Page 2 of 20
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:04 pm
by Muad_Dib
Руската салата се състои от МОРКОВИ, ГРАХ, ШУНКА/ШУНКОВ КОЛБАС, КАРТОФИ И МАЙОНЕЗА. Всичко друго е отричане на традицията.
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:06 pm
by Elayne
Доколкото знам в оригинала се слагало и ябълка...

.
А и, Никола, забрави киселата краставичка

. Ммм...
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:08 pm
by BaYa
Морковите са накълцани на ситно и количеството е по-скоро за цвят, Гаро. Т.е., това че вие ядете като малки деца (или като кокошка на бунище), не може по никакъв начин да ме задължи да доказвам нуждата на моркови. Но ако се навиеш да вариш и белиш ти картофите, аз се заемам да направя дори майонезата, и с нея руската салата. За проба, при следващият десант. После ела ми кажи "копче"!!

Ааа, тук с шунка няма да можеш да видиш руската салата. Само с риба тон от консерва.
Ромър-е, царевицата за пресна салата става екстра. Ама тая ваша мания там (доста разпоространена), да я слагате във всичко, не знам дали е много здравословна. Психически, имам предвид!
Ето ти една рецепта специално за царевица:
- 1 купичка царевица (Т.е. отронените зърна на сварена царевица.)
- същото количество нарязана на дребни кубчета пресна зелена чушка
- 1 кутийка изцеден от мазнината тон
- 2/3 супени лъжици майонеза, по-добре домашна
Смесваш всичко в една купа, като разтрошаваш добре тона. Да поизстине в хладилника. После печеш филийки или си мажеш на пресен топъл хляб.
Най-после си пукваш от кеф!

Posted: Wed Jan 16, 2008 6:10 pm
by Pugsley
Остро си тряят морковляци у руската обаче несварени. По гнусно нещо от сварен морков на тоя свят е единствено бамята лигава и космата, но дори тя трудно удържа на компетицията. Докат суровото морковче си е блажно хрупкащо и не разваля хубавия вкус на салатата.
Снежанка никога не съм харесвал бтв. Ебаси безидейната салата.
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:11 pm
by zhivik
Има и по-проста манджа, просто слагаш на равни дози царевица, грах и кашкавал, хем става по-бързо, хем е много вкусно

Posted: Wed Jan 16, 2008 6:11 pm
by Elayne

Като в Уго - царевица в масло с печурки и синьо сирене на пещ

............ Уф, хорааааааа, отивам да тъпча извара!!!!
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:12 pm
by Roamer
Бая, хммммм... мрррррррси, ще пробвам... даже може и съвсем скоро да пробвам, знае ли човек...

Posted: Wed Jan 16, 2008 6:19 pm
by BaYa
zhivik wrote:Има и по-проста манджа, просто слагаш на равни дози царевица, грах и кашкавал, хем става по-бързо, хем е много вкусно

Мързела, дето вика, е най-добрия учител!!

Освен, че кашкавала хич не ми пасва, гледам да не прекалявам много с царевицата. Това си е доста "силен" зеленчук който предизвиква доста храносмилателни интолерантности. Макар много да обичам и варена царевица, и на зърна в салатката. Мммммммммммммм.
Заключение: Следващият път, ще направя кулинарен десант, та да се научите да ядете като хората. Само ще ми трябват няколко, по-любознателни, помощнички/ци.

Posted: Wed Jan 16, 2008 6:27 pm
by DELgado
Аз вчера ядох салата от царевица, печени чушки, ябълки и кашкавал и беше доста вкусна.

Супер мързелива и лесна салата (помагах при правенето и

).
Posted: Wed Jan 16, 2008 6:40 pm
by Bat Garo Still Rots
Baya, mi casa es su casa
Валери е много добър помощник в рязането и безценен в изяждането

Posted: Wed Jan 16, 2008 6:58 pm
by Moridin
DELgado wrote:Аз вчера ядох салата от царевица, печени чушки, ябълки и кашкавал и беше доста вкусна.

Супер мързелива и лесна салата (помагах при правенето и

).
Това звучи супер, трябва да го пробвам

)
КАШКАВАЛ И ЦАРЕВИЦА ВЪРВЯТ НА ВСИЧКО, А ДОРИ ДА НЕ ВЪРВЯТ, СА ПО-ВКУСНИ ОТ САМОТО ВСИЧКО, КУЛИНАРНИ ИЛИТЕРАТИ ТАКИВА.
Иначе не че снежанката е нещо особено, просто е по-яка от руската, която е баси клишето и пълна с не твърде готини съставки като вече изброените варени моркови, варени картофи и шунка.
Posted: Wed Jan 16, 2008 7:10 pm
by Pugsley
Moridin wrote:
КАШКАВАЛ И ЦАРЕВИЦА ВЪРВЯТ НА ВСИЧКО, А ДОРИ ДА НЕ ВЪРВЯТ, СА ПО-ВКУСНИ ОТ САМОТО ВСИЧКО, КУЛИНАРНИ ИЛИТЕРАТИ ТАКИВА.
Бтв тамън мислех да напиша как кашкавал може да се яде с всичко. Е са имах некви пържолки на 2 дена, станаха направо чудо като ги притоплих с кашкавалец и 1 топено сиренце. Имам чувството, че и чорапите да си направя с кашкавал ше станат хубави.
Posted: Wed Jan 16, 2008 7:18 pm
by DELgado
Пилешки бутчета с кашкавал на микровълнова. Страшни са.

Само пустия кашкавал да не беше станал 12 лева килото

("маджаров" де, щого другите са по-зле).
Posted: Wed Jan 16, 2008 7:30 pm
by The Dragon
DELgado wrote:Пилешки бутчета с кашкавал на микровълнова. Страшни са.

Само пустия кашкавал да не беше станал 12 лева килото

("маджаров" де, щого другите са по-зле).
Декада от Метро - по-добра и по-евтина;)
Чид Гаро - жив и здрав

Posted: Wed Jan 16, 2008 8:13 pm
by BaYa
Bat Garo Still Rots wrote:Baya, mi casa es su casa
Валери е много добър помощник в рязането и безценен в изяждането

Sin problemas, gracias!!! Pero, por favor, tutéame!
Ама, поне като ще точите зъбите, да има повече ръце за помощ. Че аз съм доста бързата
джаста-праста и Валката ще се изтощи веднага!!
Пояснение: За кокошки (хора които само си ровят из чинията и се мусят) не готвя. Само за хора куражлии, които смеят поне да опитват всичко!
Дел и Пъг, а пилешки бутчета или крилца, с бира не харесвате ли брей??!?
Да змазваш всичко с кашкавал или сирене е най-добрият начин никога да не се научиш да готвиш правилно. Макар и прости гозби.