Е, аз от такива неща като студия и телевизии не се влияя толкова...
В смисъл, да силно определят характера на шоуто, но понякога се случват и изключения.
Иначе сигурно нямаше и да погледна Arrow на CW. Не, че е хубост ненагледна (по-скоро глупостите му ме забавляват), но по опита ми с други техни шоута, трябваше да зле, като Smallville.
А ако пък не беше Fox сигурно нямаше да видим и 14 серии от Firefly.
Участието на господин Goyer обаче ме разби.
Ако се пръкне сериала сигурно ще му хвърля един поглед ама почва да ме хваща някакво отчаяние за телевизионното бъдеще на DC.
Защо Fox (спечелили са с наддаване) и защо само за Гордън? Какво им пречеше да направят Ghotam Central?
Това което намирам за интересно при Batman, не е нито повторената за n-ти пък сцена със смъртта на родителите му, нито идиотския му костюми, нито лаконичните му one-liner-и с мрачен дрезгав глас.
Светът около него е интересен - noir атмосферата и детективските разследвания, така нареченото му семейство (Nithwing, Red Hood, Batgirl и разни други Robin-и и извънбрачни деца от дъщери на супер-злодеи) и естествено противниците му (е, след доста пресяване)
Част от този свят са полицаите.
Едно шоу за тях и без супергеройства щеше да е интересен и смислен поглед на неща мислени и трупани с години.
Шоу с Гордън като rookie ще трябва да си го изстискат от пръстите.
Или по-вероятно да retool-нат някакъв вече отхвърлен сценарий за полицейски сериал, като набутат насила 1-2 персонажа от комиксите.