Заветният 37ми брой

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Voland
E'lir

Post by Voland » Wed Jan 25, 2006 12:58 am

Доста читав брой :P Много ми хареса редакционното - браво на Моридин. Харесаха ми и подбраните сериали за ревюта - мнението ми за тях съвпада напълно с това на Берик(този от ревюто на Алексис не съм го гледал). Хареса ми и ревюто на Роланд за Хрониките - всичко казано вътре е точно така, но оценката му е леко завишена според мен. Коледната физика на Матрим също е забавна.
Last edited by Voland on Wed Jan 25, 2006 1:24 am, edited 1 time in total.
«– Вызываю на дуэль! – проорал кот… в лапах у него оказался браунинг.»

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Wed Jan 25, 2006 1:11 am

редакционното беше *laff* отсекъде

а аниме-то ми напълни душата (ех, ФФ, ех)

браво, много хубав брой :)
I walk through the streets and memorize the city

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 25, 2006 10:31 am

Честито ви. Сега го разгледах. Хубав е :)

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Jan 26, 2006 1:48 pm

Снощи бях написала 1 много подробно мнение и тъкмо да го постна - грешка 404. :( Сега ще го дам по-накратко, че и да ме изхвърли, поне да не се ядосвам. От доста време разчитам на ревютата ви, за да знам кои книги да си купя и най-вече кои да избягвам. След ревюто на Матрим, твърдо реших да си намеря някоя от книгите на Бюджолд, макар отдавна да съм се отказала да чета книги написани от жени. В тази връзка изказването ти, Роланд, "такава боза само жена може да напише" (цитирам по памет) не е изобщо сексистко, а си е самата истина. Като изкл Астрид Линдгрен, няма авторка, която да ми е харесала или да ми е направила някакво особено впечатление с книгите си. Ревютата на Амос докараха искрена усмивка на лицето ми, харесаха ми.

Ревютата на филмите не мога да ги коментирам, защото от всички споменати съм гледала само Братя Грим. Лека забележка относно Dark Chronicles и FF:AC. Смятам, че името Aeris на български трябва да се изписва Ерис. За пример мога да посоча Ендимион, където името Aenea на бг е изписано Енея.
ИнфоДар щели да издават The First King of Shannara? Дано да не е вярно. Или ако е, поне да се постараят да намерят класен преводач с образование по-високо от английска гимназия и с повече опит.

Хареса ми Коледната физика на Матрим. :)
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 26, 2006 2:29 pm

Мне, името се произнася Аерис. Прекалено ясно, за да е грешка. Просто на японски така звучи :)
And you can't dance with a devil on your back...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Thu Jan 26, 2006 4:05 pm

Щом на японски така звучи - ок. Моргана заради латинския може би го споменава - там "ае" се чете "е". :wink:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 26, 2006 4:41 pm

Знам, че на латински е така :) Просто случаят няма общо с латинския.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jan 27, 2006 9:29 am

<спам>
От друга страна японците произнасят чудите думи по всякакъв извратен начин, та са способни и на Аерис :)
</спам>
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Jan 31, 2006 2:19 pm

бурни ръкопляскания *юхууууууууу*
на един дух го прочетах цялото:))))
а за тва кога излиза,според мен не е важно стига да е качествено
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 03, 2006 8:58 pm

Добавено ревюто за "Орки" ;)
This is it. Ground zero.

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Feb 16, 2006 12:53 pm

Е добре де , то много хубаво разказахте за сериалите, чак се заинтригувах, ама кажете къде могат да се гледат :mrgreen: за Rome знам- по HBO. Ами другите???
Между другото, то не знам дали е много редно да си признавам, но за първи път попадам на списанието и искам да кажа, че съм много впечатлена!!! Наистина. Да не говорим, че заради това се регистрирах и във форума, като се има предвид че ' такива работи не правя'! :D
Така де, исках да кажа едно голямо БРАВО! на хората, които го правят и все така, че и по-хубаво да става!!! :wink:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Feb 16, 2006 2:23 pm

Theodelinda wrote:Е добре де , то много хубаво разказахте за сериалите, чак се заинтригувах, ама кажете къде могат да се гледат :mrgreen: за Rome знам- по HBO. Ами другите???
Аз мога да отговоря, само за този, който аз ревюирах, а именно Densha Otoko. Можеш да го намериш само на външен тракър поне засега, освен ако не реша да го сийдвам през Anime Obsession (AnimeS-bg).
Ако не ти пречи да теглиш отвън, епизодите можеш да намериш на тракъра на TV-Nihon.
Ако външният ти е трагичен, кажи и ще видим, какво може да се направи след неделя :)
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Theodelinda
Scholar

Post by Theodelinda » Thu Feb 16, 2006 2:38 pm

ми да ти кажа работата е дори повече от трагична! Обаче много се радвам че ти отзова на въпроса ми защото точно този сериал ме вълнуваше особено! :wink: Ми значи ще почакам :lol:

Beric
Paragon

Post by Beric » Thu Feb 16, 2006 2:44 pm

ами Рим започват да го дават и по нашето HBO, след като мина и в щатите.

Иначе епизодите ги има на всички бг тракъри, както и по разни локални сървъри. Тоест ако се разровиш, би трябвало да нямаш проблеми да ги откриеш.

Същото се отнася и за Prison Break.

Ако все пак ти е трудно, или не можеш да докопаш нащо, даваш заявка, пък аз като дода в София и нося един сак с дискове :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Feb 16, 2006 2:46 pm

Ок, когато мога, ще направя торент и ще го сийдвам (ще пусна съобщение във филмовия форум и ще предоставя линк, но трябва да се регнеш в Anime Obsession). Само бъди предупредена, че епизодите са по 350 МВ, а максималният ми upload е едва 30 К; сама си предстви, колко време ще ти отнеме да ги дръпнеш от мен. В неделя ще дам сериала на още един човек, та ако тя се навие да даде едно рамо в сийда, може и да стане по-нормално.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving