Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 01, 2010 10:42 pm

Аз свърших основната история на Галакси (т.е. 61 звезди), играта е все така болно добра, малко тъпо, че Баузър накрая е почти същия като другите два пъти. Великолепна игра, ще се върна към нея за останалите 59 звезди задължително по-натам.

Иначе превъртях Singularity на три сядания на бокса от вчера до днес. На пръв поглед за крали с големите шепи от Биошок (ХЪД-а дори по дяволите....), но въпреки плагиатстването в огромни размери заглавието си има някаква собствена идентичност и си кефи. Не прекалено много, разбира се. Има готини неща с пауърите за манипулация на времето, но реално нищо невиждано досега. Трите различни финала са много готини. Като цяло приятен начин за убиване на един по-дълъг или два по-кратички следобеда, но толкова.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 02, 2010 12:36 pm

Вчера в късна доба поиграх около два часа Crackdown 2. Някакви особено фрапантни новости поне на пръв поглед няма, да не казвам, че играта е едно към едно старата, само дето сега биеш зомбита наред с лоши хорица и имаш UV-шотгън, HAX. Графиката и по-скоро артът на мен лично ми е адски бутафорен и ми бие на евтино, тукашните зомбита, които колиш със стотици приличат на извадени от игра от преди поне пет години. В геймплейно отношение нещата също са доста разочароващи - играта изглежда изключително еднообразна (нон-0стоп се изпълняват мисии с едни и същи ъбджективи, просто на различни места). Мисля да си спестя 10-15 часа безмислено циклене за ачийвмънти и да я пропусна с размах. Просто едното развиване на способности (което е кеф, макар да е адски елементарно) няма как да ме задържи да гриндя....

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jul 02, 2010 4:30 pm

Hum, a purviqt Crackdown haresa li ti? Na men mi e edno ot lubimite open-world zaglaviq (sus sigurnost me radva poveche ot narodilite se sled nego Infamous i Prototype).

Inache az vchera izprobvah Earthworm Jim HD i se razmazah na noviq 55-inchov. Opredeleno e nai-krasiviqt HD remake, koito sum vijdal dosega, a i sled tolkova godini edno klasichesko jump & run-che mi idva idealno!

Btw kato stana vupros za televizora, 120-te herza refresh sa ebati qkoto neshto za igri kato se vkluchi "motionflow" (taka mu vikat Sony, pone), osobeno tiq, koito principno karat s 30fps. TV-to samo si izmislq mejdinni frame-ove i vsichko stava mnogo po-mazno na vid (t.e. vse edno che igrata vurvi s 60fps).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 02, 2010 4:40 pm

О, яко гратс за телевизора бате, сигурен съм, че ще се разцепиш, дано ти е достатъчно голям апартаментът:)

Ами пръвия Кракдаун си го пуснах само и единствено заради теб, защото ме навиваше по едно време, но и той не ме грабна чак толкова. Разбирам, че е първопроходника за нишата на Инфамъс и т.н., но просто ми е адски еднообразно....Да не говорим, че в единицата поне се биеха някакви различни мафиоти един след друг, тук се прави БУКВАЛНО едно и също през цялото време. Активират се едни сензъ юнити 3 броя, за да се активира бомба, чистеща част от града от зомбаците. Активира се бомбата докато те заливат зомбаци....Rinse and repeat до умопобъркване. Разгледах я, поиграх, ще я пропусна на тоя етап. За този месец ми остана за съжаление само Deathspank! и Puzzle Quest 2 така като гледам. А, да и цялата дискография на Уии :))))

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Jul 05, 2010 11:58 am

Изиграх Jericho (боднах го на промоцията от Steam тия дни). Ако не беше на промоция, щеше да ме е яд, че съм си дал парите. Сега съм по-скоро равнодушно настроен. Чудя се какво точно е участието на Клайв Баркър в цялата работа, нищо общо с Undying - нито като история, нито като герои, а за края не ми се говори изобщо. Добре че беше доста кратичка (< 7 часа по моя преценка), щото иначе повторението коридор напред - бой - чекпойнт - коридор напред съвсем щеше да ми втръсне и сигурно нямаше и да я мина.
Elves dig rocket launchers.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 08, 2010 6:23 pm

