храните/напитките, които (не) харесваме
Moderator: Moridin
- Lubimetz13
- Mistborn
Всичко мога да ям, ако сам закъсал.Но един ден гладах филм за Банкок-там на улицата продаваха БУБОЛЕЧКИ. В канти(както при нас сладоледа)- пържени ,панирани даже. И ги продаваха на грамаж. Представяте ли си - 100гр. хлебарки, 200гр. скакалзи.. Ей това даже и да умирам няма да хапна..
А иначе обичaм всички нездравословни храни - особено свинско, шоколад и торти.

А иначе обичaм всички нездравословни храни - особено свинско, шоколад и торти.

- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- JaimeLannister
- Forsaken
Така, аз бях с млякот, признавам си. Сега може да ме обесите на първото срещнато дърво за назидание на другите. На първо място- Мразя мляко!!! То трябва да бъде унищожено. Да бъде.... Абе зарежете, мразя мляко. После- всичко лигаво: сосове, яхнии, крем супички, кремчета, кетчупченца и тем подобни. Освен това мразя пица, сандвичи, мусака, супи със застройка, печено зеле (блю)... Като цяло мразя кисело. Не на киселото. Така... Какво друго... Аха! Всичко мазно. Ама много мразя мазно. Освен това не е полезно. Така че, долу сланината. И.... Абе почти всичко в което се смесват много вкусове не ми харесва. Не обичам и гъби и риба.... Абе със сигурност има и още нещо ама сега не се сещам. Ще попитате с какво се изхранвам. И с право. Понякога и аз се чудя. Ами със сладко. Всякакви фафлички, бисквитки, козуначета, кроасанчета, кифлички, шоколадчета, сладоледчета.... Основното е това. Но хапвам и месце, стига да не е мазно, пържени картофки грухтя отвреме на време... А да, и морковите РУЛЛЛЗЗЗЗ! Ама да са суровички без нищо. Аха тук се сетих, не папкам и саладка. Гнус! Олио и оцет..... Абе май е това..... Да живее захарта, шоколада, тестото, всичко вредно за здравето (без мазното) и аз покрай него!!!
-
- Commoner
Неща, които обичам:
- храна - плодове, ядки (без фъстъци и слънчогледови семки), чипс, пуканки, китайска, мексиканска и италиянска кухня
- напитки - кола, кафе и сок горски плодове/касис
Неща, които мразя:
- храна - готвени зеленчуци, месо със сланина
- напитки - алкохол (колкото и да е странно - да
)
- храна - плодове, ядки (без фъстъци и слънчогледови семки), чипс, пуканки, китайска, мексиканска и италиянска кухня
- напитки - кола, кафе и сок горски плодове/касис
Неща, които мразя:
- храна - готвени зеленчуци, месо със сланина
- напитки - алкохол (колкото и да е странно - да

~aSd power !
Аз лично напоследък вървя здраво към вегетарианството, макар и не по убеждение, а просто защото все по-малко и по-малко ми се дояжда месо. Иначе обичам зърнените храни като леща, ориз, особено грах.
В моето меню много важна съставка са сладките неща - шоколад, вафли, бисквити и т.н. Ако опре ножа до кокала мога и само с това да се изхранвам.
Обичам също гъбите /мрете от ужас, гъбомразци:ррр/, от зеленчуците ям само домати и зеле и то само пресни, а не готвени. Изобщо смятам, че доматите на каквато и манджа да са направени губят всякакъв вкус и стават тотално блудкави. А прясното зеле на салата с много оцет мога да го ям по всяко време.
Мразя всякакви зеленики - магданоз, копър,коприва, спанак, лапад, лук, праз, чесън - всичките на сапун! Стигна ли дотам да ги ям по-добре да изляза да паса трева навън.
Млякото го признавам, и киселото и прясното, горе-долу ми се случва да хапвам и мляко с ориз, но ако има канела заминава директно в боклука, ненавиждам канелата на каквото и да е сложена. Грис също не могат да ме накарат да ям посмъртно.
Макаронените изделия нямат равни на себе си, с изключение само на юфката, брррр.
А що се отнася до пиците - ами те са върхът! Заемат челно място в личната ми кулинарна класация заедно с всякакви видове бързи закуски.
От плодовете май като се замисля ям почти всичко без дюли.
В моето меню много важна съставка са сладките неща - шоколад, вафли, бисквити и т.н. Ако опре ножа до кокала мога и само с това да се изхранвам.
Обичам също гъбите /мрете от ужас, гъбомразци:ррр/, от зеленчуците ям само домати и зеле и то само пресни, а не готвени. Изобщо смятам, че доматите на каквато и манджа да са направени губят всякакъв вкус и стават тотално блудкави. А прясното зеле на салата с много оцет мога да го ям по всяко време.
Мразя всякакви зеленики - магданоз, копър,коприва, спанак, лапад, лук, праз, чесън - всичките на сапун! Стигна ли дотам да ги ям по-добре да изляза да паса трева навън.
Млякото го признавам, и киселото и прясното, горе-долу ми се случва да хапвам и мляко с ориз, но ако има канела заминава директно в боклука, ненавиждам канелата на каквото и да е сложена. Грис също не могат да ме накарат да ям посмъртно.
Макаронените изделия нямат равни на себе си, с изключение само на юфката, брррр.
А що се отнася до пиците - ами те са върхът! Заемат челно място в личната ми кулинарна класация заедно с всякакви видове бързи закуски.
От плодовете май като се замисля ям почти всичко без дюли.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...
Амиии... такова.... ако дюлите са на сладко, това брои ли се за смекчаващо обстоятелство????
А иначе съм категорично против "осапуняването" на копъра, копривата, спанака и разните му там видове лук!!!! И босилекът включвам - още никой не го е оплюл, ама аз да го предпазя от грозни посегателства, щото и той е от зелениките.
Середиземноморската кухня си е кулинарен разкош!
А иначе съм категорично против "осапуняването" на копъра, копривата, спанака и разните му там видове лук!!!! И босилекът включвам - още никой не го е оплюл, ама аз да го предпазя от грозни посегателства, щото и той е от зелениките.
Середиземноморската кухня си е кулинарен разкош!
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Ама то след съответната термична и захарна обработка дюлите си придобиват съвсем естественото състояние на сладко от дюли!!!! Бих казала същото и за сладкото от ягоди, както и за това от боровинки. Което естествено не ми пречи да унищожавам същите тези плодове в непреработен вид 

