Може ли да сме Истински ?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Sun May 30, 2004 12:09 pm

Не бих казал, че редовно си носим различите маски. Според мен, в различни ситуации, с различни хора/компании ние показваме едно от лицата ни. Истинското ни аз има няколко различни лица, които се "появяват" в подходящите случаи. Точно за това е толкова трудно да се опознае истински един човек!
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun May 30, 2004 1:04 pm

Аз лично се опитвам да бъда това,което сам,навсякаде.Но винаги има моменти,в които човек признава пред себе си,някои неща,които само той трябва да знае.Премер според мен,това е първата любов:)
Но пък изключението потвръждава правилото,така че няма проблеми.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sun May 30, 2004 1:50 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 3:53 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun May 30, 2004 3:23 pm

Да се каже какво е истинско е почти невъзможно - дори и сам за себе си човек не е наясно кое е истина и кое е заблуда (това е лично мнение, не е истина, споделена отгоре или отдолу). Но що се отнася до маските - ами, вярно е, че скриват една част, но е също толкова вярно, че откриват друга. Иначе казано, ако познаваш част от маските на даден човек, можеш да екстра-/интра-полираш същността му, за да разбереш, аджеба, бива ли го за нещо и заслужава ли си като приятел, познат, гадже или каквото там искаш от него, или не. Повече или по-малко съзнателно, но всички ние го правим.

Hagal
Commoner

Post by Hagal » Sun May 30, 2004 3:41 pm

Един приятел беше казал , че маските са част от истинската същност на човека.Пък мъдрите хора, преди много година са рекли , че е най-трудно да опознаеш себе си.Благодаря на всички , които обърнаха внимание на въпроса ми !!!Всичко тръгна от там , че един познат каза , че човек е истински , когато извършва някаква рутинна дейност , с други думи прави нещо, абсолютно по навик ...като да си миеш зъбите.Един вид, когато не се замисляш и не влагаш чувства , тогава си истинки.Според мен не е така.Нали за това сме хора защото мислим и чувстваме.Тези неща са част от истинската същност.За това се престраших да Ви запитам:)
Мойто лично мнение по въпроса е , че всеки изгражда някави принципи,маниер на поведение , на общуване, има свои цели,мечти,стремежи...Това са неща , продиктувани от Вътре, тези неща според мен са истинки и въпреки обществото трябва да Продължават да Бъдат.Маските са неизбежни...Най-важно е да бъдем истински пред самите себе си , да се стремим да отстояваме Себе си пред другите.Няма нищо безплатно в този свят и рано или късно всеки плаща ...но смятам , че си заслужава .
Искренноста и доверието ...Понякога боли , но тогава отново оставаш себе си.Признаваш и осмисляш грешките си ,и продължаваш напред.
Човек има само себе си (аз така мисля)...истината е преди всичко за него.Щастливи са хората (ако има щастие?), които са открили средата , в която да бъдат открити и тяхната житейска философия да бъде възприемана , споделяна ....Не се ли проявява същноста на човека в действията му ? А действията нали са предизвикани от това , което става в душата и ума ?

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sun May 30, 2004 4:18 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 3:54 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun May 30, 2004 6:14 pm

Иска ми се да вярвам, че маските са част от истинската същност на човека...
Аз обаче искам да ви попитам дали позволявате на другите да ви слагат маски? Тоест когато някой има невярна представа за вас вие да не го поправяте, а дори напротив... Когато някой ви нарочи за бавнозагряващи, да седите и да го гледате с широко отворени очи, нищо че схващате малко повече, като някой реши, че сте със зелена коса, да се опитвате да докарате по-зеленикав цвят на косата, нищо че е дълбоко неистински. Аз го правя и понякога се чудя за какъв дявол, нали.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Sun May 30, 2004 6:22 pm

Всеки може да бъде себе си........ когато му изнася!
Не мое да мъмриш, брат!

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun May 30, 2004 6:35 pm

Морв, който е глупак да повярва в първата маска, която му покажеш, заслужава такова представление. После ти трябват само още две-три повторения, да се затвърди впечатлението, и оттам нататък го водиш за носа както си поискаш.

Hagal
Commoner

Post by Hagal » Sun May 30, 2004 8:21 pm

Dilvish-напълно съм съгласна с теб.Интересно е,когато някой те възприема за наивен,непрозорлив и даже глупав.Забавно е да набюдаваш истинските му намерения скрити под "плоски и елементарни" действия.На мен ми е интересно да съм в компания и пред очите ми хоратат да се надлъгват един друг.Някои маски са твърде прозрачни:)

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun May 30, 2004 8:35 pm

Хагал, първо, добре дошла, с малко закъснение. Второ - ами то това си е 3/4 от победата в една битка - да накараш противника си да те подцени.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun May 30, 2004 9:15 pm

Drizzt Do`Urden wrote:
Daggerstab- тъй като аз знам малко повечко за психологията
Джейм- психологията като наукиа си е един пълен shit, oсвен ако не се различава по нещо от тая, изучавана в училището.
Просто такива глупости другаде не можеш да срещнеш.
Дризт...
Я да ми поясниш сега за какви глупости става дума? .....
И щом не си наясно с въпроса като цяло, защо си позволяваш да изразяваш крайно, дори обидно мнение........
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 30, 2004 10:34 pm

Щото толкова му е акълът, ама не му се връзвай...
Иначе Дилвиш - wtf борба все пак, какви победи? Нищо против де, ама много на "Опасни връзки" ми мирише това. Иначе аз съм имал един или два случая, когато съм усещал, че някой ме възприема погрешно, но по някаква причина не само не съм можел да се откъсна от това, с което съм го карал да добива такова впечатление, но дори съм го задълбочавал. Безпомощно наблюдавайки отстрани...
And you can't dance with a devil on your back...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun May 30, 2004 10:42 pm

Рол, става въпрос за борба по принцип - с когото и да е, където и да е, когато и да е. "Борба" в смисъл на противопоствяне на две позиции, а не "борба" в смисъл "аз, твойта мама, ей с`я ш`ти тако`ам тако`ата".
Хм, и какво му е лошото? Подценяват те - хубаво, използвай го в своя полза. Прави се на тъп, глух, сляп, че и на бавно вдяващ, и ще чуеш много повече неща, отколкото ако се биеш в гърдите "Аз съм! Аз съм!". Той Той е! го пробва този вариант (с блъскането и викането, имам предвид), ама всички видяхме докъде я докара.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 30, 2004 10:50 pm

Хората, на които бих могъл да го приложа, не са ми в кръга на тези, с които искам да си общувам. Гледам в него да попадат хора, над които не бих имал желание да имам "предимство" в това отношение. Ма ако се наложи...
And you can't dance with a devil on your back...