SEX AND THE CITY Premiere - samo za dami

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat May 31, 2008 10:03 am

Объркал съм се. Спомням си че някой ми каза че са 10. Ама сигурно е било на шега обаче аз съм го запомнил. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat May 31, 2008 10:05 am

Moridin wrote:@Garo - you're out of the men's club. Forever!
Остро. Едно е да се гледат Съпругите, друго е да се гледа как мъж бива накаран да изпие спермата си, за да разбере, че била кисела (крайна цел:да не се правят свирчоци от мързел) и той го прави.... :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 31, 2008 10:10 am

А сигурно дори не я е карал да гълта!!!

Ениуей, да не литърваме темата на Адрианчето, асолтът по полоотстъпниците беше достатъчен ;р
This is it. Ground zero.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Sat May 31, 2008 10:18 am

Що ли се обаждам и аз, да ме пита човек :D А той мъжкият клуб щото кипи от активност.... :mrgreen:
Не мога да разбера логиката Съпругите да НЕ са женски филм, а Сексът да Е!
Вие сте гадни хейтъри! :free:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat May 31, 2008 10:20 am

Ако направим отделна тема аз бих обяснил на драго сърце.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat May 31, 2008 10:54 am

Moridin wrote:@Garo - you're out of the men's club. Forever!
I can join the club по тази логика, само защото не съм фен на сериала :) Но пък, нещо не се чувствам много мъжествена :wink:
VMITW!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 31, 2008 10:55 am

Май работи само в едната посока ;)
Никола, пусни я темата, че и мен ми е интересно; имам кво да кажа от обща култура, но да чуем гледалите по-сериозно.
This is it. Ground zero.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat May 31, 2008 11:12 am

Опитах се да обясня, че кой какво гледа няма нищо общо с мъжественост/ женственост. Казвам го от гледната точка на жена :) . Рамбо форевър, че да не изглиждам недостатъчно мачо, честно казано отдавна не работи :)
VMITW!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 31, 2008 11:17 am

Според мен пък има, генерално, но естествено има и изключения.
Имам аргументи, не само предразсъдъци ;р

Междувременно, ако оригиналната тема вече е с минало предназначение и нямаш нищо против, можем да развием дискурса и тук :)
This is it. Ground zero.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat May 31, 2008 11:33 am

Moridin wrote:
Междувременно, ако оригиналната тема вече е с минало предназначение и нямаш нищо против, можем да развием дискурса и тук :)
Давай :)
VMITW!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat May 31, 2008 1:01 pm

Мда, и аз не съм фен на сериала, но въпреки това мисля да гледам филма. Ся, едно е сериал, в 6 сезона, дето накрая се изчерпват и стигат до твърде дребнаво секситко заяждане, друго си е есенцията... :D
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat May 31, 2008 2:14 pm

Мор, с нетърпение чакам да чуя какво ще измислиш по темата
Защо "Съпругите" не е женска боза, а "Сексът и градът" е
след като, доколкото разбирам, ти не си гледал второто.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat May 31, 2008 2:25 pm

Не мога да го обясня с по-'силен' аргумент от личните вкусове и пристрастия (което не е кой знае какъв аргумент по принцип, но си е вид обяснение), но героините и актрисите в 'Съпругите' винаги са ми били много по-симпатични от тези в 'Сексът'. Хуморът в 'Съпругите' също е великолепен, особено началата на епизодите и последните няколко секунди, в които се включва разказвачката, са страхотни. Аз харесвам и музиката, а и житейските им истории са ми по-интересни от тези в 'Сексът'. Като цяло намирам 'Съпругите' за по-добрият сериал, с бележката, че от 'Сексът' съм гледала отделни епизоди (бая бяха, но в никакъв случай не всичко излязло), а не целия сериал. А и феминизмът във втория сериал е на границата на дразнението (поне при мен). При 'Съпругите' е по-различно усещането в този ред на мисли.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 31, 2008 2:42 pm

Гибли, аз не съм изявявал желание да говоря по тая тема, а по темата:

Защо гледането на Сексът и градът не се връзва с мъжествеността

и мен ми стигат две серии, за да оценя сериала. Той е ИЗЦЯЛО съсредоточен ИЗЦЯЛО върху женски проблеми, върху женската гледна точка към женските проблеми и дори още по-конкретно и ограничено - върху проблемите на свободните жени след 30те.

Няма логическо основание мъж да намери нещо интересно в този сериал, освен от чисто тактическа гледна точка да разбере нещо за мисленето на жените (и да се ужаси, ако се вярва на този сериал - лично мнение), но Гаро не изложи подобна аргументация.

Докато жена да гледа Рамбо не е нещо странно. Да се кефиш на бой и мускули не е приоритет на мъжете. Статистически е по-разпространено (по културни причини) при тях, но тематиката е общочовешка, не е свързана примерно със забиването на мацки - тематика, към която жената също не би следвало да развива къвто и да е интерес, просто щото това не я вълнува (освен по гореспоменатите тактически съображения).

Така че определено има теми и проблеми, обусловени от пола и ролята на мъжа и жената в обществото, и Сексът и градът е сериал, който се занимава изцяло с такива.

Колкото до Отчаяни съпруги, него не съм го гледал хептен хич, освен колкото безумно да ме издразни Марша Крос, но доколкото знам там първо тематиката не е чак толкова женска, а е по-скоро за семейството (макар и пак през женската гледна точка), и второ има някакъв плот с убийства и мистерии, т.е. има трилърна част, така че ИМА оправдание за мъж да го гледа.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat May 31, 2008 2:43 pm

Съгласен съм с Дима. В Съпругите феминизма не е изнесен на толкова преден план. Там даже има и мъже, които са почти главни герои. В Секса наблягаха на женския поглед върху живота, най-вече с гласа зад кадър на Брадшоу (така ли се казваше). Докато в Съпругите ти показват живота по принцип (е по малко по-весел и забавен начин, но това и в двата сериала е така).
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!