Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Amelia » Fri Apr 13, 2018 7:53 am

Успех с дисертацията, душа! Ще се справиш! :heart:

И като ти мине малко зора, разкажи кви са тея глупости с променените закони.

@The Dragon хич не се и съмнявам за жените-хомофоби, но те не могат да те пребият/убият на улицата или поне ще им е трудно. Иначе последно си идвах в Бг тази Коледа, мъже с розови коси не видях, но броени дни след като се прибрах в Канада България бе сполетяна от Инстаграмската Конвенция, българите научиха, че са джендъри и че Европа иска да ги пороби като ги направи от третия пол всичките и положението си еба майката. И ако някой изобщо е имал някакви самозаблуди за нивото на етична прогресивност (и IQто) в тая държава, вече не би трябвало да ги има.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 13, 2018 10:43 am

В тоя ред на немисли...
Камен Донев - Как да не ни личи когато сме прости :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=LVaVxziILks
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 14, 2018 2:45 am

Бтв, по повод Желяз Андреев:
https://www.ciela.net/svobodna-zona-nor ... d-za-arest
Чл. 5. (1) Екстрадиция се допуска само когато деянието съставлява престъпление по българския закон и по закона на молещата държава и за него се предвижда наказание лишаване от свобода или мярка, изискваща задържане на лицето за не по-малко от една година или друго по-тежко наказание.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 06, 2018 2:59 pm

Така, никога не съм очаквала, че абсурдистан ще надмине дори моите представи за неадекватност, но след като видях дует между Волен Сидеров и Гери Никол на Sweet Child O' Mine мисля, че всичко е загубено:

https://m.youtube.com/watch?v=IfAEHe35p2Q

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 07, 2018 7:00 pm

Тъкмо идвах да го пусна...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue May 08, 2018 12:48 am

Игати, Волен на барабаните е като някаква кръстоска между Ларс Улрих и барабанчик от Хитлеровата младеж, свикнал да свири маршове, ама по-зле...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 14, 2018 9:23 am

Вероятно вече сте разбрали, че имам фетиш към Вежди Рашидов. След като последното му появяване по телевизорат остана незаслужено пренебрегнато, ще си позволя да го споделя с вас.

Вежди Рашидов, два пъти министър на културата и понастоящем председател на комисията по култура в българския парламент, е в Москва и дава интервю на Георги Любенов.

https://www.bnt.bg/bg/a/sofiyskata-oper ... shoy-teatr#

"Помните добре не сте забрайли бех казал че ше пеят и Борис Христов, и Гяуров, и... ааа... Кабаиванска. Бех упрекнат от едни доста интелигентни журналисти: "ма как ши пей кат е умряла?". Ми ши пей. И пяха. На мултимедия. Пяха, и то прекрасно пяха...".

За незапознатите: тогавашният министър Рашидов обеща да покани Александрина Пендачанска и Гена Димитрова (царство ѝ небесно) да пеели в Болшой театр.

Нататък следва транскрипция на цялото интервю, направена от Велислав Минеков:

http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B ... D0%B7.html

Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 18, 2018 5:15 am

Всички + баба им пуснаха вдъхновен пост за Боян Петров във Фейсбук. За доста от тези хора съм сигурна, че гледат планините основно на картинка. Двама-трима от тях даже се подиграваха на протестите за Пирин. Сега се оказва, че са безкрайно вдъхновени от Делото на Боян Петров - то окрилявало мечтите им досущ като лотарията, нали. Чудя се тая нация може ли да съществува в някакво различно състояние от масов телешки патос или масова параноя.

Иначе жалко за човечеца. Правеше хубави работи за България и щеше да е добре за всички да не се самоубива по този глупав начин. Като цяло не разбирам какво му е толкова якото на това някви бели чиляци да ходят да ПОКОРЯВАТ еди кви си планински върхове и след това шерпите, на които тоя тип покорявания са им всекидневие, да трябва да ходят да ги спасяват, ама явно на всички + баба им тоя тип героизъм им окрилява мечтите, така че може би има няква полза от цялото това начинание.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri May 18, 2018 11:23 am

Дано някой ден разбереш.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri May 18, 2018 11:24 am

Amelia wrote:
Fri May 18, 2018 5:15 am
Всички + баба им пуснаха вдъхновен пост за Боян Петров във Фейсбук. За доста от тези хора съм сигурна, че гледат планините основно на картинка. Двама-трима от тях даже се подиграваха на протестите за Пирин. Сега се оказва, че са безкрайно вдъхновени от Делото на Боян Петров - то окрилявало мечтите им досущ като лотарията, нали. Чудя се тая нация може ли да съществува в някакво различно състояние от масов телешки патос или масова параноя.

