Цитросепт

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 24, 2008 5:26 pm

Ами, на някой му е писнало от нахалната гъба и й е сипал малко антифриз... :twisted:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jan 24, 2008 5:44 pm

Всеки случай внушението е голяма работа. Изобщо не съм религиозен, но преди 15 години имах едно много тежко заболяване и ме заведоха до обителта на св. Иван Рилски - той нали е лечител. Там наблизо има една чешма, с негова икона, където можеш мълчаливо да се помолиш за някакво желание, и се помолих да ми мине, че деца имам да гледам. Е, да чукна на дърво, сега имам всякакви други проблеми, но не и онези. Тъй че всеки да пие каквото мисли, че му помага и да прави каквито жестове смята, че вършат работа :)

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Thu Jan 24, 2008 5:57 pm

:rofl: :lol: Това с почистването на мониторите направо ме разби!! :mrgreen: Сериозно ли го пишеше на листовката на самото лекарство??
Най малкото хич не ми звучи полезно :wink: А да е лекарство за всичко...сииилно се съмнявам.
Иначе и на мен майка ми ме накара да пия сега Esberitox,че се оказах контактна на инфекциозен хепатит :? и не знам действа ли не действа ли,ама от хепатит засега,да чукам на дърво,не съм болна.Но според мен за общо подобряване на състоянието някакви комбинирани витамини от сорта на Centrum или Vitaral са по-подходящи.А чистият въздух и свежите плодове и зеленчуци нищо не може да ги замени.
П.С. Мале и това с гъбата не бях го чувала :lol: :shock: 8-)
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jan 24, 2008 5:57 pm

Interpreter wrote:Всеки случай внушението е голяма работа. Изобщо не съм религиозен, но преди 15 години имах едно много тежко заболяване и ме заведоха до обителта на св. Иван Рилски - той нали е лечител. Там наблизо има една чешма, с негова икона, където можеш мълчаливо да се помолиш за някакво желание, и се помолих да ми мине, че деца имам да гледам. Е, да чукна на дърво, сега имам всякакви други проблеми, но не и онези. Тъй че всеки да пие каквото мисли, че му помага и да прави каквито жестове смята, че вършат работа :)
Или просто да си знае, че тва са ненужни му суеверия, и да се оправя сам, както правя аз?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Jan 24, 2008 6:04 pm

Едни го наричат суеверие, други - самовнушение... идеята в същността си е една и съща. Хайде да НЕ подхващаме За Пореден Път всякаквите разговори за това, че понякога външен обект, върху който да си съсредоточиш вниманието, помага *много* за повишаването на вътрешната увереност, че ще се справиш... да, малко сложно го казах, но си е така. През достатъчно хилядолетия е било доказвано и продължава да бъде доказвано, че даже и от личен опит говоря, че самовнушението помага много.

А това с гъбата наистина е забавно... на нашата никой не й е сипвал антифриз, ама мисля, че накрая тя се обиди от това, че не всички я хранехме и обичкахме :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 24, 2008 6:07 pm

Шайх, многократно си ни натвърдвал колко си точен и правилен и как всички трябва да взимат пример от теб, хайде скипни този път, а?
едит: Очевидно няма. :roll:
Оправи ми хроничния хепатит, хроничния гастрит, бронхит, разстроената нервна система, перманентна умора, разхлабено зрение и куп други неща. Верно, може да е било въпрос на самовнушение, но е факт, че ми повлия много благотворно - на субклетъчно ниво действало, разправяха ми Най-интересното обаче беше, че според листовката цитросептът бил много полезен също така и за почистване на зацапани монитори и клавиатури
Това ми напомня онова лекарство на Пипи, което лекуваше главоболие, коклюш и какво ли още не и за капак ставаше и за полиране на мебели... :lol:
Last edited by Morwen on Thu Jan 24, 2008 6:11 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jan 24, 2008 6:09 pm

Кво говоря и аз на секта загъбени. :) Сериозно, събуждам се сега (след прекрасен сън) и се чувствам все едно изведнъж съм се оказал на мормонско парти.

Не може ли просто да използваш самовнушението, за да вярваш искрено, че нищо излишно лошо не ти се полага и не може да те застигне? А ако стане - ти е "през центъра" и все някак ше се оправиш? А и да не се оправиш толкова, важното е, че си жив? Точно "танц с вятъра" може да се нарича - и действа безотказно и универсално.