Редувам си Resident Evil 4 Wii Edition и Puzzle quest 2 за тоталното размазване, и двете кефят на макс, разбира се първата си остава вечна класика, а втората просто си е адиктив цикъл.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 09, 2010 5:51 pm

Demons Souls е точно това, което очаквах да бъде. Умрях още в първите 5 минути на някаква огромна и зла гад. И си помислих - "дееба ебати фейла съм". А то се оказа, че трябвало да умра. Обаче пък било възможно да се убие гадината, което и до момента ме дразни. Надявам се да се срещнем отново по-нататък в играта.

Много се лутах в началото. Буквално почти нищо не ти става ясно. Първите няколко часа отчаяно се опитвах да се върна при тоя бос, който ме уби. С много мъки разбрах, че не може да стане. Тогава попаднах в 1-1, но и там не знаех какво да правя. Никъде няма куест логове, почти нищо ясно не ти се казва. Отделно почти всичко може да прецакаш. Половината сгодни итеми по нивата са скрити добре. Всяка гадина е зла и опасна. Сред обикновените гадинки, които не ти правят чак толкова много дмг понякога се намират и едни по-силни, които ме убиват с 3 шамара. Отделно нищо не те спира да се натресеш още в началото на Red Eyed Knight, който те изнасилва моментално. Демони, дракони, чудовища и т.н. хай левел зверове и всичките в 1-1, най-първото ниво. И при всичките можеш, съвсем без да вдяваш кво става, да се натресеш. Съответно умиргане и пак умиргане. :mrgreen:

Тъкмо си играх около час и нещо с убиването на един огромен бос. Това на 1-2. Много умирах и тук. Мисля от началото на играта вече имам около 15 умиргания. Абе изобщоооо ебати яката игра! :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 09, 2010 5:53 pm

Amikae wrote:Demons Souls е точно това, което очаквах да бъде. Умрях още в първите 5 минути на някаква огромна и зла гад. И си помислих - "дееба ебати фейла съм". А то се оказа, че трябвало да умра. Обаче пък било възможно да се убие гадината, което и до момента ме дразни. Надявам се да се срещнем отново по-нататък в играта.

Много се лутах в началото. Буквално почти нищо не ти става ясно. Първите няколко часа отчаяно се опитвах да се върна при тоя бос, който ме уби. С много мъки разбрах, че не може да стане. Тогава попаднах в 1-1, но и там не знаех какво да правя. Никъде няма куест логове, почти нищо ясно не ти се казва. Отделно почти всичко може да прецакаш. Половината сгодни итеми по нивата са скрити добре. Всяка гадина е зла и опасна. Сред обикновените гадинки, които не ти правят чак толкова много дмг понякога се намират и едни по-силни, които ме убиват с 3 шамара. Отделно нищо не те спира да се натресеш още в началото на Red Eyed Knight, който те изнасилва моментално. Демони, дракони, чудовища и т.н. хай левел зверове и всичките в 1-1, най-първото ниво. И при всичките можеш, съвсем без да вдяваш кво става, да се натресеш. Съответно умиргане и пак умиргане. :mrgreen:

Тъкмо си играх около час и нещо с убиването на един огромен бос. Това на 1-2. Много умирах и тук. Мисля от началото на играта вече имам около 15 умиргания. Абе изобщоооо ебати яката игра! :mrgreen:
I'll just leave that here :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 09, 2010 6:03 pm

Roland wrote:
Amikae wrote:Demons Souls е точно това, което очаквах да бъде. Умрях още в първите 5 минути на някаква огромна и зла гад. И си помислих - "дееба ебати фейла съм". А то се оказа, че трябвало да умра. Обаче пък било възможно да се убие гадината, което и до момента ме дразни. Надявам се да се срещнем отново по-нататък в играта.

