One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Mar 26, 2014 12:45 pm

Направо си паднах и аз :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 26, 2014 7:37 pm

:shock: ахахаха брутален усопеца :D
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 26, 2014 11:01 pm

Тая физиономийка е доста болна. :lol: :lol: :lol:

Похилих се доволно и аз.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Apr 02, 2014 11:49 am

Мноо як чаптър беше тва! Вече мелето се почна, сега десетина чаптъра ще гледаме бой усещам ;)

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Wed Apr 02, 2014 1:04 pm

Всичко изригна :). Голям кеф :lol:.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Gribo
Adept

Post by Gribo » Wed Apr 02, 2014 1:33 pm

Въх

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 02, 2014 7:27 pm

Ехаааааа, яко! Разгеле, най-сетне се случи нещо съществено!

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 02, 2014 8:00 pm

ООООООООО :drool:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 03, 2014 1:00 pm

Малко ОП дискусия от Гледано напоследък:
alshu wrote:Amelia
не те виждам с One Piece - не мисля че е твоя тип аниме
Ми ти и един човек от АнимеС (Belgarion) сте виновни.

Ти щото направи паралел с ATLA. (Апропо, щяхте да пишете с мъжа ти статия за ATLA. Има ли прогрес или дропнахте идеята?)
Май и ДиаДора ще го захваща.
Смятам да опукам минимум 50 серии (толкова съм дръпнал в моментна) пък натам ще преценявам.
Писал съм в Лудостта за първите 7 епизода, щото тук едва ли не, някои хора ще си помислят, че ги троля, а то това са си откровените ми впечатления.
По-късно ще пиша и в АнимеС...вече, за да троля.
Там най-лесния начин да тролиш е просто да напишеш каквото ти е на душата. Все някой ще го приеме за провокация :lol:.
Amelia wrote:Аз затва не пиша в АнимеС - ще ме баннат за отрицателно време както имам навика да се изразявам.

Пусни си мнението и тука - има шанс да се получи разговор с повече от човек и половина. Прочетох го и не виждам нищо тролско в него. Никой няма да те линчува - не си длъжен да харесваш ОП все пак. :lol:
Но определено не мисля, че има смисъл да се мъчиш до 50-ти епизод. Анимацията няма да стане по-добра - евентуално може да почнеш да харесваш арта като му свикнеш. На тоя тип шонен епопеи май никога не си им бил фен, а ОП въпреки хумора и якия свят буквално дави зрителя в отоко но роман и евтин шонен патос (на който аз лично се празня). Нататък почват да го развлачват безмерно - някои аркове са почти негледаеми. Бе не те виждам да го догледаш и това си е.

На мен ми прилича на АТЛА заради богатия свят (тоя в ОП е доста по-богат и оригинален всъщност), хумора и главния герой, който е някъв хлапак-веселяк като Аанг. Но реално не си приличат чак толкова.

За АТЛА Сашко беше подхванал да пише нещо и го заеба. Аз ще трябва да го преизгледам наново, че мина време и загубих фийлинга. И без това ми се гледа непрекъснато - ще го изцъкам пак в недалечно бъдеще и може да довърша писанието на Сашо. :D
alshu wrote:Amelia
Анимацията няма да стане по-добра
За 50 серии съм сигурен, че няма.
Примерно в Detective Conan се наблюдава прогрес някъде през 200 епизода.
Той ми е нещо като еталон. Почва 3 години преди OP, но поне за времето си е с по-технически съвършена графика. Говоря за условията на шоненска сапунка естествено, не бих го мерил с разни кратки ТВ шедьоври от онази епоха.
В него пък много рядко има централен сюжет, я голяма част от случаите са откровено тъпи. Ма си го харесвам.

В заключение - любовта е нерационално чувство. :lol:

50 серии от OP няма да ми навредят. В момента не ме хваща нищо освен Mushishi.
може да почнеш да харесваш арта като му свикнеш
В момента (години по-късно) не ми прави лошо впечатление, но пък едва ли ще го обикна.

Обаче го има едно нещо, което аз наричам "ефекта на сапунката". Колкото и да ти е противно или да кажем безразлично едно нещо, ако редовно консумираш количества от него, в едни момент ставаш зависим и почваш да чувстваш дискомфорт, ако спреш да получаваш редовната доза. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 03, 2014 1:11 pm

Абе ОП е специална сапунка и гледането й далеч не е само въпрос на навик. :D
Ако не беше толкова специално, нямаше сега да си имаме 100 страници тема за него, в която пишат изключително някви 30+ годишни лелки и чичковци, въпреки че заглавието избива на кодомо. Погледай го, пък може да усетиш докосването от гения в него и да те зариби и теб. Имам съмнения по въпроса със зарибяването, ама тая и няква надежда все пак да сдобием още един брат за каузата. :D

То в началото все още ги няма някои от най-яките персонажи и светът не е кой знае колко вълнуващ. В тоя ред на мисли, ето ти списък с филър епизодите в ОП, които те съветвам чистосърдечно да пропуснеш:
http://razielsdomain.forumotion.net/t10 ... -one-piece

Та, пробвай да го докараш поне до първия Grand Line остров (нейде малко след 60ти епизод, ако пропуснеш филърите около 50ти епизод няма да ти удължат много програмата), щото е ценно да се види как минаха през Reverse Mountain. Всички тук сме ревали от възторг на тоя момент. То гениалният сетинг почва да става очевидно гениален от Grand Line нататък всъщност. Там са островите в небето и под водата и кви ли не други чудатости.

Oui. Je suis garbage.

Gribo
Adept

Post by Gribo » Thu Apr 03, 2014 1:33 pm

На мен до към 30ти епизод не ми беше особено вълнуващо. Арката с Нами и рибите (31-45) ме грабна и оттам-насетне ми е страшна краста :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 03, 2014 1:44 pm

Аз взех да се вживявам сериозно от Санджи нататък. Щото онея тъпотии с Бъги и капитан Куро в началото си бяха бая тъпи - като преизглеждам анимето винаги ги пропускам. :D
Та при Санджи, освен Санджи имахме Зеф, и Михок, и Зоро се сдоби с белега си. Въобще-изобщо, епични и важни работи станаха!!!! После с Арлонг аркът също много ме изкефи.

Image

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Apr 03, 2014 2:47 pm

Бъги е сладур бе ееей.
Няма да го обиждаш! :lol: :lol: :lol:

И сеюто (Shigeru Chiba) е някакъв гении. Вади поне три различни гласа покрай този образ.

Виж самоотвержеността, с която го борят е отблъскваща.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 03, 2014 7:46 pm

Бъги и нататък го има и цялото му развитие е голям ташак. :lol:
Аз така и не успях да го харесам обаче - мисля, че е заради един досадно разтеглен арк с него нататък. Иначе е жестоко озвучен, да.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Apr 04, 2014 9:59 am

Стигнах до капитан Куро.
Верно голяма тъпня, но пък го има Джанго, а той ме разведрява с идиотите си и Майкъл Джексън impersonation-ите си. :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”