Юда, егоист, луда и wow-холик 

- Daggerstab
- Arcanist
Аз не ям... добивам необходимата за съществуването ми енергия като пасивно абсорбирам излъчванията на монитора 
Шегичка, но може да стане реалност, ако не внимавам
Иначе и аз съм от дюлоядците, само че ги обичам на компот
. Обичам и маслини (не в естествен вид, разбира се
) (май никой не ги спомена). От почти всички топлинно обработени зеленчуци ми се драйфа (в буквалния смисъл:!:) За разните гадни добавки към местните ястия съм съгласен - обикновено някой като яде черен дроб или бъбреци му обяснявам за какво служат
Истината е в мускулите - чист протеин, и малко незаменими аминокиселини
Обичам риба, но не и октоподи
, нито гадната копърка в доматен сос.
Едно от нещата, които наистина мразя, са варените домати, доматеното пюре, кетчупа, и т.н. Не знам защо. Може би ми напомня за оня път, когато се бях нагълтал с кръв, и я повърнах в кабинета на лекаря (между другото, беше кафява, а не червена;-))
П.С. Това последното го добавих като предупреждение към wannabe вампирите
. Кръвта не става за храна (поне на човека), защото се съсирва в стомаха. Освен това въпросният орган е склонен да я изхвърля 

Шегичка, но може да стане реалност, ако не внимавам

Едно от нещата, които наистина мразя, са варените домати, доматеното пюре, кетчупа, и т.н. Не знам защо. Може би ми напомня за оня път, когато се бях нагълтал с кръв, и я повърнах в кабинета на лекаря (между другото, беше кафява, а не червена;-))
П.С. Това последното го добавих като предупреждение към wannabe вампирите

Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Аз ги ям. А пък сладко от дюли и компот от дюли - направо понякога съм като пристрастен към тях.Moridin wrote:Е то дюли не знам някой освен мен да яде... или поне някой освен мен да ги яде сурови :Р

Well said. Моята стига дори до омразата на метълите към чалгата.Омразата ми към магданоза може да се сравни само с омразата на метълите към латиното.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- Moridin
- Global Moderator
Между другото, аз имах предвид специално нещата около месото. Дреболии и НАЙ-ВЕЧЕ бъбреци и черен дроб ям с огромен кефЗа разните гадни добавки към местните ястия съм съгласен - обикновено някой като яде черен дроб или бъбреци му обяснявам за какво служат

Съгласен съм, противно на възсмешното мнение на Рол повечето компоти са изключително гениално нещо и е все едно да имаш втори комплект плодове с различни вкусове, обаче дюловият е просто компотът на компотите, а сладкото също е жестоко.Аз ги ям. А пък сладко от дюли и компот от дюли - направо понякога съм като пристрастен към тях.
Между другото, хората примерно винаги не ядат лук и чесън заедно, аз ям чесън, а не ям лук. Така и с магданоза - който не яде магданоз, не яде и копър, пък аз с радост си го хрупам, ама само него, а магданоз ненавиждам.Омразата ми към магданоза може да се сравни само с омразата на метълите към латиното.
Стига бе, босилекът е бати... странния :/И босилекът включвам - още никой не го е оплюл, ама аз да го предпазя от грозни посегателства, щото и той е от зелениките.
This is it. Ground zero.
- Jaar
- Mistborn
Зелените подправки много ги уважавам и ги ям с удоволствие. Но лапад, спанак и т.н. мога да ям само в баница.
Пилешки дробчета просто обожавам. Само да не са пържени с много олио, че тогава ...
А всякаквите сладки, тестени и сладко-тестени работи си ги ям с огромен кеф. Ако сте ходили на планина с преходи за повече дни, сигурно знаете какъв е кеф да се размажеш на някоя полянка след няколкочасово ходене по чукарите и да наизвадиш разните локуми, вафлички и локумени вафлички .... ммм
Пилешки дробчета просто обожавам. Само да не са пържени с много олио, че тогава ...

А всякаквите сладки, тестени и сладко-тестени работи си ги ям с огромен кеф. Ако сте ходили на планина с преходи за повече дни, сигурно знаете какъв е кеф да се размажеш на някоя полянка след няколкочасово ходене по чукарите и да наизвадиш разните локуми, вафлички и локумени вафлички .... ммм