Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 08, 2005 9:28 am

Ебе едно от първите анимета дет съм гледал тва, не се бех разглезил още, ма де да знам трее му фарла още едно око, мое и да фана нещо за мене там. Но пък Фрутс баксета са си го гледам с кеф?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Nov 08, 2005 12:58 pm

странна реакция относно ревюто, Рол :P
добре че ние поне четем ревюта, та има кой твоите да прочете :wink:
да четеш ревюта не значи да си съставяш мнението от тях, а просто да видиш обоснованото мнение на "спецовете". Аз това ревю го прочетох преди няколко дни за пръв път, а е факт, че Наушика винаги много ми е харесвала (беше ми едно от първите анимета, факт, но не затова толкова я обичам, всъщност когато преди половин година я гледах за втори път, тогава установих колко много ми харесва и как ми е на трето място след Спиритид и Тоторо). Ревюто го сложих като "доказателство" (което Ленчето се опита да обори :P ), щото мене ми е трудно да се изразявам читаво относно любими неща :)
shadow dance nikoga ne luje

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 08, 2005 12:59 pm

Ми аз именно това коментирам. За мен едно ревю не е доказателство за нищо, освен ако писалият го не е някакъв конкретен авторитет в моите очи. И съответно избягвам да използвам такива неща в спор, щото нямат тежест.
And you can't dance with a devil on your back...

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Nov 10, 2005 10:43 am

Приключихме с InuYasha :lol: Само филмите останаха :) Сега сме на вълна Bleach - голям смях пада :lol:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Nov 10, 2005 11:06 am

еха, Инуяша си е постижение, аз филмите бтв не ги изгледах, само третия (щото е със Сешшоомару мноо ясно), май няма и да ги видя скоро, въпреки че само ми се метлеят по диска..
а Блийч го зарязах към 40-ти епизод, щото стандартните шонени вече не са ми особено интересни (а и ме изнасилиха да гледам толкова, не е като да е било по желание)
аз още дъвча Каре Каното и Ранма 1/2, поне второто скоро нема го свърша :?
shadow dance nikoga ne luje

Aerith
E'lir

Post by Aerith » Thu Nov 10, 2005 11:51 am

Кареши Кано-то е много готино, жалко че няма втори сезон, иде ми да ги хвана тия от Гайнакс и не знам тогава :twisted:

Иначе аз се мъча с Ai Yori Aoshi, че и Enishi даже :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Nov 11, 2005 5:37 pm

Току що свърших 24-ти последен епизод на Speed Grapher - една от тазгодишните Gonzo studio productions.

Да ви кажа, започнах сериала без никакви очаквания, нямах и впечатления от него (от един единствен епизод, изгледан преди месеци, не се добива кой знае каква представа). Може би затова бях така силно впечатлена като го започнах (хех, горките Гибли и Килуа, само за това им говорех вчера и онзи ден :P ). Подейства ми като наркотик, след всеки епизод исках още и още, а най-лошото беше, че всеки следващ бе по-интересен от предишния.

Определено силната страна на Speed Grapher, за мен, е сюжета. Третира сериозни теми по изключително интригуващ начин. Историята предлага множество разкрития, умело 'разположени' в епизодите, така че действието все пак да върви стегнато и да не отегчава.

Действието се развива в свят управляван изключително и само от парите. Показано ни е как с достатъчно количество пари може да се купи всичко - най-съкровеното желание, власт и разбира се, човешки живот. В това декадентско общество отрасва и живее главната героиня - Кагура, дъщеря на собственичката на най-могъщата финансова корпорация (група) в Япония. По стечение на обстоятелствата тя се среща със Сайга - бивш военен фотограф, който й обещава свобода. Умишлено няма да уточнявам за какво точно става дума, защото би било спойлерско :roll:. Но дори при главните герои опозицията богати/бедни е налице.

Разнообразието на персонажите беше плюс за мен, всички бяха различни и всеки убедителен по своему. Единствено главната героиня започва да дразни от един момент нататък с инфантилността си и безграничното си доверие в Сайга. Но не се оплаквам, тя трябва да е такава. Намерих и втория си любим злодей от аниме (след Дарсия-сама :roll:) - Suitengu-sama. Много силно магнетичен герой, със супер як character design, още по-страхотно ability и разбира се трогваща лична история. Но не бих ви издала повече за него, ще ви убия цялото удоволствие.

Анимацията не беше лоша, но не беше и впечатляваща, по мое мнение. Виждала съм доста по-сполучлива в сериали на Gonzo studio. В много моменти е силно натуралистична и брутална. Анимето е изпъстрено с доста еротика и перверзии, според мен с цел повече реалистичност и подпомагане на rotten атмосферата сред high-life-a.

Интересно е и че до 12-ти епизод почти всеки opening съдържа различни кадри в конкретен момент. Като музика първият opening не ме впечатли кой знае колко (сега виждам, че е Duran Duran, какво да направим, не ми хареса), но като кадри беше много добър. От въпросния 12-ти епизод нагоре, opening-ът е съвсем различен, също толкова хубав като 1-вия и не се променя до финала. За сметка на това първият ендинг е може би най-отвратителният в историята на анимето, по-тъпо нещо не бях слушала. Иначе за музиката на сериала не мога да кажа кой знае какво - има няколко бавни пиано теми, които са доста хубави, но иначе нищо друго не ми грабна ухото (изключвайки Бетовен, който се чува тук-там).

И това, което вероятно би заинтересувало хората, които са гледали и други сериали на Gonzo studio е 'What about the final?'. След като Ян ме предупреди да си имам едно на ум, смея да твърдя, че финалът ми се видя добър. Не беше прибързан, не беше и неоправдано мрачен или бляскав. Доста премерен финал в общи линии. Но имайки предвид, че съм човекът, който смята финалът на Wolf's Rain за гениален, е ваш проблемът доколко ще ми се доверите :P. Та най-доброто решение е да изгледате Speed Grapher сами, определено си заслужава гледането 100% :D.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Nov 17, 2005 3:31 pm

Аз пък зяпах напоследък Crno Crusade. И се оказа изненадващо яко аниме в интерес на истината.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 17, 2005 3:40 pm

Въх, пък ний да не сме предполагали ;)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Nov 17, 2005 5:54 pm

:) Йе, гледах егати бруталния 13-ти епизод на Гъндам Сийд. Продължавам нататък, става интересно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Nov 17, 2005 6:44 pm

armageddon wrote:Аз пък зяпах напоследък Crno Crusade. И се оказа изненадващо яко аниме в интерес на истината.
Чак пък толкова яко... Честно казано, изгледах го главно заради Сатела.:) Добре де, преувеличавам, но сериалът не ми се стори особено велик.

Иначе аз гледам Yakitate Japan. Отдавна не ми беше попадало нещо толкова съсипващо смешно. 8-)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 18, 2005 8:59 am

Матриме, какво стана с тебе?! Отиде си и последният противник на анимето в този форум... :twisted:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Nov 18, 2005 9:09 am

Yakitate rulz, тамън са свалих 44-ти. Верно позабозя и явно са сменили художниците с някви по-евтини ма пак си е простотия ;). Japan #1
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Nov 18, 2005 9:20 am

Roland of Gilead wrote:Въх, пък ний да не сме предполагали ;)
За вий не знам, ма аз лично не предполагах ...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 11:56 am

Не питаш значи, а тряяяябва 8-)