A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 23, 2012 5:47 pm

Там е работата, че грешиш.

А в първия абзац казваш с повече думи това, което повторих два пъти, че е ключова част от бексторито.

Edit: А, истински феърплей, тва с памперсите :twisted: Демек, отдавна съм ги чел и фактите, които отбелязвам, са погрешни? (Да оставим настрана мненията, които си мислиш, че са факти - за твоите собствени говоря :mrgreen:)
Да/Не?

Това с Хектора (с който бтв не знам откъде измисли тая аналогия, ако и да е много леко отчасти вярна - ти бтв кога последно си чел Илиадата? :P Или имаш предвид Хектор на Гемъл?) пък ясно помня как си ми го казвал още преди 4-5 години (във Варна, като спорехме веднъж), когато и твоите спомени за тая поредица - по собствените ти признания - бяха някви бледи щрихи. А и ключовият момент в историята му, с все последствията, напомня на един друг син на Приам...

Сериозно, наистина смятам, че това с Регар е проекция върху празна дъска, дето вика доктор Хорибъл.

Това си е бтв напълно нормално и съм сигурен, че Мартин чудесно е знаел какъв ефект ще постигне. Но Регар просто няма никакъв обем а) текст и б) въобще малко от малко разнообразни ситуации, в които го виждаме като човешко същество, взаимодействащо си с други човешки същества.

Да, има причини много хора да си го представят як, но за мен като герой - щото като олицетворение на важна дупка в повествованието е вече друго нещо - е тотално от един порядък с Еймон Драконовия рицар и Оня Къв Беше С Превръзката на Очите и Тоягите - и още по-точно, с Артър Дейн, дето даже има повече участие и е сто пъти по-як пък, щото има бяла броня и бял меч от метеорит :mrgreen:

А в символичен план Регар го виждам като добро преобръщане на стереотипа с Принца, Избягал с Принцесата против Желанията на Другите -> Кървава война, узурпация, смърт.

П.П.П.П.П. И земи кажи нещо за новия епизод, де! Закво влизам в тая тема иначе :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 23, 2012 8:53 pm

Е довечера ше го гледам. И естествено, че Гемеловия/филмовия Хектор визирам, кой го ебе некви утрепани бардове някога си кво са писали :mrgreen:

А това, че има връзка и с Парис е в полза на МОЕТО сравнение бтв - явно асоциацията с древногръцкия трагичен герой не е случайна.

Иначе ти пак спориш за дефиниции тука, та спокойно ше ти призная квото там те тревожи, но Регар определено е много по-важен за Всичко Евър от кой да е друг неприсъстващ в реалното повествование персонаж. Всичко, което правят Тивин, Сърсей, Едард и Мартелите произтича от него. Или айде не всичко, но той е дълбоко в основата.

А описанията на великия тъжен непобедим рицар с лирата не пречат определено. The Last Dragon, бате. Къде си тръгнел некъв меч от метеорит да буташ в състезанието изобщо?
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Apr 23, 2012 9:11 pm

Най-добрата реплика в епизода:
Spoiler: show
Mellisandre: You should kneel to your brother, he is the Lord's chosen. Born of salt and smoke.

Renly: Born of salt and smoke? Is he a ham?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 23, 2012 9:21 pm

Бате, The Last Dragon е някъв прякор, дето са му го дали сигурно пичетата по турнирите, дето ги е печелил. Мечът от метеорит е бил истински! The Sword of Morning, като ше си говорим за никнеймове. А? А?! Лири некви, песни либовни...

А иначе само Регар да произлизаше от архетипи, в Стикс да го окъпеш. И е малко странно да го асоциираме хем с якия дютифул троянец, и с някво пуси, дето краде друго пуси и предизвиква бахти и войната. Тва, че предизвиква разни събития, е в полза пък на моето твърдение, че е по-скоро плот дивайс. (А тва че е много важен го повторих тамън трижди, като третия път го повторих на теб, че вече съм го повторил два пъти...)

Бтв, още нещо за Пешо. Във втория сезон го развиват като ловък играч, само че off his game. Заплашва, изнудва, ухажва Кат над костите на съпруга й (major facepalm btw :lol: ), което определено го прави по-интересен.

И едно нещо за Джофри. Чета под разни ревюта как немалко хора се оплакват с аргумент от сорта: "Бе аз го знам, че е садистична малка гад, тва с курвите беше излишно." Начи, аз като чуя един аргумент повече от десетина-двайсет пъти, почвам да се съмнявам в него.

И почвам да се чудя, толкова ли е далеч от акъла идеята, че на един герой му трябва различна среда, в която да се проявава. В една книга за актьорството (а то важи и за охарактеризирането) бях прочел, че acting is reacting. В случая Джофри трябваше да реагира на първия си потенциален сексуален контакт и в началото, леко объркан какво да прави, почти предизвика симпатия. Една друга идея, дето ми се струва още по-близка до акъла, е че художественото повествование не цели да те осведомява за разни неща ("Този е зъл, другият е умен и красив и т.н."), а да те пусне насред това, което показва, а тая сцена много добре си свърши работата в това отношение - особено ми се наби кадърът, в който зареждаше арбалета и как небрежно го държеше после, както и очакването, че иска Рос да втъкне оня жезъл в другата - реакция, мисля, напълно умишлено предвидена от сценария.

