Page 2 of 12
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:14 pm
by Roland
Такаа, в името на спора биде направен експериментът и аз да отворя банан по абоминабилния начин. За съжаление въпросният не беше полузелен, в резултат на което си се отвори безпроблемно и се изцапах...
След това бидох посрещнат от зловещото черно нещо, което визира Алексис, като казва "семка". Което е горчиво и гадно и каот си яде човек банана от правилната страна, просто не му се налага да достига до него. В случая ми се наложи да го отстраня. Пак се изцапах...
Оттам нататък уви, не достигнах до някакви съществени изводи в разликата на вкуса на банана, но дори и да има такава, логиката на Мор е абс погрешна, доколкото ако е по-безвкусен откъм дръжката, е логично да почне човек оттам, вместо да си остави "лошия вкус" за накрая. Междувременно дръжката беше лепкава и се изцапах...
Извод - яденето на банан по идиотския начин е меси и цапа.
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:20 pm
by Morwen
Btw, обикновено бананите, когато се недозрели, са зелени и от двата си края.
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:22 pm
by Ghibli
Още един аргумент в полза на метода "откъм дръжката" - маймуните белят така, а ако някой знае как се бели банан, това са те

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:23 pm
by Demandred
Най-хубаво е въобще да не се белят. Всички витамини и микроелементи са в кората, не знаехте ли?
Питайте слоновете, те да не белят бананите случайно. а виж какви големи порастват?
Аз лично ги беля бананите откъдето ми падне, БТВ. Въобще не гледам горе, долу, дръжка или whatever...
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:23 pm
by JaimeLannister
Откъм дръжката! Откъм дръжката извикаха всички!

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:29 pm
by Roland
Ghibli wrote:Още един аргумент в полза на метода "откъм дръжката" - маймуните белят така, а ако някой знае как се бели банан, това са те

Точно така! Да живей природата и нейната функционалност!

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:33 pm
by Marfa
Рол, ский са, бананът от долния край се бели по следния начин:
1. вземаш един банан
2. хващаш го за дръжката
3. зачекваш/подсичаш банана под черното нещо, което принципно не се яде. Това става така: крайчето на бананата принципно е с кубообразна форма. Въпросното кубче на края се подсича цялото и се яде всичко останало под него. Ей ама! Аз ъм пребивавала в страна, където яденето на банани е като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Кажете на един кубинец, че не знае как да си бели бананите и той ще ви се стовари като същи Фидел на главата!
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:35 pm
by Morwen
А защо да подсичаш черното, като е много по-удобно да подсечеш дръжката? В смисъл, има за какво да я хванеш за да я подсечеш...
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:36 pm
by Moridin
Ма друг е въпросът, че някои хора просто адски ги кефи да са навъпреки, чувстват се по-уникални така...
Почти толкова, колкото тия, дето им е безобразно оргазмен кеф да изтъкват подобни евтини реплички за лично доволство с повод и без повод
Дръжката не е за да се държи, а за да ги закрепи за палмата. И освен това един качествен... ъъ... член, какъвто представлява бананът, е малце по-удобен за държане от, ще забележим, дву-сантиметрово чуканче, което интересно ми е като английски лорд ли го държиш с палец и показалец и изпънати другите пръсти встрани.
Ами държа си дръжката с цяла ръка, просто е по-дълга от самия банан и не е нужно да стискаш само него?
Извод - яденето на банан по идиотския начин е меси и цапа.
Е човек ако е безобразно сакат, вероятно се получава тоя ефект, ама знам ли, аз нито от черната "семка" (което е просто краят на кората ениуей и се маха заедно с нея), нито от каквото и да е се цапам, а колко дръжката би била лепкава, толкова и горната част би била лепкава, се е тая, въпрос на шанс
логиката на Мор е абс погрешна, доколкото ако е по-безвкусен откъм дръжката, е логично да почне човек оттам, вместо да си остави "лошия вкус" за накрая.
В крайна сметка ти все пак ще стигнеш до дръжката в процеса на изяждане на банана, следователно аргументът ти, че там бил по-зелен е някак без връзка с темата.
Глупости, гадният пластмасов зелен остатък можеш просто да го зарежеш, иначе трябва да го махаш, за да стигнеш до ядиваната част, което - you guessed it!!! - е именно messy.
Btw, обикновено бананите, когато се недозрели, са зелени и от двата си края.
При дръжката кората е по-плътна и слънцето стига по-трудно
Още един аргумент в полза на метода "откъм дръжката" - маймуните белят така, а ако някой знае как се бели банан, това са те
It is called EVOLUTION

