A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
Жоре, come on
Няма го и в десет страници от цялата поредица и то от втора ръка най-вече. Къв бедес, къв пич кви пет лева :Р Герой от приказките е в най-добрия случай. А че е ключов за бексторито, си го казах и аз.
Едит: Още един готин паралел.
Джофри -> Санса, прекъснати от Тирион, който помага на Санса.
Грегор -> пленниците, прекъснати от Тайуин, който помага на Аря.
Какъвто кралят, такова и кралството.
И интересен контекст за репликата на Болтън, A naked man has few secrets, a flayed man none, на което Роб логично се възмущава.
Още нещо за Кутрето и интересен паралел с останалите герои в aftermath-а на смъртта на Робърт. Той всъщност също не знае точно какво да прави.

Няма го и в десет страници от цялата поредица и то от втора ръка най-вече. Къв бедес, къв пич кви пет лева :Р Герой от приказките е в най-добрия случай. А че е ключов за бексторито, си го казах и аз.
Едит: Още един готин паралел.
Джофри -> Санса, прекъснати от Тирион, който помага на Санса.
Грегор -> пленниците, прекъснати от Тайуин, който помага на Аря.
Какъвто кралят, такова и кралството.
И интересен контекст за репликата на Болтън, A naked man has few secrets, a flayed man none, на което Роб логично се възмущава.
Още нещо за Кутрето и интересен паралел с останалите герои в aftermath-а на смъртта на Робърт. Той всъщност също не знае точно какво да прави.
- Spoiler: show
Last edited by Trip on Mon Apr 23, 2012 4:52 pm, edited 3 times in total.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Според мен толкова много хора харесват Регар точно защото не се знае почти нищо за него и читателите са свободни да си проектират фантазиите върху тази празна дъска... Същото важи и за целия му "романс" с Лиана, който според фен-артовете е най-прелестното и красиво нещо на света, а реално не знаем точно какви са им били отношенията.
А иначе актрисата, която днес се появи в ролята на лечителка от Волантис, беше обявана преди време точно за Джейни Уестърлинг. Затова ми дойде доста странен момент... В някакво старо промо имаше сцена, в която
А иначе актрисата, която днес се появи в ролята на лечителка от Волантис, беше обявана преди време точно за Джейни Уестърлинг. Затова ми дойде доста странен момент... В някакво старо промо имаше сцена, в която
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Мотивацията за действията на доста от героите, която е резултат от Регар, е част от бексторито, доколкото Регар няма как да мотивира героите със свои настоящи действия, нали? Това, че всички го описват като бед ес, го прави един страхотен бед ес герой от няколко анекдота/приказки/сънища. This does not a fictional character make.
Съмнявам се в пета да има много повече от още десет страници анекдоти за Регар. Seriously, now.
Съмнявам се в пета да има много повече от още десет страници анекдоти за Регар. Seriously, now.