I'll just leave that here :mrgreen:
Еееееееееееееееебаааааа! Като почваше изобщо не подозирах колко много ще се смея. :mrgreen: Иначе квото каза тоя от клипа. Ама мен точно тва ми трябваше. Отдавна не е имало игра, дето така здраво и безмилостно да ме мачка и изнасилва. Особено яко е как можеш да мреш колкото искаш, като в процеса си хабиш храничките за живот в жалките си опити да убиеш шибания бос. Съответно оставаш с почти никаква храна, като всеки път трябва да преминаваш през респауналите се гадини, а те почти не пускат хранички. На мен ми се случи точно това, но за щастие хванах цаката на шибания бос преди да ми свърши всичката храна. :)

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Jul 09, 2010 7:25 pm

Amikae wrote:Отделно нищо не те спира да се натресеш още в началото на Red Eyed Knight, който те изнасилва моментално.
Тоя можеш да го фармиш още в самото начало, когато те убива с поглед. Дръпни го до стълбището преди синия рицар и застани така, че да падне долу. Дава 3к+ соулс.
Минах го няколко пъти така, за да събера соулс за стрели (около 100 броя стигат), с които пък да убия първия дракон. :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 09, 2010 7:34 pm

Scourge wrote:
Amikae wrote:Отделно нищо не те спира да се натресеш още в началото на Red Eyed Knight, който те изнасилва моментално.
Тоя можеш да го фармиш още в самото начало, когато те убива с поглед. Дръпни го до стълбището преди синия рицар и застани така, че да падне долу. Дава 3к+ соулс.
Минах го няколко пъти така, за да събера соулс за стрели (около 100 броя стигат), с които пък да убия първия дракон. :)
Разбрах го тоя трик и аз. Но къде е забавното в това? Трябва да премина по възможно най-естествения начин играта. Което ще рече, че нон стоп ще ми се иска да забия един здрав бич на монитора. :)

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Jul 09, 2010 7:42 pm

Amikae wrote:
Scourge wrote:
Разбрах го тоя трик и аз. Но къде е забавното в това? Трябва да премина по възможно най-естествения начин играта. Което ще рече, че нон стоп ще ми се иска да забия един здрав бич на монитора. :)
е играта се опитва да те прецака, прецакай я и ти. точно в тая игра намирането на "дупки" има смисъл и е фън. :) пък после ще имаш достатъчно други такива за убиване по "нормален" начин.
иначе можеш и сам да го убиваш рано-рано тоя, но ще трябва пак да му експлойтнеш патърна, иначе се лекува между демиджа ти. fireball + движение назад извън рейндж работи, щото го оставя в някво лимбо състояние, в което му е приоритет над лекуването да се върне обратно до споун пойнта си.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 09, 2010 7:47 pm

Може би си прав, че е една непрестанна борба срещу играта. Ще си помисля. :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 23, 2010 9:16 pm

Разцъквам тая игрица помежду левълването на Лок-а :)

Доста интересен дизайн, макар че нещо много ме тупат още.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno_Clash
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

walkearth
Commoner

Post by walkearth » Fri Jul 23, 2010 10:45 pm

Xellos wrote:Разцъквам тая игрица помежду левълването на Лок-а :)

Доста интересен дизайн, макар че нещо много ме тупат още.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno_Clash
Zeno Clash е от инди перлите на миналата година. Арт стила й е уникален, а и геймплея с цялата FPS Fighter история също е интересно замислен. На мен ми хареса като цяло, макар и да имаше някои доста изнервящи момента.

Аз пък тия дни се зарибих по League of Legends. Не че съм DotA фен или особен привърженик на мултиплейъра, но как се вманиачих и аз не знам :lol: