Среща навън

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 2:17 pm

Morwen wrote:Калине, виж сега.
Гледам, Морв... ама не виждам.

Не виждам нищо от това, което си обяснила тук като основания, в заключената тема. Ако ти го виждаш там - моля те, цитирай го. (Щото може да се окаже, че и аз не чета внимателно. А тогава вече ще ми стане зле, ама наистина.)

И като не го виждам - откъде да знам кога на някой админ ще му прекипят л....та и ще заключи нещо друго по-нататък, което ми е важно? Понеже ако знам, че тъй ще стане, ще се махна ей сега.

(Да, оная тема ми беше важна, понеже не е само Шейхът, дето го четете който както му скимне. Правите го едни с други нон-стоп... само дето рядко реагирате толкова остро. А е - гадно и ненужно. Ама стига толкоз... имате си психолози, имате си знаещи хора - те да му берат гайлето. Усещам, че аз да ви ги обяснявам тия работи, е ненужно. А за мене - гадно.)

И, да - сигурно мога да правя нова тема за всяка отделна важна мисъл, която искам да споделя. Лошото е, че така се губи контекстът - най-малкото по-трудно ще цитирам хората от другите теми, които са ме подсетили за мисълта, и ще трябва да крослинквам. Пък и аз, Жоро, не съм от най-свободните люде...

Здраве да е - следващата глътка от пелина е за вас!

Хай!

(И спираме да ви се обяснявам писмено, понеже не е ефективно. Някой да не си помисли, че се сърдя.)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Dec 19, 2007 2:25 pm

Калинис (според мен) се опита търпеливо да обясни нещо. А именно, че художественият дискурс е най-малкото двустранен процес, не просто послание от автор към читател. Не особено оригинална идея (то пък какво ли оригинално е изказано от шумерските таблички насам), но вярна все пак. Но повечето сякаш се стараят да се правят, че не го разбират.
От друга страна, текстът рано или късно свършва (с ремарки от сорта "Останалото е мълчание" или "Изнесете труповете", примерно). Имаме спомен мисля повечето от един подобен текст :lol: Тъй че ролята на админите и модовете е да го задържат да тече и аз ги разбирам. (Лично не бих приел подобна роля, защото много скоро няма да издържа.)
@ Yan: И пазете архивите, моля - те са важни за историята (писаното остава, нали). Ако тази бележка се приеме като ирония, ще е грешка :wink:

А в Лъкатник вече три пъти връщаха амбалажа :shock:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 19, 2007 2:27 pm

Здаве да е - следващата глътка от пелина е за вас!
Калине, не хубаво мойто момче да проклетисваш като дърта баба така хората.
Любов трее има, другата буза и тн..
Са тука някои имаме и "Задължения" освен възможността да постваме. Няма идеален начин, но все пак покриваме повечето изисквания на масата хора тук.
Last edited by Xellos on Wed Dec 19, 2007 2:30 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2007 2:30 pm

Да не стане да заключваме и тая тема :P
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 19, 2007 2:32 pm

Аре нема нужда :) Не се връзват с дизайна катинарчетата добре. Пък и Калин си е пич, нищо че не сме на една вълна.
Last edited by Xellos on Wed Dec 19, 2007 2:36 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 2:36 pm

Xellos wrote:
Здаве да е - следващата глътка от пелина е за вас!
Калине, не хубаво мойто момче да проклетисваш като дърта баба така хората.
Любов трее има, другата буза и тн..
Ти, брате Кселосе, си ме цитирал грешно, пък си представям как си ме прочел...

Ма нека е любов, като любов ти требе. Айде сега един гълток за нази с тебе!

Калун

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 19, 2007 2:37 pm

Тва ти викам че едни ги мислим друго пишем трето се чете 5то се рзбира :x

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 2:46 pm

Не виждам нищо от това, което си обяснила тук като основания, в заключената тема. Ако ти го виждаш там - моля те, цитирай го.
Мисля, че вече го казах - тази тема прилича на куп други незаключени теми, от които нищо добро не е излязло.
И като не го виждам - откъде да знам кога на някой админ ще му прекипят л....та и ще заключи нещо друго по-нататък, което ми е важно?
Това няма как да го знаеш за никой форум. Или поне донякъде вярваш, че админите няма да го направят, или ги отписваш. Бтв, не забравяй, че админ може да ти заключи нещо важно (на мен са ми), за да избегне по-големи вреди към друг човек/хора. Тогава не би трябвало да се засягаш.

Да, оная тема ми беше важна, понеже не е само Шейхът, дето го четете който както му скимне. Правите го едни с други нон-стоп... само дето рядко реагирате толкова остро. А е - гадно и ненужно.
Да, но тази тема е конкретно за него, той е много специфичен случай, който наистина не може да се генерализира и сложи на едно ниво с останалото неразбиране.
Да ти кажа, вечно като има няква много спорна тема или Шайхът не е прочел някой както трябва или някак по почти свръхестествен начин се оказва, че всички ние не сме го разбрали.
Ако искаш тема за неразбирането по принцип, за промяната по принцип - Мор ти каза, няма лошо да отвориш. Обаче онази беше за Шайхири, имаше го и в заглавието дори. И точно той можеше да е най-обидения от оставянето да се пише каквото и да е вътре.

Разбери, относно Шайхири/Алекс не можеш да ни промениш мнението просто така с убеждаване, защото той ни е убеждавал в противното над година. Единствено той би могъл да го направи, но с тази тема не помагаше.
А именно, че художественият дискурс е най-малкото двустранен процес, не просто послание от автор към читател.
Абе, Валери, от време на време не можеш ли да не говориш като че ли изнасяш лекция за Фуко? :)

Ае стига. Любов да има и пелин и бейлис - кой каквото си избере.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 19, 2007 2:51 pm

Morwen wrote:Ае стига. Любов да има и пелин и бейлис - кой каквото си избере.
...и бахура! :plez: :mrgreen:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 2:52 pm

Тва някак си все очаквах Симеон да го каже, а не ти... Накъде върви тоя свят...
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 19, 2007 2:54 pm

Викам вместо пелин да глътнете някое друго хапче Литий. Така целият форум ще изкяри. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 2:56 pm

:) Снощи с Мор и Мели точно това пихме: Бейлис - тя, шампанско - Мор и Мартини и Bombay Sapphire джин - аз.

После те си тръгнаха, а аз останах в компанията на бармана сред чаши абсент и пламтящо коантро. :?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2007 3:00 pm

вино си беше..
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 19, 2007 3:02 pm

Amelia wrote:Викам вместо пелин да глътнете някое друго хапче Литий. Така целият форум ще изкяри. :lol:
...I'm so happy cause today I've found my friends, they're in my head...? :) Мнееее, това не мога да го кажа, не и искрено... едно, че приятелите в главата ми съм ги намерил още в ранна детска възраст, а друго, че напоследък нема, нема, па току се случва да намеря и още някой, и все не в главата ми... :)

Морви, а това за накъде върви светът - е ти пък сега... аз... таковата... всъщност сериозно... почти ;) Така де, пелин ясно, бейлис ясно, ама трябва и някакво мезе да има все пак... :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 3:02 pm

Ми половината сте уредени значи. 8-)

Роум, вкусът ти за мезета е потресаващ, още малко и амаретото с кисели краставички... :lol:

Макар че знам ли, пелинът може и да върви... с някакво месо.
I don't wanna die