Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Jan 18, 2008 7:40 pm

Аз - да се присъединя към офф-топика - пада ми се, че имам доста приятели с роднини в Русия и по техните думи положението там непрекъснато се подобрява като условия на живот, развитие и перспективи. Не мога да говоря от позицията на личен наблюдател ама тая история с мрачната диктатура на Путин ми звучи като пропаганден ход тип "крадецът вика "дръжте крадеца"" на фона на стабилизирането на Русия именно по време на управлението на Путин и неуморните военни кампании на САЩ с черешка в тортата кръвопролитията в Ирак (според някои неправителствени организации като Opinion Research Business наброяващи много над 1 000 000 жертви). И колкото повече се запознавам с международното публично право, толкова повече се убеждавам колко е незаконна тази кампания, която не се различава много от понятието "агресивна война". Така или иначе и двата гиганта май ще продължават своята игра за световно господство, докато не бъде разбит двуполюсния модел, което се очертава да осъществи в близко бъдеще Китай.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jan 18, 2008 8:05 pm

Байо, не си ме разбрала май добре. Чеченците си ги уважавам, поне защото ми се падат нещо рода по прабългарска линия, макар че са много щури. Уважавам ги и заради хора'та, които играят с ямурлуци, гугли и калашници, а също и затова, че губернаторът им (или къвто се пада там) издаде указ, с който им забрани на сватби да стрелят с оръжие по-тежко от КПВТ (Крупной Пулемет Владимирова Танковой), но те все пак наистина попрекалиха :twisted:
Ако в Разградско примерно решат да си спретнат автономна република, резултатът ще е същият, уви, уверявам те 8-)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jan 18, 2008 8:15 pm

Преводачо, и ти не ме разбра. Майтапех се! :oops: :wink: Или, просто не виждам какво общо имат баските (и фиктивните им проблеми), с чеченците.
А за Путин, М, ей така на кратко:
Наши, или пост-комсомола.
Ана Политковская
И да не говорим за държавният монопол или елиминирането на политически противници и "разхайтени" бивши служители разни.
Иначе много се радвам, че поне руснаците са доволни от него. Ама то и с Буш е същото. Повече ни плаши останалите, които гледаме отвън.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Jan 18, 2008 8:35 pm

Иначе много се радвам, че поне руснаците са доволни от него. Ама то и с Буш е същото. Повече ни плаши останалите, които гледаме отвън.
:mrgreen: THUMBS UP!
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jan 18, 2008 8:43 pm

Всеки случай на Путин му признавам афоризма, който обещава да стане класика:

Аз съм демократ. Голям демократ. Колко жалко, че съм единственият. :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jan 18, 2008 9:06 pm

Преводачо, вярно че е най-известният му лаф. И това, че говори по-скоро малко! :lol:
Мен по ми харесва това упоменаване на Биг Брадър-а!!
Spoiler: show
Image
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jan 18, 2008 11:59 pm

Добра са го нагласили. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jan 21, 2008 9:40 am

”Южен поток” бил българският Сталинград
21 януари 2008 / News.dir.bg
Казахме на руснаците, че под 50 процента не можем да паднем и че газопроводът „Южен поток” е нашият Сталинград.
Това каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров по bTV като обяснение за изненадващия развой по проекта, цитиран от БГНЕС.
Той беше подписан по време на посещението на руския президент Владимир Путин в края на миналата седмица.
Димитров обяви, че споразумението за газопровода е било „готово към началото на концерта в НДК, но преди извънредното заседание на българското правителството в 9 ч. на 18 януари никой не е могъл да каже, че ще има споразумение”.
България е отстоявала варианта с транзитни такси за държавата, уточни министърът и призна, че тук нашият екип е отстъпил за сметка на по-големите приходи от печалбата на компанията, която се създава за „Южен поток”. От руска страна най-силните аргументи в преговорния процес са били алтернативните трасета за газопровода и собствеността върху природния газ.
Димитров отново подчерта водещата роля на руския и българския президенти в преговорния процес и посочи, че Еворпейската комисия е била добре информирана за усилията на България да сключи споразумение за „Южен поток” и не се е противопоставила. От Брюксел заявиха, че този проект за газопровод не е приоритетен, какъвто обаче е "Набуко".
Ако наистина са го казали, чудно как Русия не е прекъснала дипломатическите си отношения още с нас ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 21, 2008 2:04 pm

Не го разбирам какво е искал да каже? :shock:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jan 21, 2008 4:42 pm

Объркали са го - всъщност според Петър Димитров, когото чух тази сутрин по бТВ, Станишев всъщност е казал, че 50-те процента от проекта са нашият Сталинград, т.е. няма да мръднем по-надолу от този дял. Абе глупости, то си е ясно, че руснаците пак ще ни принудят да си намалим дела, ама нали сега трябва да се замазват очи. Относно последната ми прогноза, просто си припомнете, че и в Бургас-Александруполис трябваше да имаме една трета в началото, а сега руснаците взеха 51% ...
This signature is not yet rated

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jan 21, 2008 4:56 pm

Да, много героично беше изказването на Пешо Тъпото. Просто си представих Серьожа, застанал с разголена гръд пред зареденото руско дуло и мълвящ "по-надолу няма да паднем!" Не го вярвам. На мнение съм, че такава ситуация, в която можем да изтъргуваме на максимално добра цена геополитическото си положение, се пада едно на илядо.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jan 21, 2008 5:03 pm

Мен лично самото сравнение със Сталинград ме възмути. Еквивалента на това е Буш да каже - оня ден имах запек и се напъвах героично в кенефа като Опълченците на Шипка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jan 21, 2008 5:08 pm

Е, сега не е чак същото. В смисъл, едно е да отстояваш по-голям процент собственост върху нещо, дето е жизненоважно за страната ти, друго е да правиш аналогии със стомашните проблеми на задокеанското Жоро Тъпото. Но така или иначе аз просто не мога да си представя ситуация, при която Серьожа ще застане срещу Путин и с гордо вдигнато чело ще му заяви "Ще браня българските интереси сякаш браня Сталинград!". Ми няма такъв филм, просто Пешо Тъпото си е развихрил фантазията. :lol:

Уук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 22, 2008 12:02 pm

Чак сега забелязах че въпросния Петър Димитров е министър. :oops: Явно няма никакъв дипломатически такт. :shock:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 22, 2008 12:03 pm

Бе той мозък няма, ти такт ще му искаш! :surly:

Уук.