Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
- Dr. Horrible
- Forsaken
Re: Абсурдистан: Възраждането
Това се чудех къде да го пусна - дали в тази тема, или в Северната Америка, защото е някакъв зловещ крос-оувър.
Колега на моя близка приятелка арестуван, че е нарушил законите в САЩ, американските власти настояват за екстрадиция.
Какво е правил? Работил през 2013-та в някакъв офис тип кол център, най-нисше ниво, пускат му списъци с клиенти и оферти, той разпраща на когото му кажат. Сега го обвиняват, че незаконно е търгувал със Сирия.
По Великден го търсят в Добрич, където се води по лична карта, щото уж бил свидетел на ПТП. И като отива, съвсем спокоен, веднага го задържат, първо за 72 часа, сега удължават с още 24, че да може да обработят документите за екстрадиция. Адвокът му никакви документи не е получил, никакви официални обвинения.
https://nova.bg/news/view/2018/04/10/21 ... 1%8A%D1%80
https://offnews.bg/temida/udalzhiha-are ... 78405.html
Колега на моя близка приятелка арестуван, че е нарушил законите в САЩ, американските власти настояват за екстрадиция.
Какво е правил? Работил през 2013-та в някакъв офис тип кол център, най-нисше ниво, пускат му списъци с клиенти и оферти, той разпраща на когото му кажат. Сега го обвиняват, че незаконно е търгувал със Сирия.
По Великден го търсят в Добрич, където се води по лична карта, щото уж бил свидетел на ПТП. И като отива, съвсем спокоен, веднага го задържат, първо за 72 часа, сега удължават с още 24, че да може да обработят документите за екстрадиция. Адвокът му никакви документи не е получил, никакви официални обвинения.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- penzata
- Forsaken
Дюд, какво очакваш от държава, чието мнозинството все още си държи на първобитния, патриархален, от известно време и крайно религиозен хетерошовинизъм, и шовинизъм като цяло, който си го носи с гордост като значка върху гърдите.Roland wrote: ↑Mon Apr 09, 2018 8:53 pmОня ден ми попадна тая статия за ситуацията на ЛГБТ малцинствоти в България. Не звучи яко...
http://magazine79.com/2018/04/03/bulgar ... -minority/
Говорим си за страшен инкубатор.
Last edited by penzata on Thu Apr 12, 2018 12:57 am, edited 1 time in total.
The hardest battles are fought in the mind.
- The Dragon
- Elder God
Ще видим - мисля че няма да се стигне до екстрадиция. А и да отиде там ще го искат като свидетел за по-голяма риба - най вероятно ще лежи няколко месеца и ще свидетелства.Dr. Horrible wrote: ↑Wed Apr 11, 2018 8:33 amТова се чудех къде да го пусна - дали в тази тема, или в Северната Америка, защото е някакъв зловещ крос-оувър.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Факт. Аз бтв докато живеех в България, религията беше точно никакъв фактор. Какво стана...penzata wrote: ↑Wed Apr 11, 2018 9:29 amДюд, какво очакваш от държава, чието мнозинството все още си държи на първобитния, патриархален, от извесно време и крайно религиозен хетерошовинизъм, и шовинизъм като цяло, който си го носи с гордост като значка върху гърдите.Roland wrote: ↑Mon Apr 09, 2018 8:53 pmОня ден ми попадна тая статия за ситуацията на ЛГБТ малцинствоти в България. Не звучи яко...
Говорим си за страшен инкубатор.
And you can't dance with a devil on your back...
То и сега религията само се използва за псевдопатриотично парадиране и оправдания за това българина да си стои морално в 13ти век, щото излизането от 13ти век изисква усилие. Никой реално не спазва някви канони, нито пък знаят кво пише в Библията. В момента православното християнство е инструмент, с който про-руските ни кафяви медии промиват мозъка на населението, за да се опъва на разни "скандални" директиви на ЕС, докато междувременно продължава да яде европейските кифтета. След десетилетие на анти-европейска пропаганда, изведнъж православието се превърна във важен компонент от "националното ни самосъзнание". БКП за Русия и те изведнъж се християнизираха с квантов скок. Тея трябва да ги сложат в речника като илюстрация на думата "лицемерие", щото аз по-лицемерно нещо от набожен комунист ненам. Подобни явления се случват и в СССР, където явно за последните 30 години всички са успели да забравят, че религията е опиум за народа и православната им църква взе да издава календари със Сталин. Но те поне винаги са били по-религиозни психопати от нас та там липсата на логика и смисъл не изненадва особено.
