Мор, а може би тя има право и да не избира

Поне при мен със сигурност е така - ако и да се случва от време на време да разкривам разни почти лични неща на общо-взето публични - или поне общодостъпни - места, обикновено избягвам да го правя на места, където е почти неизбежно това да доведе до многостранични все по-разгорещени дискусии, основани на това, че почти всички разбират повече или по-малко неправилно това, което почти всички други пишат
Иначе цялата работа с това кое е грях, кое е лошо качество у човека, кое е качество, което просто бива обявено за лошо
в едно конкретно общество в една историческа епоха, а друг път или другаде може да е съвсем приемливо, и кое е просто резултат от възпитание, може да бъде развивана на още купчина страници...
Но все пак, за да не бъде възприето това мое мнение като изцяло критично, може и да кажа нещо по самата тема - според мен седемте основни "гряха" от Библията действително са тези, които най-често са били приемани за неправилни от повечето човешки общества в историята... и лично за мен най-неприятният е гордостта, прекалената самоувереност, прекалено лесното отхвърляне на чуждо мнение с и без достатъчно аргументи, прекалено лекото позоваване на собствен авторитет. Да, за мен това е най-сериозният грях и в двата смисъла - и това, което най-трудно приемам у други хора (а твърде често се налага да го преглъщам), и това, което на мен самия ми е създавало много големи проблеми в живота - макар и не повече от два-три пъти, но и двата-трите пъти последствията са били много сериозни.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.