НЕ на насилието в планината

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 10, 2008 5:19 pm

RRSunknown, Шайха го няма и ти май го заместваш...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:27 pm

Nе знам за вас но на един мой съученик баща му беше хижар в хижа "рай" и едни такива "туристи" го бяха смачкали от бой след като се насмукали порядъчно и понеже бил сам нямало как да се защити.
Човека така не се е възстановил- оттогава съм леко подозрителен към всякакви такива случки където не се знае какво е станало и се разчита на думите на някой си.
Трябва да взема и аз да напиша нещо описателно как някой ме е пребил и после ще събирам петиции от хора в интернет.

преди да ме оборите- сигурни ли сте че случката е станала така както я описват и че е имало побой от такъв тип, имате ли опит с бой , планинари ли сте- присъствали ли сте на подобни неща- на тези неща отговорете и тогава давайте оценки.
Last edited by RRSunknown on Thu Jul 10, 2008 5:31 pm, edited 1 time in total.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jul 10, 2008 5:31 pm

RRSunknown, човече, караш в насрещното. Усети се, докато е време. Как може някакъв служител да претрепе някого почти до смърт и някой да го оправдава? Били му се отворили... Това ли е нормалната реакция? А и как трябва да се реагира на "Ще ви гоня като плъхове"? Мирно и спокойно? Аз лично бих му вдигнал такъв скандал, че повече никога да не спи спокойно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:34 pm

tigermaster wrote:RRSunknown, човече, караш в насрещното. Усети се, докато е време. Как може някакъв служител да претрепе някого почти до смърт и някой да го оправдава? Били му се отворили... Това ли е нормалната реакция? А и как трябва да се реагира на "Ще ви гоня като плъхове"? Мирно и спокойно? Аз лично бих му вдигнал такъв скандал, че повече никога да не спи спокойно.
ОТКЪДЕ ЗНАЕШ ЧЕ ГО Е ПРЕТРЕПАЛ ДО СМЪРТ- осъзнайте се малко- от мухата слон става- след 5 поста ще се окаже че го изкормил и изял.
Ти знаеш ли ако те ударят с тояга по главата със всичка сила че човека е нямало въобще да се изправи , камо ли да върви.

Има си проверка - те ще разследват и ще се произнесат какво е ставало и защо- тука да даваме разпалени коментари без да имаме информация от първа ръка няма смисъл.
Аз лично не вярвам нито на туристите нито на хижаря само само затова че някой си написал някакво изявление и го пуснал в интернет.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:42 pm

RRSunknown wrote:Nе знам за вас но на един мой съученик баща му беше хижар в хижа "рай" и едни такива "туристи" го бяха смачкали от бой след като се насмукали порядъчно и понеже бил сам нямало как да се защити.
Човека така не се е възстановил- оттогава съм леко подозрителен към всякакви такива случки където не се знае какво е станало и се разчита на думите на някой си.
Трябва да взема и аз да напиша нещо описателно как някой ме е пребил и после ще събирам петиции от хора в интернет.

преди да ме оборите- сигурни ли сте че случката е станала така както я описват и че е имало побой от такъв тип, имате ли опит с бой , планинари ли сте- присъствали ли сте на подобни неща- на тези неща отговорете и тогава давайте оценки.
За да не остане съмнение - ходя доста често на планина, почти всяка седмица, през лятото обикновено по-далеч от София. Познавам доста хора, които ходят доста по-сериозно от мене, и смея да твърдя, че огромна част от тях са свестни. Разбира се, идиоти винаги се намират, дори и сред тези, на които един 20-километров поход не им е проблем. Само че наличието на малко на брой простаци не е основание автоматично да се допусне най-лошото за планинарите.

Същото важи и за хижарите, между другото, срещал съм страшно много свестни хора, но тук-таме и не толкова добри. Не ми се е е случвало да попадам в чак такава ситуация в планината, така че тук опит нямам. Съжалявам много за бащата на твоя приятел, каквото и да е станало, абсолютно нищо не оправдава идиотите, които са се напили.

Явно имаш лични причини да си на страната на хижаря, но нещата, разказани в петицията, не говорят в негова полза. И както Милена каза по-горе, абсолютно нищо не оправдава физическа саморазправа, особено пък на такова място, дори и туристите да са измислили най-засукана възможна псувня. Все пак, пострадалият има медицинско от Пирогов; теоретично има възможност да си е разбил сам главата, ама тогава сигурно щеше да каже, че ще заведе дело за обезщетение.

