Grindhouse

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 13, 2007 9:35 pm

Четох някыде, че и Don't! може да быде филмиран.
Абе просто... Аз се отказвам да ги описвам тия филми, щото не подлежат на описание. Само знам, че искам пак да ги гледам. И да ги притежавам.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 13, 2007 9:51 pm

Въх, аз много доволна от изчетеното до тук по темата! Само жалко че ние тук (у Еуропата де) ША ги гледаме разделени! :mrgreen:
Та ако някой пропусна туй през 97ма година непременно да навакса - http://www.imdb.com/title/tt0119879/
Верно че не е нито Тарантино, нито Родригес, ама е от "тайфата"! :twisted: Я да видиме кой ще разпознае Ромео Долороса, без да изчете кастинг-а на филма!!! :wink: :lol:

П.П. А Dani Trejo е велик напрао!!! :P

Edit: :D Нà какво открих с Дани Трехо - http://www.imdb.com/title/tt0800003/ - от тази година!
(Надявам се да не е било постнато вече! :roll: )
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 14, 2007 10:59 am

Аз ако са разделени мисля да пропусна този на Родригес. Въобще едното беше със зомбита, нали? Него мисля да го скипна, другото изглеждаше яко.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 14, 2007 5:29 pm

Ще изтървеш. Освен зомбита, филма на Родригез е пълен с разни брутални бъзици и има някои много оригинални моменти.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Apr 14, 2007 6:13 pm

Your loss :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 14, 2007 7:34 pm

Така и така тая седмица, ако ми оправят бокса мисля да си взема Дед Райзинг та не е сигурно, че няма да ми се пригледа от мания по зомбита :lol:

Добре, нашите защо го пускат на два филма? Хубаво, че са удължени, ама 12 лева не са 6... :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Apr 15, 2007 12:41 am

Muad_Dib wrote:Добре, нашите защо го пускат на два филма? Хубаво, че са удължени, ама 12 лева не са 6... :roll:
Ми ти май сам си отговори :lol:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 15, 2007 11:13 am

Ми то на всякъде ще е така, така че няма какво да се квичи. ПрееВани са всички, освен американците, които пък не оцениха филма - ботове. То се разваля цялото удоволствие, аз съм отишъл за 200 минути касапница, а сега... Като прочетох, още преди време, че ще ги пускат така филмите - разделени, ми стана лошо - гадове.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 15, 2007 2:24 pm

Единственото, което може да го оправдае, са някакви екстра сцени, които иначе са били за ДВД-то, ама не ми се вярва. И по-добре да включат всички "трейлъри", щото иначе са за убиване - и то преди и двата филма. Това вече ще е печалба. :)

Дано се усетят, идиотите. :roll:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 15, 2007 2:31 pm

Надай се, какво им пречи да махнат трейлърите и да ги дистрибутират с dvd-тата, които поне се надявам да не пуснат филмите разделени, а заедно, ма знае ли ги човек - е това вече си зависи от разпространителите, но наистина, ако махнат трейлърите, от който и да е от двата филма ще е сериозна минавка.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 15, 2007 4:57 pm

Така си е. Аз все пак ще нагледам и тоя филм, който ще засека докато съм в Бг. Интересно ми е да видя допълнителните сцени. Но е много жалко - така убиват цялата идея на грайндхауза ебаси! А филмите толкова добре влизат един след друг :cry:

Oui. Je suis garbage.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Apr 16, 2007 12:11 am

Ами аз нямам какво повече да добавя към описанията на филмите, освен че и на мен много ми харесаха. Общо взето залата наистина не беше особено пълна, но поне 2/3 от седалките бяха заети, тъй че може би хората просто изчакват да чуят от приятели нещо за филма преди да го гледат.

Филмите наистина би трябвало да се гледат на едно за пълен ефект. Имам чуството, че филмът на Тарантино (Death proof) би загубил най-много ако се гледа самостоятелно, защото началото е малко бавно, което не е голям проблем в средата на 3 часов филм, но като начало на 80 минутен филм 30-40 минути без много действие поне мен биха ме издразнили доста.

Общо взето филмите наистина си заслужават за фенове на Тарантино и Родригез, но ако принципно не си падате по този тип филми е напълно възможно да не ви харесат. За мен Grindhouse беше едно много свежо преживяване и със сигурност ще намеря време да го гледам втори път.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 10, 2007 11:44 am

Грайндхаус на Тарантино. Ъ-ъ... неописуемо е. Това не означава непременно "трябва да го видите, за да разберете", но и така да прозвучи, лошо няма. Просто сега ви е единственият шанс да видите нещо такова, така че по-добре не го пропускайте. Може и на компа, но да знаете, че седемдесетарският саундтрак (който в тогавашните кина едвам се е чувал) набримчен на сегашните уредби е достатъчен сам по себе си да доведе до кинооргазъм.

Знаете, че ненавиждам жанровите забавления (освен ако не са със смазваща визия, която да компенсира идиотиите). Не обичам Тарантино, даже доскоро изобщо не го разбирах (чак на Кил Бил почнах ба-авно да се усещам). И смятам за нагло и тъпо да се правят "пародии на пародии", а седемдесетарските Б-муувита нямат конкуренция по тая линия.

Обаче ми хареса. :mrgreen: От една страна погледа в миналото. От друга - това, че всъщност няма нищо общо с ония безбожни боклуци. Филмът си е класически Тарантино, с всичкия интелект, кемпинес, характеризация, диалог, куулнес и надъхващ екшън. Даже историята е страхотна! :shock: В смисъл, хай-консептът й, щото история в истинския смисъл по-скоро няма.
Spoiler: show
Обезобразен застаряващ бивш каскадьор, който използва собствената си, лично приспособена за "минаване през стени" кола, за да унищожава по възможно най-ефективния и ефектен начин групи гадни кучки. :lol: How cool is that?
Няма нищо за гледане (освен преследване+катастрофа), през целите два часа слушаш намилането на тъпите кучки - и въпреки това работи! :mrgreen:

Огромен минус: не стига, че не е заедно с филма на Родригес, ами и няма кьорав трейлър! :evil: :evil: :evil: Тия педеруги разпространителите заслужават да умрат бавна смърт! И по-добре да използват последния си шанс и да наблъскат всичките 4-5? фалшиви трейлъра към сегмента на Родригес след 2 седмици! Би имало смисъл, ако неговият е по-кратък, но пак е идиотщина. :evil: :evil: :evil: Трябваше да ги има всичките и към двата филма, а както върви, няма да ги има никъде. А точно в тях е повечето визия. Напомням, че в сегмента на Тарантино няма никакъв визуален ефект.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Jun 10, 2007 11:53 am

Значи филмите са разделени?! :shock: И липсват трейлърите :x Та трейлърите са това което прави Грайндхаус *толкова* як.Без тях просто не може да е същото..Още повече че може би ако не бях гледал филма на Тарантино след този на Родригес най-вероятно нямаше да ми хареса.Ех пак ни прецакаха :cry:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 10, 2007 12:05 pm

Ужасно при това. Ма ти нали си ги гледал вече?

На мен Тарантино си ми хареса и сам по себе си, доста неочаквано - за мен, сега остава и Родригес, съвсем друга бира, да постигне същото. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.