Некво безмерно тъжно ми е, щото в България масовият атеизъм беше от малкото положителни постижения на комунизма и наистина нямаше нужда да се връщаме още повече назад във времето към някви морално изостанали християнски доктрини, пробутвани от шепа ДС ченгесари в расо, обслужващи интересите на СССР. Но това е положението - СССР държи да си мери пишката с Европа през нас и ние за пореден път си плащаме горчиво за собствената глупост.
Собственият ми баща, който винаги е бил комунист-атеист при някакъв пореден скандал за гей права в България ми разправяше как това противоречало на християнските ни ценности. ТИ ЛИ, БАТЕНЦЕ, МИ ГОВОРИШ ЗА ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ БЕ!!! Като го накарах да ми назове една християнска ценност и да ми докаже, че е християнска, запецна, милият. Ей на това ниво са повечето религиотарди в България в момента, обаче не може да имаме трети пол и гей бракове, щото ПРАВОСЛАВНИ ЦЕННОСТИ.
Некво безмерно тъжно ми е, щото в България масовият атеизъм беше от малкото положителни постижения на комунизма и наистина нямаше нужда да се връщаме още повече назад във времето към някви морално изостанали християнски доктрини, пробутвани от шепа ДС ченгесари в расо, обслужващи интересите на СССР. Но това е положението - СССР държи да си мери пишката с Европа през нас и ние за пореден път си плащаме горчиво за собствената глупост.
Собственият ми баща, който винаги е бил комунист-атеист при някакъв пореден скандал за гей права в България ми разправяше как това противоречало на християнските ни ценности. ТИ ЛИ, БАТЕНЦЕ, МИ ГОВОРИШ ЗА ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ БЕ!!! Като го накарах да ми назове една християнска ценност и да ми докаже, че е християнска, запецна, милият. Ей на това ниво са повечето религиотарди в България в момента, обаче не може да имаме трети пол и гей бракове, щото ПРАВОСЛАВНИ ЦЕННОСТИ.
E, то и средностатистическият атеист у нас е бесен хомофоб, уви....
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Мдам. Ма поне не може да си оправдава хомофобията с Джизъс. Или пък може, както баща ми показва....
Не знам, последните месеци след литрите помия, които ми изляха върху главата разните епични мачовци в коментари за ШД материали, толкова нямам търпение да дойда в Бг с приятеля в края на месеца, че просто думи нямам...
Бих те посъветвала да не показвате по улицата никакви белези, че сте заедно, щото ISTENSKIQT BALGARSKI PATREOD ще го сметне за парадиране, а както знаем, това да парадираш е най-лошото, което можеш да направиш на един българин. Това корупция и престъпност на всякакви нива, неработещи институции, бедност до оскотяване заради мафиотизацията на цялата държава, мръсотия навсякъде, съсипаната природа - това е окей, САМО ПАРАДИ ДА НЯМА. Съответно може и да си изядете боя нейде по българските улици. Но ако не парадирате - няма страшно, българинът е много широкоскроен и толерантен човек и когато не му се парадира, не го интересува кой с кого спи и всеки е свободен да прави каквото си иска. България е все пак, знаем, най-гостоприемната и толерантна държава на планетата.
Сериозно, най-добре спести на приятеля си този експириънс.
- penzata
- Forsaken
Amelia wrote: ↑Thu Apr 12, 2018 8:52 amНо ако не парадирате - няма страшно, българинът е много широкоскроен и толерантен човек и когато не му се парадира, не го интересува кой с кого спи и всеки е свободен да прави каквото си иска. България е все пак, знаем, най-гостоприемната и толерантна държава на планетата.