Пак повтарям, единственото, които тези хора искат, е хижарят да си понесе последствията. Дори и да е бил провокиран, в което се съмнявам (макар че няма как да съм абсолютно сигурен), побоят е абсолютно недопустим. Така че просто не виждам защо продължаваш толкова упорито да слагаш вината в туристите. Разбирам, че ти е неприятно заради твой близък човек, но държа да знаеш, че осъждам също толкова остро случката с него, колкото и тази. Но това, че тогава един хижар е пострадал, в никакъв случай не означава, че този е автоматично света вода ненапита.

И отново, за последен път - насилието в планината е абсолютно недопустимо по каквато и да е било причина, от когото и да е било.
This signature is not yet rated

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jul 10, 2008 5:43 pm

RRSunknown wrote:Ти знаеш ли ако те ударят с тояга по главата със всичка сила че човека е нямало въобще да се изправи , камо ли да върви.
Зависи къде, как и т.н. Един колега го бяха праснали с всичка сила с бутилка в челото и човекът си продължил кръчмарското сбиване... А и в случая доста хора казаха, че са имали стълкновения с въпросния хижар. Тъй че имам основание да мисля, че в случая написаното е истина.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:46 pm

За Живик
Не - не съм на страната на хижаря- ако наистина е станало така трябва да си получи заслуженото- въпроса е че много бързо хората виждат някакво писмо и веднага започват да се пенят в справедлив гняв без да изслушат версията на другата страна и веднага се почват едни крайни оценки. Ами какво става ако се случи даден човек да е оклеветен- дали ще му е приятно да го изкарват някъкъв изрод навсякъде?

тайгър мастъра писал междувременно:
отговор:
ако наистина е "известен" и преди е имал прояви тогава съм значително по склонен да повярвам на туристите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jul 10, 2008 5:48 pm

tigermaster wrote:А и в случая доста хора казаха, че са имали стълкновения с въпросния хижар.
Така де... Не е единичен случай. Виж някои от линковете.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:51 pm

В описанието на случката пише, че имало поне 20 души, които били готови да свидетелстват за други прояви на същия хижар - не е като да си го измислям или да правя случайни обобщения, все пак.
This signature is not yet rated

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:52 pm

Щом е така- трябва да се вземат мерки против тоя човек- явно е рецидив неговото.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Jul 10, 2008 7:59 pm

Вижте сега, проблема идва от там, че това изглежда не е единичен случай. По форумите чета оплаквания от съвсем трети хора, които обясняват как са имали същата случка с въпросния хижар. Да беше се случило един път - да кажеш виновни са пияните и отворени лапета, ама иначе... където има много пушек, има и огън. И така като съм тръгнал с мъдростите и поговорките - око за две, зъб за чене. Нищо не оправдавало побоя, ами ок, съгласен. И точно това е причината да се качът сега в хижата една групичка хора и неоправдано да му разпилеят зъбите.
Look at the darkness...
...around me.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jul 10, 2008 8:48 pm

Друго, което мен също ме вълнува, е защо това събитие не го отразиха в медиите. Случаят според мен е достатъчно важен, и засяга достатъчно голяма група хора(туристите из цяла България), за да си извадят медиите тапите от ушите и мозъците и да отразят подобна случка. Да се изясни тоя хижар "Света вода ненапита" ли е, или негодник, дето заслужава затвор?
Само че няма нищо - от медиите ни звук, ни стон. От правораздавателните органи пък, още по-малко. И така и ще си остане оня негодник на работа, и ще пребива хора. :evil:
Понякога от това безсилие пред подобни несправедливости ми иде да вия направо :(
Не е честно, ама никак. :(

Добавено: dellusion, силата не е отговор. Ти ще си го изкараш на хижаря заради трети хора, той ще си го изкара на четвърти заради теб, и така края няма да му се види. Най-добре е гадинката да бъде отстранена от поста, да поседи на топло 6-12 месеца, и да се научи че така нещата не стават.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Jul 10, 2008 9:17 pm

Да полежи в затвора една годинка, също би било справедливо. Само че това май няма да стане, поне като гледам мненията по форумите на хора, дето имат опи в тия работи. И в такъв случай какво правиме? Забравяме за случая?

Аз не че съм тръгнал към хижата да го бия, ама ако бях на мястото на пострадалите щеше да е друго.
Look at the darkness...
...around me.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Jul 10, 2008 10:21 pm

moonlight wrote:Друго, което мен също ме вълнува, е защо това събитие не го отразиха в медиите.
Свържете се вие с тях. Да кажем, прати едно писмо на "Труд". Сигурен съм, че ще го побликуват. Ако не те- някой друг.
Image

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri Jul 11, 2008 2:09 am

знаете ли колко по-брутални неща не се описват в медиите!!

всяка вечер по улицита на софия се бребиват рандъм хора,това също не се описва никъде