SEX AND THE CITY Premiere - samo za dami
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
Не мога да го обясня с по-'силен' аргумент от личните вкусове и пристрастия (което не е кой знае какъв аргумент по принцип, но си е вид обяснение), но героините и актрисите в 'Съпругите' винаги са ми били много по-симпатични от тези в 'Сексът'. Хуморът в 'Съпругите' също е великолепен, особено началата на епизодите и последните няколко секунди, в които се включва разказвачката, са страхотни. Аз харесвам и музиката, а и житейските им истории са ми по-интересни от тези в 'Сексът'. Като цяло намирам 'Съпругите' за по-добрият сериал, с бележката, че от 'Сексът' съм гледала отделни епизоди (бая бяха, но в никакъв случай не всичко излязло), а не целия сериал. А и феминизмът във втория сериал е на границата на дразнението (поне при мен). При 'Съпругите' е по-различно усещането в този ред на мисли.
- Moridin
- Global Moderator
Гибли, аз не съм изявявал желание да говоря по тая тема, а по темата:
Защо гледането на Сексът и градът не се връзва с мъжествеността
и мен ми стигат две серии, за да оценя сериала. Той е ИЗЦЯЛО съсредоточен ИЗЦЯЛО върху женски проблеми, върху женската гледна точка към женските проблеми и дори още по-конкретно и ограничено - върху проблемите на свободните жени след 30те.
Няма логическо основание мъж да намери нещо интересно в този сериал, освен от чисто тактическа гледна точка да разбере нещо за мисленето на жените (и да се ужаси, ако се вярва на този сериал - лично мнение), но Гаро не изложи подобна аргументация.
Докато жена да гледа Рамбо не е нещо странно. Да се кефиш на бой и мускули не е приоритет на мъжете. Статистически е по-разпространено (по културни причини) при тях, но тематиката е общочовешка, не е свързана примерно със забиването на мацки - тематика, към която жената също не би следвало да развива къвто и да е интерес, просто щото това не я вълнува (освен по гореспоменатите тактически съображения).
Така че определено има теми и проблеми, обусловени от пола и ролята на мъжа и жената в обществото, и Сексът и градът е сериал, който се занимава изцяло с такива.
Колкото до Отчаяни съпруги, него не съм го гледал хептен хич, освен колкото безумно да ме издразни Марша Крос, но доколкото знам там първо тематиката не е чак толкова женска, а е по-скоро за семейството (макар и пак през женската гледна точка), и второ има някакъв плот с убийства и мистерии, т.е. има трилърна част, така че ИМА оправдание за мъж да го гледа.
Защо гледането на Сексът и градът не се връзва с мъжествеността
и мен ми стигат две серии, за да оценя сериала. Той е ИЗЦЯЛО съсредоточен ИЗЦЯЛО върху женски проблеми, върху женската гледна точка към женските проблеми и дори още по-конкретно и ограничено - върху проблемите на свободните жени след 30те.
Няма логическо основание мъж да намери нещо интересно в този сериал, освен от чисто тактическа гледна точка да разбере нещо за мисленето на жените (и да се ужаси, ако се вярва на този сериал - лично мнение), но Гаро не изложи подобна аргументация.
Докато жена да гледа Рамбо не е нещо странно. Да се кефиш на бой и мускули не е приоритет на мъжете. Статистически е по-разпространено (по културни причини) при тях, но тематиката е общочовешка, не е свързана примерно със забиването на мацки - тематика, към която жената също не би следвало да развива къвто и да е интерес, просто щото това не я вълнува (освен по гореспоменатите тактически съображения).
Така че определено има теми и проблеми, обусловени от пола и ролята на мъжа и жената в обществото, и Сексът и градът е сериал, който се занимава изцяло с такива.
Колкото до Отчаяни съпруги, него не съм го гледал хептен хич, освен колкото безумно да ме издразни Марша Крос, но доколкото знам там първо тематиката не е чак толкова женска, а е по-скоро за семейството (макар и пак през женската гледна точка), и второ има някакъв плот с убийства и мистерии, т.е. има трилърна част, така че ИМА оправдание за мъж да го гледа.
This is it. Ground zero.
Съгласен съм с Дима. В Съпругите феминизма не е изнесен на толкова преден план. Там даже има и мъже, които са почти главни герои. В Секса наблягаха на женския поглед върху живота, най-вече с гласа зад кадър на Брадшоу (така ли се казваше). Докато в Съпругите ти показват живота по принцип (е по малко по-весел и забавен начин, но това и в двата сериала е така).
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!