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:38 pm
by Moridin
А, Марфа е описала точно алгоритъма, именно

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:48 pm
by Roland
Оф, с цитати почнахме...
Почти толкова, колкото тия, дето им е безобразно оргазмен кеф да изтъкват подобни евтини реплички за лично доволство с повод и без повод
Еми като си го просиш, защо да си трая?
Ами държа си дръжката с цяла ръка, просто е по-дълга от самия банан и не е нужно да стискаш само него?
Това ще са от тия новите модели банани с дръжки по 20 сантиметра, че да са по-дълги от самия банан
И продължава да не ми е ясно къде е проблемът да се държи само банана, след като въпросният има идеална ергономична форма?
Е човек ако е безобразно сакат, вероятно се получава тоя ефект, ама знам ли, аз нито от черната "семка" (което е просто краят на кората ениуей и се маха заедно с нея), нито от каквото и да е се цапам, а колко дръжката би била лепкава, толкова и горната част би била лепкава, се е тая, въпрос на шанс
Ем ние уви, знаем, че аз не съм безобразно сакат, така че glhf. И не, тя НЕ Е краят на кората, защото е покрита с бялото нещо, от което е изграден самият банан вече, намира се ПОД повърхността на плода, а не в кората или дори МЕЖДУ нея и него. И мое би поне да примем за константа кое е горе и кое е долу и то не щот мнозинството имаме една представа, а вие - друга, а просто щот бананът виси ОТгоре НАдолу.
Глупости, гадният пластмасов зелен остатък можеш просто да го зарежеш, иначе трябва да го махаш, за да стигнеш до ядиваната част, което - you guessed it!!! - е именно messy.
Все повече се убеждавам, че твоите банани са некъв нов модел. 20 сантима дръжка + странна пластмасова зелена част накрая... Не знам от къде си купуваш бананите, ма в нашия плод-зеленчук обикновено не са отровно зелени и такива глупости просто няма. И не виждам кое му е по-месито от това да се мъча да отстранявам частта със семката...
При дръжката кората е по-плътна и слънцето стига по-трудно

Но пък ние не ги берем от палми, а ги купуваме от места, където са подбирани. Така че стига оригиналничене.
It is called EVOLUTION
Нищо подобно and you know it

Маймуната действа по инстинкт, прави това, което е най-лесно и най-правилно. Разумът само ти пречи, както ни даваш нагледен пример, като ти затлачва инстинктите с всякакви патологично смешни разсъждения за прости дейности...
И не схванах на Марфа кое й е правилното на последователността, след като в тва описание едва ли не участва и нож за изрязване на цялата част със семката...
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:49 pm
by Marfa
Става и с палец с не особено дълъг нокът към него:Р
Posted: Fri Nov 18, 2005 1:50 pm
by Moridin
Еми ЯВНО трябва да давам нагледни демонстрации по белене и нецапане

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:55 pm
by Morwen
При дръжката кората е по-плътна и слънцето стига по-трудно
Да, но при дръжката ги грее повече слънце...

Posted: Fri Nov 18, 2005 1:56 pm
by Roland
Moridin wrote:Еми ЯВНО трябва да давам нагледни демонстрации по белене и нецапане

Е да, и аз само тва бях написал в крайна сметка, има-няма половин метър пост...