А тази дума "толерантен" толкова да ми бърка в здравето, че няма накъде повече. Толкова е преекспонирана и лишена от изначалния си смисъл. Но и псевдопатриотичните шовинистични келемета, които постоянно я използват за себе си, сякаш е някаква вселенска гордост, надали някога са знаели значението ѝ.
То ясно, че тук винаги е имало крайно краен шовинизъм, но от известно време е станал извънредно нетърпим и отвратително шумен.
А, когато се говори за култура, всичко забива в някаква черна трагикомедия: избирай българското, гледайте български филми, слушайте българска музика, четете българска литература. Все едно това крайно насаждане ще издигне въпросната "българска култура" на някакво по-високо планетарно ниво от самодостатъчната инкубационна великолепност, която сама е отредила за себе си.
The hardest battles are fought in the mind.
+1.Amelia wrote: ↑Thu Apr 12, 2018 8:52 amБих те посъветвала да не показвате по улицата никакви белези, че сте заедно, щото ISTENSKIQT BALGARSKI PATREOD ще го сметне за парадиране, а както знаем, това да парадираш е най-лошото, което можеш да направиш на един българин. Това корупция и престъпност на всякакви нива, неработещи институции, бедност до оскотяване заради мафиотизацията на цялата държава, мръсотия навсякъде, съсипаната природа - това е окей, САМО ПАРАДИ ДА НЯМА. Съответно може и да си изядете боя нейде по българските улици. Но ако не парадирате - няма страшно, българинът е много широкоскроен и толерантен човек и когато не му се парадира, не го интересува кой с кого спи и всеки е свободен да прави каквото си иска. България е все пак, знаем, най-гостоприемната и толерантна държава на планетата.
То вече думата българско в изречение го дискредитира автоматично

То да изядеш боя нейде из БГ не е ограничено само за държането за ръце, по това сме абсолютно широкоскроени. Това шофиране, това пресичане, това футбол, полиитика... ехее богата душа булгарска разбираща от всичко и правеща нищо.
Не че е жизнено небходимо хората да се налазват по улиците независимо от комбинацията от полове и (и що годе легална) възраст. Който се обижда от мечки да не ходи в гората, колкото и да е тегаво. Мене неимоверно ме дразни експресивното разгонване щото си немам и друга работа та по цял ден да дебнем тука глутница циганетата 8-9 клас да не надуят корема поне в класната стая.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
-
- Farmer
Тая статия ма накара да се замисля. Досега не съм виждал гей на живо.Roland wrote: ↑Mon Apr 09, 2018 8:53 pmОня ден ми попадна тая статия за ситуацията на ЛГБТ малцинствоти в България. Не звучи яко...
Няма как. На сватба сме канени...
- The Dragon
- Elder God
Тази година модата в софия е мъжете да си боядисват косите в розово ... не мисля че могат да се откроят прекалено много. А и след лоукост инвазията центъра на софия е пълен с какви ли не странни птици. А и гейовете са доста по на открито откакто за последно си била тук.Amelia wrote: ↑Thu Apr 12, 2018 8:52 amБих те посъветвала да не показвате по улицата никакви белези, че сте заедно, щото ISTENSKIQT BALGARSKI PATREOD ще го сметне за парадиране, а както знаем, това да парадираш е най-лошото, което можеш да направиш на един българин. Това корупция и престъпност на всякакви нива, неработещи институции, бедност до оскотяване заради мафиотизацията на цялата държава, мръсотия навсякъде, съсипаната природа - това е окей, САМО ПАРАДИ ДА НЯМА. Съответно може и да си изядете боя нейде по българските улици. Но ако не парадирате - няма страшно, българинът е много широкоскроен и толерантен човек и когато не му се парадира, не го интересува кой с кого спи и всеки е свободен да прави каквото си иска. България е все пак, знаем, най-гостоприемната и толерантна държава на планетата.
Also - believe it or not но по големите хомофобки се оказа жените около мен, а не мъжете.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Това за възрастните атеистите от горното поколение, които изведнъж се обърнаха на православни, е адски вярно, уви...
