Март '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 15, 2008 11:09 pm

Най-близкото сравнение е Трансформърз. На който, спомням си, си отидохме общо с кеф и то май повече от веднъж.

Да повторя: 1. тва е филмът, който използва най-пълноценно дигиталния формат дотук. На огромния екран се вижда с кристална яснота всеки от хилядите работници и десетки мамути, участващи в строежа на необозримо гигантските пирамиди и 2. тва е филмът, на който просто можеш да се покъсаш от смях, особено в подходяща компания, забравете комедиите, абс. сериозен съм.

Та 1+2 мисля наистина да ви поканя, да речем другия петък (или преди тва, ако има желание). Другия петък и без тва знаете кво излиза. :roll: Та така, кажете тука отсега, ако има принципно желаещи, да знам да отлагам ли дотогава второто гледане.

P.S.: А ако аз не успея ви убедя, може би тоя пич ще: http://youtube.com/watch?v=4Dm6wwF-_MA :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 8:36 pm

Аз не можах да издържа и изгледах The Mist на ДВД - с две думи филма е невероятен. Една от най-добрите екранизации по Кинг въобще. Само да предупредя почитателите на кофите кръв че във филма почти няма такива. Главно се разчита на създаване на атмосфера и нагнетяване на напрежение и обреченост. Заради страхотна актъорска игра и абсолютно, тотално, невероятно жестокия финал (който наистина е около 10 пъти по-хубав от този на самия Кинг) ще го изгледам и на кино задължително, поне веднъж. Франк Дарабонт за пореден път доказа че е правилният човек, когато става въпрос за екранизиране на произведение на Кинг.

Дано да го пуснат по скоро по кината че нямам търпение да го изгледам пак. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 16, 2008 9:48 pm

Миста ще го пробвам, макар че ако е само на атмосфера трудно би ме впечатлил, много малко подобни филми наистина са ме докосвали.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 10:37 pm

Абе има си екшън и кръв, но края просто те оставя толкова опустошен и безмълвен че не мога да го опиша. :wink: Акцента пада върху поведението на хората изправени пред непознатото и ужасно нещо.

Super M
Warmage

Post by Super M » Sun Mar 16, 2008 10:40 pm

А не може така - аз пуснах специална тема за този филм - забранено е да пишете тук :lol: :wink:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 10:43 pm

Сори не съм видял. :oops: Ще си копирам поста.

Баси сега видях че филма излиза след седмица в Америка на ДВД вече. :evil: :dash:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Mar 19, 2008 1:58 am

Отново Бизоните (според Гаро) - на същото място. Трябва да ви кажа, че на второ кефи много повече. Вече не се впрягаш на глупостите (които са предимно последната 1/3) и се кефиш спокойно на красотите и зрелището, а те са във всяка минута от чевръстия филм. Още веднъж, 10 000 не отстъпва с нищо на който и да е (зрелищен и тъп) блокбъстър - а много и превъзхожда - така че някои от вас с право ще съжаляват, че не са го видели дигитално. Има си дори и романтика с кофи за Роум и Морв, например.

Вече е ясна и програмата до края на месеца. Този петък - само Уве. Другият филм с Джейсън Стейтъм, Револвер, нещо пак са го оттеглили. Прооптики прават тоа цигански номер за пети път вече и трябва ви кажа, че ми писна на такованката. :evil:

...Аха. Вижте кво има на блога им:
СЪОБЩЕНИЕ: "Револвер" окончателно отпадна от програмата ни за кино! Урааа!
Лайк, втф, дюд... :hmpf: Аре, да не псувам, че Адриана е наш човек. Ше си го гледам на компа, баси.

Последната мартска седмица излиза ТРЕТИЯТ филм с Джейсън Стейтъм, The Bank Job (познах, че ше го пуснат 8-) ), който е качествена хайстка по действ. случай, както и... най сетне...

"Ше се лее кръв". Пределно ясно е кой ше е най-добрият филм за месеца, нали. :roll: Жалко, че Никола и ко ВСЕ ПАК не можаха да го дочакат. :?

Тва е. 5 филма, от които 2 зрелищни и тъпи, 2 (по-скоро) тъпи, без да са зрелищни - и един баш добър. И Монгол, извън програмата.

Април - повече, дал бог.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 19, 2008 9:52 am

За чакането и разпространението в България - айде да хванат грип баси...Ще се лее кръв е излязъл в Щатите ЯНУАРИ 11ти....

