"A Feast for Crows" - E-book :)
Прочетох книгата, сега обаче ме мързи да пиша подробни впечатления. Просто ще кажа, че е много добра и ме мотивира да си препрочета поредицата дори, което съвсем не възнамерявах да правя преди да почна четвърти том. БТВ, поредицата ми се стори доста по-добра отколкото при първото четене, вероятно защото прескачах всичко за Денерис, Аря и Вала, и се концентрирах на политически интриги, нй-силната страна на поредицата за мен.
И като посвикнах със стила на Мартин в оригинал, почна да ми харесва много.
И като посвикнах със стила на Мартин в оригинал, почна да ми харесва много.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
В началото книгата ми се видя по-слаба спрямо първите части, обаче краят направо ме заби.Жалко само че липсваха мащабни битки.
Доста от старите образи са доразвити, особено Джайм, а се появяват и много нови персонажи. Еурон Окото на враната много ме кефи.
Доста от старите образи са доразвити, особено Джайм, а се появяват и много нови персонажи. Еурон Окото на враната много ме кефи.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
А на теб - да си прочетеш твоето ревю за него в SD
Не се засягай, ма и двамата с брат ти имате навика като сте вманиачени на някаква тема, да не допускате и прашинка, опетняваща "иконата"...
Хората сравняват с предните части и говорят на базата на 5 години чакане, което е радър повече, отколкото ние тук сме чакали.

Хората сравняват с предните части и говорят на базата на 5 години чакане, което е радър повече, отколкото ние тук сме чакали.
And you can't dance with a devil on your back...
Е, то че си бях едно време маниак за Колелото си е ясно. 
Обаче никога не съм бил такъв фен на Песента, и сега не съм. Просто казвам, че всичките тия изказвания, че нищо не ставало в 4-ти том и как всичко било filler, са абсолютни глупости. Ако ще 50 години да са чакали, пак не е вярно.

Обаче никога не съм бил такъв фен на Песента, и сега не съм. Просто казвам, че всичките тия изказвания, че нищо не ставало в 4-ти том и как всичко било filler, са абсолютни глупости. Ако ще 50 години да са чакали, пак не е вярно.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Хайде да не преувеличаваме, нали и аз чета и дори пиша в тази тема на малазанския форум, немалко хора са доволни от книгата.
Негативните мнения са разбираеми - и аз да се бях надъхвал 5 години за най-великата книга ever или за някакъв нонстоп екшън, и аз щях да съм разочарован отначало. Обаче подхождайки по-реалистично, книгата си е много добра. Има си недостатъци, естествено, но да се заклеймява така крайно като го правят доста хора на Амазно примерно (ревютата са много забавни) и да се сравнява с късния Джордан, е нелепо.
Негативните мнения са разбираеми - и аз да се бях надъхвал 5 години за най-великата книга ever или за някакъв нонстоп екшън, и аз щях да съм разочарован отначало. Обаче подхождайки по-реалистично, книгата си е много добра. Има си недостатъци, естествено, но да се заклеймява така крайно като го правят доста хора на Амазно примерно (ревютата са много забавни) и да се сравнява с късния Джордан, е нелепо.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Rазбирам да недоволните да кажат, че не е на нивото на предните, аз не съм съвсем съгласен, но това е чисто субективно. Рзбираемо е, ако примерно 80% от любимите ти герои ги няма и любимата ти сюжетна линия е за Вала, да се чувстваш разочарован.
Обаче да казват, че книгата е като късния Джордан и нищо не ставало, как всичко било само filler и скука, е нелепото за мен. Защото просто не е вярно.
Обаче да казват, че книгата е като късния Джордан и нищо не ставало, как всичко било само filler и скука, е нелепото за мен. Защото просто не е вярно.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Е, в Малазанския форум и никой не се изхвърля с такива работи, казват само, че почва да намирисва на Джорданизъм, не правят директно сравнение. Но извинявам се много, книга от Песента, в която няма Вал, няма Денерис и, ГОСПОДИ, няма ТИРИОН, какво има? Един Джайм Песен не праи според мен

And you can't dance with a devil on your back...