To не е точка, а факт. Нищо против да си му се кефиш, ама участва ли в общо 15-ина страници във всички книги? Участва. Флашбеци/анекдоти/сънища ли са? Такива са. Мъртъв ли е от 20 години? Мъртъв е. Еми...
Освен това не го виждам като ключов елемент от мотивацията на, да речем, Ланистърите, които достатъчно се мразят-обичат едни други, за да им е това приоритетът в охарактеризирането. За Старките също не го виждам като движеща сила.
Регар за мен е a large-scale plot/revelation device и с нищо не му симптатизирам като на герой, еле пък да му се кефя.
Дем: Аха, еми, както казах, все ми е тая, и бездруго тая девойка ми изглежда по-интересна. Дано сюжетно да го натъкмят без много сътресения.
Освен това не го виждам като ключов елемент от мотивацията на, да речем, Ланистърите, които достатъчно се мразят-обичат едни други, за да им е това приоритетът в охарактеризирането. За Старките също не го виждам като движеща сила.
Регар за мен е a large-scale plot/revelation device и с нищо не му симптатизирам като на герой, еле пък да му се кефя.
Дем: Аха, еми, както казах, все ми е тая, и бездруго тая девойка ми изглежда по-интересна. Дано сюжетно да го натъкмят без много сътресения.
Начи, първо, Регар не е бедесс, а е принс чарминг, за когото лично на мен ми е все през тая и ще бъде така поне докато не се появи някакъв смислен флашбак с него.
Второ, не е нормално Кутрето да не знае какво да прави с Церсей, при условие, че е разкрит като егасимуси и психолога. В книгите много добре си знаеше какво точно да прави с нея и го правеше много добре. Но тук го разбирам - човекът в крайна сметка е някаква Мадам и е твърде зает да си обучава курвите, за да се занимава с психология на индивида.
Второ, не е нормално Кутрето да не знае какво да прави с Церсей, при условие, че е разкрит като егасимуси и психолога. В книгите много добре си знаеше какво точно да прави с нея и го правеше много добре. Но тук го разбирам - човекът в крайна сметка е някаква Мадам и е твърде зает да си обучава курвите, за да се занимава с психология на индивида.
- Moridin
- Global Moderator
С какво точно флашбеците са по-малко канон и релевантни от сега случващото се? Освен че са по-интересни от гледна точка на офлейвъряването си през спомените на флашбекващият персонаж?
Между другото, в пета се вижда, че участва и в мотивацията на някои Ланистъри. А и аз не казах ВСИЧКИ герои, казах много важни герои.
Изобщо пак не разбирам къде е проблемът? Не го схващам това "забранено е да се казва, че героят мачка, понеже го има само в миналото". Тотално не ми връзва смисъл честно казано. Това, че ТИ не му се кефиш, по никой начин не прави неоправдана позицията на други хора, че му се кефят.
За Старките няма как да е движеща сила, тъй като само един Старк (Кейтлин) го помни, която не е много и тя вече. Нед за сметка на това горе-долу половината му персонаж беше дефиниран от спомени за Регар, Робърт и Лиана.
Между другото, в пета се вижда, че участва и в мотивацията на някои Ланистъри. А и аз не казах ВСИЧКИ герои, казах много важни герои.
Изобщо пак не разбирам къде е проблемът? Не го схващам това "забранено е да се казва, че героят мачка, понеже го има само в миналото". Тотално не ми връзва смисъл честно казано. Това, че ТИ не му се кефиш, по никой начин не прави неоправдана позицията на други хора, че му се кефят.
За Старките няма как да е движеща сила, тъй като само един Старк (Кейтлин) го помни, която не е много и тя вече. Нед за сметка на това горе-долу половината му персонаж беше дефиниран от спомени за Регар, Робърт и Лиана.
This is it. Ground zero.
Жоре, не се излагай с тоя line of argumentation, ами вземи прочети колко пъти говоря кое как е СПОРЕД МЕН и как няма проблем да му се кефишТотално не ми връзва смисъл честно казано. Това, че ТИ не му се кефиш, по никой начин не прави неоправдана позицията на други хора, че му се кефят.

Регар точно защото го няма, е толкова силен образ. Той е почти директно Хектор от Илиадата, со се трагизма и поетичния нагон, но и с Таргариенската лудост. И е доста силен мотиватор за действията на де що Дорнец има в книгата, да не споменаваме Сърсей и дребния детайл как ЦЕЛИЯ сетъп на първа книга е директен резултат от неговата история с Илияна.
Въобще, и двете позиции - принизяването на Регар като важност и оправданията защо Петир е НАПЪЛНО провален като персонаж в сериала - са ми некви дълбоко джазирани. Ся, Емо, не че нещо (демек, нещо!), ама ти тия книги последно си ги чел с памперси, нали, докато доста хора ги четем в момента.
Въобще, и двете позиции - принизяването на Регар като важност и оправданията защо Петир е НАПЪЛНО провален като персонаж в сериала - са ми некви дълбоко джазирани. Ся, Емо, не че нещо (демек, нещо!), ама ти тия книги последно си ги чел с памперси, нали, докато доста хора ги четем в момента.
Last edited by Roland on Mon Apr 23, 2012 5:48 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...