За Револвер "страдането ти" ми е изключително умилително - хем е болезнено тъп (искрено признавам, че последния половин час го пропуснах), хем го забавиха с почти 2 години....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Mar 19, 2008 10:22 am

А какво да кажем за Мъглата, който е излязал в САЩ на 21 ноември миналата година и след 5 дни го пускат на ДВД-та вече. :evil:
Като правят такива номера с пускането на филмите предпочитам да си ги гледам на компа с кеф отколкото да ги чакам по половин година. Никога няма да се преборят с пиратството по този начин. Ама на тях очевидно не им пука. :dash: Е и на мен не ми пука кога ще благоволят да пуснат въпросния филм на голям екран. Да живеят тракерите. :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 22, 2008 1:16 am

Еми гледах (целия) Данджън Сийдж в Мола преди малко и трябва да кажа, че тва нещо просто не е за изтърване...

...от всеки, който има нещо повече от чисто зрителски интерес към киното. В повечето филми едни неща работят, а други не. Гледаш и се учиш. Тва се прави така, а тва - айде не. Има и филми-уникати, в които който и да е от 100-тината компонента на цялото просто няма как да е по-добър сам по себе си. Тях можеш само да ги имитираш.

А има и Уве Бол. Чийто филм(и) всъщност е Ултимативното Учебно Пособие, защото осира всеки един от споменатите 100 компонента по възможно най-сигурния и трагичен начин. "Стоте Как Да НЕ ПРАВИМ Кино Екслузивни Съвета" компендиум. Priceless. :D

Съвсем сериозно тва. Някои порции от "филма" дори не са на фокус, за това си говорим. Как бих могъл да съжалявам, че проследих тази кинолектория на голям екран? Там всичко се вижда стократно по-ясно, така че ефектът на заниманието е сигурен... и смазващ. :shock:

2/10, като едната единица е благодарност за споменатото безценно знание, завещано ми от Уве с последния (по думите му) негов голям филм, а другата - за двучасовия смях в шепа. 8-) Do the math.

П.П.: Направо ми се пригледаха за трети път Мамутите. :lol: В момента ми се виждат като недостижим киновръх във всяко едно отношение. "Аз :heart: Емерих!" :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Mar 22, 2008 9:03 am

Александре, не започваш ли вече лееееекинко да парадираш с целия слоган "гледайте гнусни бози, за да им се смеете и да видите как не се прави"??? Еми не щем бе, човек. :wink: Тия 7 лева в два големи дюнери и едно айрянче да ги вложа ще съм неимзеримо по-задоволен и щастлив, отколкото да ги дам на Уве или на Емерих....

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 22, 2008 9:45 am

Именно, баси, има ТОЛКОВА МНОГО ХИЛЯДИ некадърни филми, не виждам що тря ги спонсорираме да продължават да се случват.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 22, 2008 3:46 pm

Правите ли разлика м/у 7/10 (най-малко) за Мамутите и 0/10 (де факто) за Уве? :shock: :mrgreen:

Не казах ли достатъчно ясно, че Сийджът е най-невъобразимо лошият филм, който изобщо е възможно да се гледа в кино? Дори пропуснах факта, че във финалния му шоудаун има нещо като свестни ефекти и екшън, за да го квалифицирам по-недвусмислено.

Още веднъж, Сийджът може да се гледа само с учебна цел от хора с професионален интерес към киното. Не знам тук да има такива освен мен (и Рази :P ), така че вие НЯМА да го гледате. Освен, по другия параграф, във веселопиян групов контекст на нечий комп сред остатъци от руска салата.

Мамутите нямат нищо общо, на този фон. (Не се лъжете по трейлъра: Сийджът ИЗГЛЕЖДА УЖАСНО!!) Там където визията на Уве е 0 или 1/10, те са, помните, 9/10 и нагоре. Съжалявам, че се лишавате от зрелището, но си е ваша работа. (Все пак да изтъкна, че Телепорт, например, е много по-скапан филм за кино, а някои го гледнаха. И Точен прицел, добре, че ви спрях. Как навремето гледахме Индипендънс дей, Годзила и Старгейт? Може ние да сме пораснали - но зрелищните ефекти също.)
Last edited by shayhiri on Sat Mar 22, 2008 4:39 pm, edited 2 times in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 22, 2008 3:50 pm

Абе уотевър, важното е, че ще престанеш с безумията, че Уве бил толерабилен.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 22, 2008 3:58 pm

Аха, значи просто не можете да приемете, че ще кажа тва, което преди не щях (щото не бях гледал нищо на Бол) - дори когато го казвам!! :lol:

Ето тогава: (спелв) Уве Бол е Антихристът на големоекранното кино. Или - тъй като предното важи по-скоро за Бей, Емерих и ко - детето-идиот. Сега вече МОГА да го кажа, защото съм му гледал "най-добрия" "филм" от-до на голям екран.