Арт
Moderator: Moridin
Не и на моята стена. Всяко нещо си има граници. Пък и никога не съм считал голите жени (най-вече дебелите такива) за подходящи за закачане на стената. Но пък по света има ужасно много хора, които им се кефят. Може и аз да съм сбъркания в това отношение. 

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Е, със стоенето на стената и аз съм малко разколебан. В смисъл, хората го приемат като израз на душевността ти, особено ако е една от примерно двете картини у вас
Ако примерно шибнеш репродукция на Джокондата, доста е голям шансът да те вземат за тривиалник, ако лепнеш космически кораб, ще те помислят за почитател на тия работи, а ако тръснеш тая картина....
Но не пречи да те кефи да си гледаш (в нета, както е в нашия случай) всякакви картини и да си ги смяташ за голямо изкуство, Симеон е напълно прав. Тематиката не би трябвало да има значение.

Но не пречи да те кефи да си гледаш (в нета, както е в нашия случай) всякакви картини и да си ги смяташ за голямо изкуство, Симеон е напълно прав. Тематиката не би трябвало да има значение.
Валери, главното предназначение на изкуството не е да стои добре на стената в хола ти. Не и на изкуството с главно И. Това, което при всички случаи стои добре на стенатата ти се нарича декорация. Аз лично адски я харесвам, но това не променя ситуацията с изкуството...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Картината е умишлено гротескна. Не разбирам от стиловете в изобразителното изкуство, така че не мога да й правя анализ, но е доста очевидно, че това не е приложна картина тип "еднорози и залези", дето ги продават пред Александър Невски. Не е предвидена да те дърви или да е умилително кичозно "красива". Гротеската също е вид естетика. А Морви е много права за декорацията.
And you can't dance with a devil on your back...
Или пък кабаретните танцьорки на Толуз-Лотрек, имежду които са не една и две дебелани.Roland wrote:Оф, спести ми тестостерона, плс. Жените на Гоген с мустаците да не би да са много естетически? Ама това не пречи да се смятат за велико изкуство и да стоят страхотно на стената.
Именно за да избегна подобен спор пасувах преди в дискусията. Ясно е (ако някой ме опровергае - моля за извинение), че тук никой не разбира сериозно от изкуство, така че защо просто не ползваме темата за линкове към някакви красиви и те така. И всеки да сподели любимите си художници, използвайки хубавия повод, поставен от Емо.
Аз съм си олд-скуул, в Метрополитан гледах импресионистите около 3 часа, а модерното изкуство към 20тина минути.
Е това не е ЧАК толкова олд-скуул
И аз бях така. Зяпах 10 минути една картина на Моне. Обожавам го.
Иначе по повод тая картина, наистина има еротичен елемент, но това не трябва да се гледа буквално. В смисъл, има чувственост, която контрастира с останалата гротеска, но не с предполага да ти стане от нея...

Иначе по повод тая картина, наистина има еротичен елемент, но това не трябва да се гледа буквално. В смисъл, има чувственост, която контрастира с останалата гротеска, но не с предполага да ти стане от нея...
And you can't dance with a devil on your back...
Една от любимите ми картини на Петер Брюгел Млади - http://www.globalsecurity.org/military/ ... ghel-1.jpg
Естествено, че не трябва да ти става
Просто е един от елементите. Може да се тълкува като"сънят пробужда неконтролируемата чувственост", хехехе.
Иначе нямам достатъчно опит с изобразителното изкуство, честно казано. Кефят ме италианските ренесансисти като че ли, както и картините с хора в тях. Аз като гледам картина ме кефят най-вече детайлите, като хванати от фотограф без сниманите да се усетят. И тъй като картината е произведение на изкуството, разчитам, че всеки от тия детайли, освен че е готин сам по себе си, ще има и смисъл, който да вържа с внушението от картината.

Просто е един от елементите. Може да се тълкува като"сънят пробужда неконтролируемата чувственост", хехехе.
Иначе нямам достатъчно опит с изобразителното изкуство, честно казано. Кефят ме италианските ренесансисти като че ли, както и картините с хора в тях. Аз като гледам картина ме кефят най-вече детайлите, като хванати от фотограф без сниманите да се усетят. И тъй като картината е произведение на изкуството, разчитам, че всеки от тия детайли, освен че е готин сам по себе си, ще има и смисъл, който да вържа с внушението от картината.
- Interpreter
- Forsaken
Картината е красива по някакъв особен начин и доста виц има в нея, а по-правилно заглавие едва ли може да има
Адаш, бездруго трудно ще си я окачиш в хола на такава цена.
А тук някой е направил преглед на историята на изобразителното изкуство от интересен ракурс: http://www.ojaniemi.com/bha/

А тук някой е направил преглед на историята на изобразителното изкуство от интересен ракурс: http://www.ojaniemi.com/bha/