Но то не е при нас само, нещата се менят с главоломна скорост. Не знам дали Марфа не беше коментирала преди години още как самият Путин променя насоката си и докато първоначално се цели в младите и модерни избиратели, след това прави рязък завой и отива при традиционалистите. Преди 18 години Русия с удоволствие се представяше на международната сцена с ТАТУ, на които съвсем целенасоченно и трайно се градеше имидж на лесбийки и това беше съвременният руски продукт, продаван по цял свят. Сега вече се продават други стоки, ценности и идеали, просто модата е сменена. Но е тъжно наистина как хора с определени възгледи и виждания веднага се обръщат накъдето духа вятъра... и после наистина си вярват, че винаги са били на това мнение и са подкрепяли тази позиция.
На мен ми е много, много тъжно, че живеем в епоха на нова студена война, която все повече заплашва да спре да бъде само студена. Тъжно ми е как всичко вече се гледа през изключително ограничен политически спектър и аз дори вече не изпитвам удоволствие да си пускам във ФБ картинки на Капитан Америка или песни на Ала Пугачова, защото все ще се намери някой да ми се заяде за политика и ще ме издразни.
А във времената на студена война правата на разни по-беззащитни групи като хомосексуалните хора са си перфектната разменна монета, за да намират двата бряга идеологически разлики, чрез които да подгравят конфликта и омразата. И едните викат "Ние сме истинските хуманисти и човеколюбци, ние даваме свобода на хората!", а другите казват "Ние пазим истинските човешки ценности - брака, семейството, ние сме последния стожер на нормалността!". И няма значение, че в единия лагер хората са в икономическо робство и трябва да работят на по три места, за да се изхранват, докато други печелят милиони от труда им, нито, че и в другия лагер текат бесни репресии и има безумно богати олигарси и чудовищно много работещи бедни. Важното е българите да се хванем за гушата и да се избием един друг за Ценностите на тези велики страни. И няма значение, че нито имаме гей бракове като в САЩ, нито имаме забрана за показване на гей сцени на хора под 18, като в Русия, няма значение, че за разлика от САЩ, гей хората тук могат да даравят кръв, нито, че за разлика от Русия, имаме поне на хартия закони за защита от дискриминация, нито, че надрусани наркомани по парковете могат свободно да си вилнеят нощем и да убият всеки, който им се стори съмнителен. Важното е да се стискаме един друг за гърлото докато се караме в коя чужбина е по-добре от другата чужбина, защото всеки ще каже, че сме тръгнали към грешното, без значение кое е според него грешното, все към него сме тръгнали.
Просто не знам, в някакъв много объркан свят живеем, наистина лудница. Като говорим за гей права - спомням си как преди няколко години Георги Кадиев, тогава от БСП, беше отишъл на гей парада за да изкаже подкрепа и там, на място, на въпрос от журналисти "Значи подкрепяте гей браковете и възможността гей двойки да осиновяват деца?" най-възмутено отвърна "В никакъв случай! Аз подкрепям правото хората да бъдат себе си. Но нормалното семейство си е мъж, жена и дете, не подкрепям нищо друго!". На следващата година пък имаше гей-парад и анти-гей парад. И на анти гей парада вървяха в началото три хетеросексуални двойки, и с вирнати носове се развяваха три булки, облечени в бяло. Питат я журналисти едната "Защо сте вие тук?" , тя отговаря "Тук съм, защото смятам, че всеки трябва да има правото да покаже своята сексуалност, всеки. Всеки трябва да има правото да заяви кой е и какъв е. И затова съм тук, просто изразявам своята хетеросексуалност, не съм против никого." И.... тука си е някаква лудница, като от сюреалистичен филм и често това е чаровно и сладко и мило, ама понякога става страшно... Но демографската криза ни тресе толкова сериозно, че сравнително скоро ще вземем съвсем да си изчезнем и да се пръснем по света. Дано внесем от нашата си лудост по другите страни, преди съвсем да избледнеем.
И самият аз май се изгубих в това какво исках да кажа и произведох купчина случайни мисли с доза патетичност. Но имах добри намерения! Просто е късно и от 15 часа пиша доктораска дисертация, която, заради безумни промени в закона, трябва да предам до няколко дни, ако искам изобщо да завърша.
