Del Toro ще филмира The Hobbit
Четох я някаде осми-девети клас. Тъкмо бях завършил "Силмарилион". Бих я окачествил като приятна детска книжка каквато е и целта и. Тя не е предвидена за нещо повече и ако подхождаме към нея като такава, си оправдава напълно очакванията.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
- herairness
- Jaghut Tyrant
На мен ми беше едно от първите фентъзита, при тва в оригинал, доста преди ЛОТР и, опазил ме бог, Силмарилионът. Така че ми е влязла по най-добрия начин. Не съм чак на акъла на Бобо, който и досега я смята за "по-добра от ЛОТР, най-доброто фентъзи евър и всъщност, най-добрата книга евър", но съм близо до него. Не забравяйте, че когато е излизала м/у двете световни войни, хората понятие са си нямали още що е фентъзи. Що остава пък добро такова. И че ЛОТР (да не говорим за, пфф, Силмарилиона) никога нямаше да го има, ако Хобитът не беше толкоз добър. Не знаете ли, че се води официален сикуъл на Хобита? Читателският интерес е накарал издателя да принуди Толкин да го напише.
И изобщо що за див снобизъм? Всеки с малко фентъзи култура ше се изсмее на подобно отношение.
И изобщо що за див снобизъм? Всеки с малко фентъзи култура ше се изсмее на подобно отношение.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ъм, всъщност Гандалф напуска групата преди Мраколес ТОЧНО за да участва в изгонването на Саурон*.zhivik wrote:Съмнявам се, честно казано, защото така се разтегля прекалено много историята. По-скоро ще има далеч повече относно събитията, водещи до битката на края на книгата. Ако си спомняте, в един момент Гандалф напуска Билбо и джуджетата, така че по-скоро това ще е допълнителния материал. Иначе изгонването на Саурон от Дол Гулдур става десетилетия преди времето в The Hobbit, така че най-вероятно да присъства като пролог.

Но те явно имат съвсем друга цел (да вкарат със задна дата Арагорн, Арвен и всички възможни от ЛОТР) и може дори да разбъзикат таймлайн-а, за да направят от конфронтацията със Саурон самостоятелен филм.
А най-вероятно още нищо не са направили и в момента си блъскат главугите.

----------------------------------------
* или, по-вероятно, напуска ги просто ей така, шото на Толкин му е трябвало да останат без настойник от сюжетна гледна точка

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Хобитът е прекомерно дълъг за детска книжка, а като качество не е нищо повече от такава, така че, Шайх, плс. Прочети разни добри фентъзита и ела пак да поспорим.
Дем, аргумент като горния ти ми е като изваден от рандъм анти-Толкин генератор. Ако ше спориш по тая тема, положи повече усилия
Дем, аргумент като горния ти ми е като изваден от рандъм анти-Толкин генератор. Ако ше спориш по тая тема, положи повече усилия

And you can't dance with a devil on your back...
Не съм прав за историята, наистина атаката на Дол Гулдур е по същото време. Ами в такъв случай теоретично е възможно да се опитат да включат и това във филма, и същевременно да набутат още от героите от "Властелина" - предполагам, че от комерсиална гледна точка сигурно има смисъл - но няма смисъл да гадаем сега, след първия филм излиза след повече от две години ...
Колкото до книгата - май е време да се отвори отделна тема за това, все пак темата е за филма, не за качествата на книгата.
Колкото до книгата - май е време да се отвори отделна тема за това, все пак темата е за филма, не за качествата на книгата.
This signature is not yet rated
Все пак тази тема е за филма, не исках да отивам твърде много оффтопик, пък и дискусията дали Толкин е създателя на жанра сме я водили и преди неведнъж, даже бих казал твърде много пъти.Дем, аргумент като горния ти ми е като изваден от рандъм анти-Толкин генератор. Ако ше спориш по тая тема, положи повече усилия
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Едно допълнение, за да няма толкова спекулации. Долното е директен цитат на Дел Торо, видях го в един форум, само не успях да разбера от съкращенията за коя медия е дадено това интервю:
Така че по адрес на спекулациите на Алекс - ако това намерение остане валидно, явно вторият филм ще може да включи героите от "Властелина", защото ако покрива наистина 50 години, то освен историята около Дол Гулдур, може да включи и залавянето (и разпита) на Ам-Гъл от Арагорн и по-късно Гандалф, експедецията на Балин до Мория и т.н. Но аз не съм склонен да правя повече предположения преди да видя окончателно потвърждение.You know, I traveled to New Zealand just a little while ago, and one of the main reasons for going was to sit down and talk about the second film. ‘The Hobbit’, the book, is really one self-contained film, so for the second movie we sat down and worked it out. When we did this we got really excited because this second film is not a ‘tag on’, it’s not ‘filler’, it’s an integral part of telling the story of those 50 years of history lost in the narrative. There will be certain things that we will see from the first movie but from a different point of view, but it will feel like a volume, in the 5 volumes of the entire story. It will not feel like a bridge, I’ve been hearing it called ‘a bridge film’, it’s not, it’s an integral chapter of the story, and I think we’re all on the same page.
This signature is not yet rated
Въпроса е дали ще успеят да съберат същия каст и евентуално ако има проблем в това отношение дали някои от героите няма да отпаднат? Пък и ми се струва някак странно да си измислиш цял филм от времето между Хобита и Властелина? Но ще видим де.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
За теб ясно, ма аз явно говорех за хората.