Бездомни котки

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Sep 21, 2007 2:24 pm

Тук има малко снимки само на някои котета - в момента подготвяме по-подробна галерия http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=51925.
Дарения никога не са излишни - аз лично помагам с малки суми, но ще ги увелича заради настъпилите усложнения. На адреса в първия пост може всеки да получи информация за сметки и хора, на които могат да се преведат средства. Всеки лев е ценен за тях.
Ако някой от София и околностите има свободна къща, в която могат да се приютят временно котките също ще бъде от голяма полза.
Чудесно ще е, ако популяризираме темата повече в каквито сайтове и места можем.

Лошото е само, че и тази тема ще се изроди в двете обичайни посоки
а/ обсъждане на правописа и изказа на автора
б/ обсъждане на правописа и изказа на останалите
А аз говоря за котенца в нужда.

Ето тук ще се помещава временно галерията за котенца в нужда - тепърва ще се допълва и обновява.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174991&photo=2

LifeJoker
Farmer

Post by LifeJoker » Fri Sep 21, 2007 5:22 pm

Значи котките имат едно такова характерно свойство да са по-приспособими от хората, що се отнася до оцеляване в градски условия. Освен това София поне започва сериозно да се сблъсква с един друг животински проблем, и той се нарича "плъхове", за което котките биха могли така да подадат некое и друго рамо. Не че и плъховете не са супер сладки, просто са склонни към агресия и сериозна индикация за нивото на хигиена в тоя град.

Та да, браво за инциативата, уважавам хора, които мислят за нещо, често възприемано като незначително. Да, боли ме сърцето, като виждам котенце, което вероятно няма да преживее, защото зимата е дошла един месец по-рано. Но котешката популация в който и да е град има много по-голям шанс да оцелее отколкото кучешката и човешката взети заедно.

hellside
E'lir

Галерия

Post by hellside » Fri Sep 21, 2007 5:53 pm

Ето линк към темата в дир, която ще е импровизираната ни галерия - има за всеки по нещо както се казва, надявам се някой да намери там своето коте.
Котенца в нужда

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 21, 2007 10:26 pm

Молба до някой админ да затрие спама в тая тема.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 21, 2007 10:29 pm

Поне част от глупостите махнах, тук таме има и смислени постове.

Който не го интересува делово да не поства простотии.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

hellside
E'lir

НОв адрес

Post by hellside » Mon Sep 24, 2007 12:26 pm

Ето още един адрес на който може да се запознаете с историята на котенцата в нужда

http://www.kotkibezdom.hit.bg

hellside
E'lir

Post by hellside » Mon Oct 01, 2007 10:49 am

За тези, които се интересуват все още от кампанията - всички котенца са на лице - малки, игриви и търсещи своят дом преди първите снегове.
Засега късметът ни изневерява...

Допълнение от 17 октомври 2007- засега една осиновена котка, за която всички стискаме палци да не бъде върната. Както бе направено вече с една. И толкоз от цялата инициатива. Засега останалите животинки са живи и относително добре здравословно. Което ще се промени и по двата параграфа не след особено дълго време, след като няма кой да ги хареса.
Котенцата без дом ви очакват да ги поискате!

setoy
Smallfolk

Post by setoy » Fri Oct 19, 2007 4:13 pm

Инициативата е чудесна, мога само да ви се възхищавам. Но нямам възможност да взема котка, колкото и да ми се иска :( Много съжалявам :( Възможно ли е по някакъв друг начин да се помогне?

hellside
E'lir

Post by hellside » Mon Oct 22, 2007 10:48 am

Може да помогнете с определена сума като дарение - и най-малкото е от полза. На адреса в първия пост можете да получите повече информация за сметки и адреси на които можете да изпратите някакво дарение. Аз лично основно помагам по този начин - чрез дарения.

hellside
E'lir

Post by hellside » Thu Nov 22, 2007 12:21 pm

http://www.youtube.com/watch?v=hj4iNERrOTQ
http://www.youtube.com/watch?v=hj4iNERrOTQ