Дем: На мен си ми остава грамар-нацизмът най-добрият момент, но и тва беше доста яко, да :lol:
Last edited by Trip on Mon Apr 23, 2012 9:22 pm, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 23, 2012 9:21 pm

Така. Първо, както казах, Регар на мен не ми докарва мокри сънища поради недостатъчното си присъствие. ОБАЧЕ това е последният читав Таргариен преди Денерис (която не я знаем колко е читава), който е бил в кръвна връзка с дорнците, от когото е мн. вероятно да произхожда Принца Къвбешетам (The Chosen One) и който, именно поради неприсъствието си в книгите, е митично-легендарен персонаж, обладаващ поради това харизма, която трудно може да бъде заместена от някакви неясно откъде дошли нови герои в сериала, да не говорим за меча на не знам кого и пр. Така де, мине не мине врем и току някой въздъхне: "Бреееех, какъв момък беше тоз Регар, мама му стара, няма вече такива". И при все несериозния тон на току-що сътворената реплика този персонаж е важен и отсъствието му за мен се равнява на все едно да не бяха бастисали Нед Старк в сериала.

Не разбирам причината на подмяната на Джейни. Сякаш в един момент Мартин се е плеснал по челото и си е рекъл: I could say that better. Тоест дъртият Фрей наистина би побеснял далеч повече, ако заменят скъпоценната му внучка с някаква простолюдна девойка. Обаче доколкото се сещам, май нейната баба беше майгито, което беше предрекло прокобата над Церсей. Голяма каша става.

Петир дотук е по-жалка история и от Ярето. Еволюцията му от сегашната му позиция в основен играч в сянка лично на мен би ми бил по-неправдоподобен от внезапното поумняване на Санса в литературния първоизточник, освен ако не намерят някакво наистина убедително обяснение за невменяемостта му.

Всъщност, започнах леко да се поразочаровам от сериала, но се надявам нататък да се отърва от това чувство.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 23, 2012 9:24 pm

Аз спрях да го гледам - скучнее и почнаха да се гаврят с книгата прекалено много.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 23, 2012 9:27 pm

wtf

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Mon Apr 23, 2012 10:57 pm

Рофл, това с шунката направо ме събори от стола. Наистина много добра реплика :lol:

Регар и за мен е просто плот дивайс, тъй като е описан навсякъде по един и същ начин от различни герои (прави го по-митичен, по-малко човечен), а Мартин обикновено бая внимава с POVовете. И какво е махнат? Ще го споменат по някое време, в книгите (на 4та съм, все още са ми пресни) наистина макс 5 страници да се съберат с background info. Регар главно го използват, за да ни покажат различните поведенчески реакции на Денерис, Робърт, тия от Дорн и т.н.

На някого вече да му е писнало да пускат ЕДНА И СЪЩА тема, когато стане нещо "тъжно" в сериала... Толкова ли ги мързи да пишат саундтрак?

Абсолютно адекватна беше садистичната сцена с Джофри, от която даже ми просветна защо толкова много го обичам тоз принц :mrgreen: Бтв, актьорът не е ли на 20 поне? Мейзи беше казала, че Джак Глийсън е "very academic" и уж ходи в някакъв университет (предполагам 18+ поне), а онлайн не намирам DOB.

Хич не ми се понрави новата селянка, която трябва да замести Джейни, а сцената между нея и Роб ми беше първият неприятен момент от новия сезон - такова лесно измъкване с "ох, тя е човечна", " -Бе и той има сърце :P" не ми е понятно. Определено става, но ако си бяха дали малко повече зор, можеха да измислят нещо по-интересно (зрителите, които не са чели книгата, надали знаят, че Роб е на 16-17)

Мелисандра роди! :lol: Много гротескно и смешничко беше. Най-якият оргазъм евър.

ЕДИТ: А, бтв, най-накрая Емилия Кларк да звучи достоверно плашещо. Пак се напъва, ама този път й се получи. Момичето се учи!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 23, 2012 11:41 pm

Санса в четвърта книга е много адекватна и никак не мисля, че е глупава.

За Регар спорът взе да ми доскучава, но ще вметна само, че "The Last Dragon" е много повече от рандъм никнейм. Мормонт го казва на Денерис, доста други хора също отбелязват как това е бил последният наистина велик Таргариен. Много ми е странен тоя опит за омаловажаване.[/spoiler]

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 23, 2012 11:54 pm

Аз не омаловажавам, а темперирам малко фенбойстването по адрес на Регар, което пък изникна от немай къде, само щото го споменах (Регар) съвсем релевантно в едно от мненията си. Нека е велик колкото си ще и да е важен за сюжета колкото си ще (за завръзката поне със сигурност) - ако не стана ясно, горното с Дейн и т.н. беше шега, ма то никой не ми разбира шегите, та все тая :lol:

Просто не виждам на кво отгоре аз лично да му се кефя като на character, при положение, че всеки герой, който говори за него, представя човечеца изцяло със средствата на народните приказки. Ся тъкмо минах първата глава на Денерис в трета книга, където Мормонт и Уайтбиърд го обсъждаха, и си е баш така.
Last edited by Trip on Tue Apr 24, 2012 12:23 am, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 23, 2012 11:58 pm

And we do NOT like mythological characters! That's why we were never fans of Anomander Rake ^_^

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 12:00 am

Него поне го даваха! И са би онстейдж! Нон-стоп!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 24, 2012 12:01 am

Се таз. Истината е, че той не е много по-развит като персонаж от Регар.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2012 12:06 am

Факт. Съответно никога не съм му се кефил толкова бясно, ма тва е за другата тема (или за никоя)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 24, 2012 12:40 am

Прочее, защо Грегър Клегейн (Планината) вече го играе Иън Уайт (Другият от пилотния епизод)? :(

Конан Стивънс доста повече ме радваше.

Коментар в трекаджийския форум за последната сцена:
Spoiler: show
Ah, finally the real origin of Lost's smoke monster. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)