Оправдано високото самочувствие също помага, Мор. :wink:

А с гъба е просто обидно, сори, Морв. Казвам ви как изглежда отстрани. :)
Last edited by shayhiri on Thu Jan 24, 2008 6:28 pm, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 24, 2008 6:12 pm

Спри се, бе.
I don't wanna die

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Jan 24, 2008 6:13 pm

Morwen wrote:Това ми напомня онова лекарство на Пипи, което лекуваше главоболие, коклюш и какво ли още не и за капак ставаше и за полиране на мебели... :lol:
Анджак! :D Мда, то още по онова време е имало всякакви "пенкилери", повечето от които не са се занимавали единствено с болкотрепачество :) На мен любимият ми израз по повод подобни неща е руското "панацея от всех болезней" - тавтология до дупка, ама забавно :)

Мммм... не ме разбирайте погрешно, не се опитвам да отричам всички такива неща. Да, много от тях са си плацебо, разчитат на самовнушение, но повечето всъщност имат някакъв подсилващ или лекуващ ефект, който още повече подпомага самовнушението и последващото излекуване.

Алекс, казах ДА НЕ подхващаме този разговор, при положение, че всички прекрасно знаем кой на какво мнение е. За "сектата загъбени" - да, хубав опит за остроумие, само че на грешната аудитория - никой тук не е "загъбен", просто знаем малко повече за всякакви неща - обща култура му викат. Стига.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jan 24, 2008 6:19 pm

Ха-ха.

Ми не, не знаех, че суеверията се ширят и тук. Дотолкова, че Мор да пусне такава тема. (Е той наскоро беше пускал и такава със съмнения относно християнството, де.) Вече знам. Знанието ми за света току що се дообогати. Ще ми простите, че го отбелязах, а аз няма да ви притеснявам повече по темата. :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 24, 2008 6:55 pm

Пич, не знам откога медицината и билките са суеверие, ма щом казваш...
Тук все пак не обсъждаме как ако при кихавица се завъртиш три пъти надясно около оста си ще се оправиш. Говорим си за препарати, чието лековито действие има малко или много научна обосновка.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jan 24, 2008 6:56 pm

Въпросът на Жоро беше за цитросепта. Факт, че докато го взимах, се чувствах по-добре. Спортуваше ми се, не ми се пушеше и пиеше толкова, беше ми някакси по-ведро. Може да е самовнушение - не знам, но ще го започна отново.
Nyn, за мониторите и клавитаруите си е верно, пише го и в листовката - просто Citrosept чисти всичко :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 24, 2008 7:09 pm

shayhiri wrote: А с гъба е просто обидно, сори, Морв. Казвам ви как изглежда отстрани. :)
Т.е. - от твоятя страна!! :twisted:
И, да знаеш, много ми е интересно като се оправяш сам, дали е с лявата или с дясната ръка?! Притреперват ми нервите от напрежение направо! :rofl:

А по темата, на мен ми е интересно доказаната сила на самовнишението, пласи/ебо ефектът. И как хората успяват да се излекуват, понякога от много тежки заболявания.
Абе, на който не му е опряло до там, някак малко не се усеща колко е тежко да си болен. В смисъл, от нещо повече от настинка или грип. Или пък хронично болнавите, постоянни състояния. :?
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Thu Jan 24, 2008 7:24 pm

То си е доказано,че самовнушението понякога буквално прави чудеса,които науката трудно обяснава.Само че това далеч не действа на всеки,да повярваш наистина в нещо не е толкова просто.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jan 25, 2008 10:08 am

Аааа, верно беше с онова за Пипи! Преди няколко години много на мода беше едно чудо, наречено "Амуей". Разпространяваше се на базата на мултилевъл маркетинга. Според разпространителите беше чудотворно - ставаше за паста за зъби, полираше мебели, тореше растения и изобщо имаше безброй приложения. Още тогава, когато се сблъсках с особено настойчива личност, опитваща се да ми го пробута (не се поддадох! 8-) ) се зачудих на какво точно ми напомня. Не се сетих, въпреки че "Пипи Дългото чорапче" ми е любимата детска книжка. Морве, благодаря ти, че удовлетвори дългогодишното ми терзание по въпроса! :oops:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.