Иначе жалко за човечеца. Правеше хубави работи за България и щеше да е добре за всички да не се самоубива по този глупав начин. Като цяло не разбирам какво му е толкова якото на това някви бели чиляци да ходят да ПОКОРЯВАТ еди кви си планински върхове и след това шерпите, на които тоя тип покорявания са им всекидневие, да трябва да ходят да ги спасяват, ама явно на всички + баба им тоя тип героизъм им окрилява мечтите, така че може би има няква полза от цялото това начинание.
:roll: :roll: :roll: ... :facepalm:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 18, 2018 11:35 am

Амели... По принцип и аз не го разбирам алпинизмът. Случаят с Боян обаче е доста по-различен. Човекът два пъти преборва рака и живее с тежък диабет. Хората в такова състояние обикновено са диспансеризирани с някоя група инвалидност и често живеят на пенсия. Вместо това този човек имаше каузи (природата в България), които отстояваше и покрай всичко останало покоряваше и върхове - нещо непостижимо за 99% от здравите хора по света. Един човек да е вдъхновил да направи нещо, защото "Боян в това състояние можеше да катери осемхилядници, а аз тук с далеч по-дребен проблем съм на път да се предам", пак е нещо.

Уук.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri May 18, 2018 12:08 pm

Да си призная и аз не разбирам масовите реакции след смъртта на някои знаменитост от страна на хора, които преди въпросната смърт я са чували за въпросния човек, я не. Ако си бил почитател на въпросната знаменитост и преди - окей, нормално е да скърбиш за него, ама някакви индивиди, които ей сега разбират какъв е човека и за какво се е борил, но са покрусени, видите ли...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 18, 2018 2:41 pm

На мен, честно казано, това на Боян Петров ми прилича на умишлено самоубийство. Може би не познавам случая достатъчно добре, но... И двамата ми родители са опитни планинари, били са и инструктори по пещерно дело едно време, при това доста уважавани. Та да кажа, че покоряването на върховете го разбирам, но това гонещ петдесетака диабетик, изпотрошен от какво ли не, включително от катастрофа с кола преди няма и две години, да тръгне на опасно изкачване в лошо време сам, при това като съвсем умишлено се лиши от връзка със света и не взима сателитен телефон, не го разбирам. Майка ми като я питах какво мисли за неговия случай, просто експлодира - петнайсет минути ми мели за това какъв кретенизъм е извършил този човек и че в планината така не се прави.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri May 18, 2018 3:56 pm

Друго си е мама да ти го каже. Пък и щом в Галерия го пише... :roll: :roll: :roll:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri May 18, 2018 4:20 pm

Аз не знаех кой е Боян Петров и сигурно научих за случая десет дни след изчезването му.

Но цялата история много ме впечатли и колкото повече четях, толкова повече се впечатлявах. И се радвах на страхотната подкрепа от (почти) цялата ни страна. :) И си и поплаках и т.н.

Много ми беше мъчно как след толкова усилия на толкова много хора и толкова положителна енергия чудото все пак не се случи :(

Хората се вдъхновяват от различни неща - ето, немалко тази случка и този човек са ги вдъхновили по някакъв начин - без значение кога са научили за човека, в този смисъл той не е и просто "известна личност".

Аз съм голям хейтър на процеса на катерене (на планина ако може да ме телепортират, най-добре) и мразя студа и съм пъзла, така че знам, че никога не бих могла да направя нещо такова. Но пък сега малко ми се приходи на планина, един вид, нищо, че тоя свят на Боян завинаги ще остане далеч от мен :)

Да почива в мир.

Едит: абе чак в абсурдистан тази тема..
Last edited by Killua on Fri May 18, 2018 4:29 pm, edited 1 time in total.
shadow dance nikoga ne luje