Леле, всичко си бях планирал, бях се заредил с боклуци, с които да се тъпча, да пия, да повръщам, но не предвидих един елемент - да ми спрат нета...
Ама от фенщина проникнах в къщата на братовчед ми и си свалих епизода през неговия лаптоп, докато той е на работа и още не знае за това. =))
Още в самото начало сезонът започва с допълнителни бонус сцени, които липсваха в мангата.
Зловещата отрязана ръка на масата беше едно перфектно олицетворение на бруталността на автора
в този толкова bizarre шонен, който, за пореден път ще се повторя, е учебникът на шонен жанра.
Най-вероятно ръката на масата беше тази на майката на Джоске. (не помня такъв момент, но може да дават по-напред в историята,
а аз съм чел сравнително малко, тъй като докато почна, те обявиха този епичен нов сезон и реших да не си развалям кефа)
Пристигането на Джотаро в града, как Анджело е вмъкнал Станда си в обирджията на магазина,
бабката, която се даваше от пушилката, която вдигаше младият меринджейн, преди майката на Джоске
да му разбие главата във вратата... Общо взето всички тези сцени придадоха една много добра цялост на случващото се,
заради която анимето си струва дотолкова, колкото и самата му манга. Не ни беше спестен нито един детайл.
Точно затова и толкова обожавам студиото, точно и затова това аниме ще си остане
анимето с най-феноменалната адаптация евър.
Друго важно нещо, което трябва да се спомене, е коренно смененият и опростен рисунък,
който всъщност, като оживя на екрана, не изглеждаше никак зле, както и ни увериха от трейлърите.
Определено в този сезон ще ни покажат една феноменална палитра от цветове,
която в предишните сезони беше просто като бета версия, а в момента получаваме официалната
и ефектът им се е случил адски добре. Най-цветният Джо-Джо досега!
Музиката този път мога да кажа, че страшно много ми допада, а работата на тонрежисьорът, както обикновено, е страхотна.
Но както и предполагах, отново не искаха като за първи епизод да ни разкрият крайната песен
и в момента една маса фенове си гризем ноктите какво са ни приготвили този път? А сега де?
Killer Queen ли ще е? Кое ще е?
п.с. Авторът и в този сезон не крие "любовта" си към животните,
още в първа серия виждаме убийството този път на костенурка.
И само мога да загатна, че в другия епизод ще има още по-брутална сцена с животно.
Започваме ли да броим колко ще изтрепе или нарани до края?
Едит: Засега са само слухове, но се говори, че сезонът ще е 39 епизода, а догодина ще има още 12.