Но то не е при нас само, нещата се менят с главоломна скорост. Не знам дали Марфа не беше коментирала преди години още как самият Путин променя насоката си и докато първоначално се цели в младите и модерни избиратели, след това прави рязък завой и отива при традиционалистите. Преди 18 години Русия с удоволствие се представяше на международната сцена с ТАТУ, на които съвсем целенасоченно и трайно се градеше имидж на лесбийки и това беше съвременният руски продукт, продаван по цял свят. Сега вече се продават други стоки, ценности и идеали, просто модата е сменена. Но е тъжно наистина как хора с определени възгледи и виждания веднага се обръщат накъдето духа вятъра... и после наистина си вярват, че винаги са били на това мнение и са подкрепяли тази позиция.
На мен ми е много, много тъжно, че живеем в епоха на нова студена война, която все повече заплашва да спре да бъде само студена. Тъжно ми е как всичко вече се гледа през изключително ограничен политически спектър и аз дори вече не изпитвам удоволствие да си пускам във ФБ картинки на Капитан Америка или песни на Ала Пугачова, защото все ще се намери някой да ми се заяде за политика и ще ме издразни.
А във времената на студена война правата на разни по-беззащитни групи като хомосексуалните хора са си перфектната разменна монета, за да намират двата бряга идеологически разлики, чрез които да подгравят конфликта и омразата. И едните викат "Ние сме истинските хуманисти и човеколюбци, ние даваме свобода на хората!", а другите казват "Ние пазим истинските човешки ценности - брака, семейството, ние сме последния стожер на нормалността!". И няма значение, че в единия лагер хората са в икономическо робство и трябва да работят на по три места, за да се изхранват, докато други печелят милиони от труда им, нито, че и в другия лагер текат бесни репресии и има безумно богати олигарси и чудовищно много работещи бедни. Важното е българите да се хванем за гушата и да се избием един друг за Ценностите на тези велики страни. И няма значение, че нито имаме гей бракове като в САЩ, нито имаме забрана за показване на гей сцени на хора под 18, като в Русия, няма значение, че за разлика от САЩ, гей хората тук могат да даравят кръв, нито, че за разлика от Русия, имаме поне на хартия закони за защита от дискриминация, нито, че надрусани наркомани по парковете могат свободно да си вилнеят нощем и да убият всеки, който им се стори съмнителен. Важното е да се стискаме един друг за гърлото докато се караме в коя чужбина е по-добре от другата чужбина, защото всеки ще каже, че сме тръгнали към грешното, без значение кое е според него грешното, все към него сме тръгнали.
Просто не знам, в някакъв много объркан свят живеем, наистина лудница. Като говорим за гей права - спомням си как преди няколко години Георги Кадиев, тогава от БСП, беше отишъл на гей парада за да изкаже подкрепа и там, на място, на въпрос от журналисти "Значи подкрепяте гей браковете и възможността гей двойки да осиновяват деца?" най-възмутено отвърна "В никакъв случай! Аз подкрепям правото хората да бъдат себе си. Но нормалното семейство си е мъж, жена и дете, не подкрепям нищо друго!". На следващата година пък имаше гей-парад и анти-гей парад. И на анти гей парада вървяха в началото три хетеросексуални двойки, и с вирнати носове се развяваха три булки, облечени в бяло. Питат я журналисти едната "Защо сте вие тук?" , тя отговаря "Тук съм, защото смятам, че всеки трябва да има правото да покаже своята сексуалност, всеки. Всеки трябва да има правото да заяви кой е и какъв е. И затова съм тук, просто изразявам своята хетеросексуалност, не съм против никого." И.... тука си е някаква лудница, като от сюреалистичен филм и често това е чаровно и сладко и мило, ама понякога става страшно... Но демографската криза ни тресе толкова сериозно, че сравнително скоро ще вземем съвсем да си изчезнем и да се пръснем по света. Дано внесем от нашата си лудост по другите страни, преди съвсем да избледнеем.
И самият аз май се изгубих в това какво исках да кажа и произведох купчина случайни мисли с доза патетичност. Но имах добри намерения! Просто е късно и от 15 часа пиша доктораска дисертация, която, заради безумни промени в закона, трябва да предам до няколко дни, ако искам изобщо да завърша.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again