Едно много добро филмче за бездомните котки

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue Dec 18, 2007 4:17 pm

Повечето котки заминаха за Германия да чакат там някой добър човек да ги поиска. Да се надяваме, че там добрите хора са повечко, отколкото в Бг.
Но има и по-лошо. Котките никога не свършват, изникнаха нови - от едно мазе в блок в Дружба. Очевидно живущите в блока не харесват животни - вече няколко котки са намерени отровени, за останалите е въпрос на време. Къщата в която помещавахме бездомни котки се бута до края на седмицата и всички остават навън.
Приемните семейства се броят на пръстите на едната ръка.
Хотели за котки няма.
Няма хора, които да дадат своята непосещавана вила, гараж или мазе за да спасим животинките.
Общо взето положението е черно. Точно преди Коледа.
Малко повече информация можете да намерите в клуба на дир.бг
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=

Моля ви, ако можете по някакъв начин - финансов, с временен дом или с място за временен подслон моля пишете на cat.friends.bg@gmail.com

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 18, 2007 5:01 pm

hellside wrote: Общо взето положението е черно. Точно преди Коледа.
Нещо не го схващам точно това упование на християнските ценности у лице с никнейм "hellside".

Както и да е. По-добре спрете да ги прибирате и ги оставете на естественият подбор. Като междувременно ги и кастрирате, барабар с обезпаразитяването и ваксинациите. Не го казвам от жестокост - у нас е пълно с животни и понастоящем гледам една котка, която взех от улицата като тя далеч не е първата, но точно с тоя тип агитации, ала играя ви по болната съвест нещата няма да се оправят. А с тези намеци колко сме лоши затова, че при цялата немотия не изхранваме всичките помиари, котки, гълъби, врабци, плъхове, мишки, хлебарки и прочее в столицата просто ме дразниш. Мен лично, а предполагам и някои от другите. Нищо, че болшинството тука сме котколюбци.

Котките умират прегазени от коли, с тумори в устата и извадени от кучетата очи. Нарича се природа. Дийл уид ит.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue Dec 18, 2007 5:21 pm

Котките, до които стигнем, се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват. И се опитваме да им намерим дом. Ако не - ги пускаме. И им прибираме труповете. Факт.
Естествения подбор , ако го имаше в същата степен при хората, както при животните , щяхме да сме далеч по-малко на нашата малка планетка. Мене лично нямаше да ме има при естествен подбор. Извинявай, че не го уважавам като опция.
За мен Коледата е хубав празник, за други е християнско събитие.
Играя по съвестта на тези, които ги гризе.
Ако някой иска да помогне - ще се радвам, и то не само аз.
Ако не - това се случва също. Няма нищо срамно.
Просто информирам. Търся начини за комуникация, пък не се знае откъде ще изникне заека.
Съжалявам, ако на някого му лазя по нервите...просто каузата си заслужава. Благодаря за търпението още веднъж.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 18, 2007 5:29 pm

Да, мен ме гризе, защото искам да помогна, но не мога. В къщи не остана място за хора от животните и ако ви кажа кви пари даваме, за да ги гледаме, ще ви изплаша. Не съм слънце да огрея навсякъде обаче и не съм съгласна да ми се излиза с предколеден морал и мрачни сърцераздиращи изявления за това колко българщината е вредна за животинското царство. Просто следващия път си формулирай призива без да включваш зле прикрити дразнещи упреци към околните.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue Dec 18, 2007 5:36 pm

Съжалявам наистина, ако прекалих с патоса. Но наистина го чувствам този патос в пълна сила аз лично, и в такива моменти трудно го крия.
Моля пак за извинение, но прекаленото за някои си е реална емоция за други, като за мен примерно. Ех, пак прекалявам...
А парите - едва ли са повече от моите, освен ако не надминеш четирицифрена сума. Тогава ще ме биеш определено. Радвам се, че мога да помогна дори и само аз. Научих за цялата тази история с котките в момент , в който вече имах възможността да помагам, просто нямах кауза. Та търся на случайния принцип и такива хора - търсещи си кауза да помагат. То пари винаги има как да похарчиш - като жени го знаем това най-добре :D
Просто информирам, наистина информирам - вярвам, че колкото повече информация има за това, толкова повече полза ще има. Кажете, ако греша.
Last edited by hellside on Tue Dec 18, 2007 5:37 pm, edited 1 time in total.