен ме кефят, особено Ходжинс. Раздялата им се получи някак странно, а последвалите изпълнения с личния живот на Анджито леко ми досадиха. Другаде може би щяха да са ми интересни, ама тук по-скоро ме разсейват от Баш Връзката. :P Иначе Анджела е много правилно присъствие, макар и от второстепенните да ми е любим Ходжинс.
Все пак като се ухажваха и се взеха беше приятно. И таткото на Анджи фтв от-до (ама си се кефя на Лед Цепелин). :metal:
Last edited by passer-by on Fri Jul 31, 2009 6:28 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 31, 2009 6:27 pm

Ооо да татето беше мега. И татето и брата на Боунс малко ми издишаха, ма пак де добре си беше. Баси неам търпение.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jul 31, 2009 6:31 pm

Татето на Боунс ми беше най-вече интересен доколкото заради него се получи съдебният процес накрая. Боунс страхотно го извъртя с помощта на Буут ("That's a lot of heart, Bones"). И ми беше реалистично -
действително успя да създаде разумно съмнение кой е убиецът в съзнанието на съдебните заседатели. А в такъв случай не върви да го обявят за виновен, защото наказанието е смъртна присъда.

Впрочем сега ми напомняш, че по-назад намекнаха, че родителите на Боунс са били по-важни отколкото изглежда. Имам предвид най-вече сцената със следователката, която правеше рутинната проверка за надеждност на лабораторния екип. В момента, в който се поинтересува от родителите на Боунс й се обадиха шефовете, наредиха й да прекрати тая линия на разследване и да си унищожи бележките (или да ги запази и ще дойде някой да ги унищожи). Дано доразвият тая линия по-нататък.
Last edited by passer-by on Fri Jul 31, 2009 6:39 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 31, 2009 6:39 pm

Еми щото беха забъркани и шефовете им с тях, оня дет го палнаха на покрива предполагам за това. Надали има още.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram